neděle 21. března 2010

Sezóna 2010 týden 16. (15.-21.3.) začátek špatný, konec špatný, mezitím ušlo

Milošův plán vypadal takto:

o 22.03. P-KrZV 1:00




fáze 2 C-ZDV 2:00




ut 23.03. Volno 0:00




st 24.03. B-ZDV 1:00




fáze 2 C-ZDV 1:30 C-SVK: 0x(5(5+5)+0) C-RVK: 0x(1(5+0)+0)


ct 25.03. P-KrZV 1:00




fáze 2 B-ZDV 1:20




pa 26.03. C-Komp 1:00

nebo volno


so 27.03. C-ZDV 2:30 C-SVR: 0x(3(15+15)+0) C-RVR: 0x(2(4+4)+0)


fáze 2 B-ZDV 0:30




ne 28.03. C-ZDV 4:00




nicméně dočkal se tento týden celkem zásadních modifikací. Tou první byla naprostá absence plavání. V oku se mi vyrazilo tzv. "ječmení zrno" (nemá nic společného s nickem, u nás se tomu tak říká:-)), se kterým do vody raději nelezu, protože už se mi z něj párkrát rozjel pěkný zánět oka, což není zrovna moje oblíbená kratochvíle.
Druhou věcí je, že Miloš asi očekává začátek ježdění venku, ale fakt nevím, kdy to mám v normálním pracovním dni zatím jezdit, protože do práce odjíždím před sedmou, světlo až tak před šestou a zatím se stále většinou vracím po tmě.
Takže v pondělí jsem neplaval a večer sedl na válce. Hodina byla ovšem maximem, do kterého jsem se dokopal. Na víc morálka nestačila.
V úterý mám pravidelně plánované volno kvůli pražským kratochvílím, které se ovšem tento týden, snad první letos, nekonaly a já si mohl večer chvíli sednout na trenažér.
Středa vypadala od rána velmi dobře. Ráno jsem vstal, proběhl se hezky a těšil se na večerní úseky na trenažéru. Jénže. V průběhu dne se ukázalo, že jsem opět nucen oprášit schopnosti IT experta a přes noc řešit problém, který není možno odstranit za provozu (ten nás končí ve 21:00). No nic, tak rychlá cesta domů, že to odvrtím a vrátím se. Windows 7 na soukromém notebooku byly ovšem jiného názoru, a při noční instalaci patchů se prostě rozbily. Bez řídícího software můj trenažér nefunguje, takže jsem místo tréninku totálně nasr...j přeinstalovával wokna, fujtajxl.
S ohledem na návrat z noční akce v časných ranních jsem se rozhodl, že si zasloužím volno a trochu se vyspím.
Bohužel, někteří kolegové byli jiného názoru a proto mě první telefonát vzbudil ve čtvrtek už 8:15 po necelých 3 hodinách spánku, ach jo. Kolem deváté jsem válení definivně vzdal, protože před barákem na parkovišti si cigoš udělal z parkoviště autodílnu a ladil dieslový motor asi 180 let staréha passatu s vervou vylučující spánek i za 3 vrstvými okny. No nic, počasí vypadalo dobře, já sám doma, tože vyrazíme po obědě na kolo ne? Pln optimismu jsem se pustil do doinstalace Acera a to byla chyba. Jejich šmejdský wizzard pro nastavení fingerprinteru (přihlášení do notebooku pomocí otisku prstu) neuloží nastavení, dokud člověk nenastaví heslo do biosu. Jelikož heslo v biosu nemám rád, po restartu notebooku jsem se do něj přihlásil a heslo v biosu zrušil. Jaké bylo mé překvapení, když po dalším restartu bylo heslo vyžadováno znovu a tentokrát jsem s původně zadaným těžkým heslem test neuspěl a ani s žádnou z variant. No jo no, takže odeslání do Brna do značkového servisu a nebude-li závada uznána jako reklamovatelná (s čímž moc nepočítám, přestože dle svého nejlepšího svědomí jsem neudělal chybu), zaplatím 1500kč. To jsou radosti.
Ještěže aspoň svítí sluníčko a já razím na kole brousit kopec z Týna do Lhotky, abych dohnal výpadek středečního tréninku. Nakonec jsou z toho celkem 3 hodiny na kole, ze kterých mám výborný pocit.
Akorát na běh jsem se už večer vykašlal.
Věděl jsem totiž, že bude pěkně i v pátek a budu moct jet letos prvně do práce na kole. Sláva i oko je už dobré, jenom cesta na kole přece jenom trvá malinko déle než autem, takže místečko na plavání se ani v pátek nenašlo. Sumasumárum jsem ale měl už v pátek odtrénováno 8,5 hodiny a při programu na víkend jsem se těšil na rekordní tréninkový týden.
Sobota byla jedním slovem bezva. Kamarád Pavel se prvně nechal ukecat k rannímu běhu a pěkně jsme zaklusali i pokecali ke Grymovskému mostu a zpět. Škoda, že Aleš byl po draku a ráno nešel, mohlo to být ještě veselejší:-).
Odpolední kolo jsme dali zase s Pavlem, Aleše asi nepustila milostivá paní:-)) Pavlik měl lehké kolo, já silovou vytrvalost na rovině. No co, tak ho budu tahat:-). Projevila se však zimní sezóna se skoro tisícovkou km na válcích a trenažéru, takže přestože mi Pavel letos dává brutálně na běhu, na kole za mnou vlál a na konci druhého úseku neuvisel. Byl z toho dost smutný, ale on se rozjezdí, jeho trenér je větší pes než můj:-)))
Mám tak už ve 3 odpoledne splněno a můžu vyrazit na oslavu narozenin švagrové. Přestože dodržuju všechna dobrá předsevzetí (kolene opravdu jenom kousíček libového, žádné cukroví, chlebíčky a tak, celkem asi 2 - 3 piva), domů odcházím v naprostém pořádku, zaslouženě unaven si jdu lehnout už kolem půl desáté (v 6:15 máme sraz s Alešem u prioru na delší kolo), abych byl ráno čilý, budím se poprvé chvíli před půlnocí. Je mi blbě od žaludku, zvracet nejde, potím se chvíli jak dveře od chlíva, chvíli zmrzám a tak to jde až do rána. V mezičase se na 3-10 minut ztratím a usnu, ale za chvíli zase bdím. No noc za všechny drobné. Kolem třetí posílám SMS Alešovi, že je mi líto, ale kolo nebude.
V průběhu neděle se už nic pozitivního nejspíš neodehraje, čímž končí i tento tréninkový týden. Ach jo.
Snad to příští týden bude lepší, byť tam mám dvoudenní Prahu. Váha se furt drží kolem 97, nějak jsem se zastavil a budu muset přitlačit. Třeba pomůže i to dnešní bolavé břicho:-)

