sobota 6. března 2010

Grymovská osmička, vyšší škola přepalování:-)

To tak člověk dostane nápad. Na dnešek má trénink 15 minut v tempu 4:40 a on se zrovna v Grymově běží závod na 8km, tak to je třeba využít ne? Miloš schválil, žena taky, tož hurrá do Grymova. Celkem dost lidí, řeknu vám, odhaduju, že do stovky jich moc nechybí, dostavil se dokonce známý závodní absentér Aldaman:-D. Rychlá registrace, pozdravy s kolegy z TTS a dalšími klidně i nekolegy a šup šup rozklusat. Už rozklus je podezřelý. Cítím se výborně, navzdory tomu, že oproti předchozím dvěma letošním závodům jsem se večer nejenže neopil, ale vůbec nepožil, šel včas spát, odpočatý vstal a dobře posnídal kvalitní tvarůžkovou pomazánku milostivé paní na tortile s ledovým salátem, dokonce jsem stihl i kávičku, prostě vyloženě předzávodní nezvyk:-))
Milošův pokyn zněl rozběhnout na 4:45 a zkusit vydržet až do cíle. Tak pojďme na to. Start. Lidí je tolik a brána i navazující chodník jsou tak úzké, že než se člověk může rozběhnout, je pole natažené. Cítím se jedním slovem báječně. Předbíhám kdekoho, utíkám svým standardním soupeřů, no prostě nádhera. Hledím na hodinky, tempo 4:15 pane jo a tak lehký krok. Kdo je to proboha Krejčí, aby mi radil 4:45? 2 kiláky pořád dobrý, trošku jsem asi zpomalil, tepy 175 taky nejsou úplně ok, ále co, osmička je krátký závod ne? Po prvním kole (ze tří, to 1. je nejdelší, 2 následující kratší) a kousku se to najednou mění. Pocity furt jakoby dobré, ale tempo jaxi pořád klesá. Na 4-tém km už je mi jasné, že je konec. Ale co, 3km na 4:40 mám splněné ne? :-) Trochu mě mrzí, že tradiční soupeři, kterým jsem nejdřív utekl, jdou postupně přede mne. Pavel, kterému jsem utekl v Prusínovicích, v posledním kole i Balda no a nakonec i Franta, standardně před koncem, dnes se naštěstí neopakovaly jeho problémy z Prusínovic. V finiši potom hromada dalších lidí, kteří holt neumí přepalovat jako já. Upřímně řečeno, ten konec už jsem moc nehrotil, věděl jsem, že mě ještě odpoledne čekají 2 hodiny na kole a i radost z běhu se nějak vytratila:-). Teda trochu kecám, bych to i hrotil, ale nešlo to:-D.
V cíli to nakonec vyšlo na nějakých 39:35 a protože mi garmin naměřil 7,93, vyšlo tempo na úctyhodných 4:59 a pod pět všecko beru s radostí:-).
A to je tak asi všechno, páč po závodě jsem valil hned domů, abych zbytečně neztrácel body.

7 komentářů:

  1. Krásně přepálené. Také bych chtěl být tak mladě nerozvážný :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A je to tady, chybejici kvalitu v treninku jsi nahradil zavody a uz to zacina litat, skoda toho prekopnuti, podle me bys to okolo 4:40 klido dal.
    IM

    OdpovědětVymazat
  3. možná jo, ale když ten začátek byl tak bezva:-). Naštěstí nemám tolik zkušeností, aby se mi občas něco takového nepřihodilo. Do třetího kilometru jsem si to fakt vychutnával. Teď to ještě trochu protáhnout.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale nevypadal jsi , že by jsi závěr už nemohl, aspon to umíš super zamaskovat :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Neboj, v sobotu budeš mít možnost to protáhnout ;-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  6. Tak aspoň vím, koho se nemám v sobotu v Oseku od startu držet (1. km za 4:15)! Ale na druhé straně, zase budeš mít zkušenosti?? :-))
    TonBar

    OdpovědětVymazat
  7. v sobotu to na 4:15 určitě nerozběhnu:-D

    OdpovědětVymazat