5 komentářů:

  1. nazdar ječmínku,
    chtěl bych od tebe radu. běhám již rok a stále mě bolí po běhu kotníky a to i celý další den, kdy odpočívám.
    Boty mám kvalitní a běžecký styl dobrý. Dávám to za vinu svojí "neběžecké" hmotnosti to jest 83kg. ty jsi však daleko těžší než já a jak píšeš i po zlomeném kotníku. tebe nebolí kotníky?
    JaRy

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    s tím poradit fakt nedovedu. Běhal jsem i s váhou větší než je Tvá o více než 20kg. Cítil jsem kolena, kyčle, ale kotníky nikdy.
    Jestli máš možnost, zkus navštívit nějaké specializované pracoviště, kde Ti udělají analýzu došlapu. Třeba děláš nějakou chybu, kterou si sám člověk jenom velmi těžko uvědomí.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak to tak sleduji, to bude, ale rapidní zlepšení oproti loňsku na kole :-(. To mi uplaveš, ujedeš a už tě nedoběhnu :-).
    To nebylo manželkou, ale byl jsem po obědě tak unavenej, že jsem si musel lehnout a usnul a probudil se a to už jste byli doma :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    hledám někoho, kdo by znal pana Ferdinanda Ječmínka z Přerova, který se narodil okolu roku 1900. Byl to bratr mé prababičky, o jejíž rodině nic nevím. A tak hledám ... Nebyl to váš přibuzný? S pozdravem.
    Jana Eliška Venningová
    janaelisa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Musím Vás bohužel zklamat, Ječmínek Máselník je vymyšlené jméno, s mým skutečným nemá nic společného. Navíc, je v tomto případě Ječmínek jméno křestní.

    OdpovědětVymazat