neděle 3. ledna 2010

Sezóna 2010 týden 5. (28.12.-3.1.)

Původně jsem plánoval, že mezi předposledním a tímto tréninkovým příspěvkem napíšu ještě nějaký bilanční nad loňskou sezónou, ale nakonec jsem se na to vykašlal. K bilancování toho zase tolik není a protože se loni až tak nedařilo, nebudu se v tom pitvat a zavdávat podklady k diskusi jednomu/několika, léčícím/u si tady u mne nějaký mindrák. Prostě lóni to nešlo, jak jsem si představoval, tečka.
Plán na tento týden vypadal následovně:

po 28.12.
C-Komp
0:30







ut 29.12.
U-POS
1:10







fáze 2
B-Komp
1:00
B-SSK: 0x(5(0,2+3)+0)
B-MxK: 0x(4(2+4)+0)
abc a výběhy




st 30.12.
B-Komp
0:25
B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0)

jen vytřepat no ..




ct 31.12.
B-Komp
0:30
B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0)
B-LaR I: 0x(2(2+3)+0)
rozběhání




fáze 2
Race0-45
0:50


Silvestrovská 1 ..




Leden 2010
pa 01.01.
U-Reg
1:00


novoroční proch ..




so 02.01.
C-ZDV
0:50
C-SpKR: 0x(3(1+3)+0)
C-ZV2I: 0x(3(5+5)+0)
válce




fáze 2
U-POS
1:10







ne 03.01.
U-Vyt
3:30








Pondělí jsem tradičně nedodržel a šel do posilovny. Raději jsem riskl únavu z neděle, než závod 2 dny po posilce. Překvapivě jsem zvládl odcvičit vše plánované navzdory posilovně narvané lidmi.
V úterý jsem odběhal plánované úseky (ráno, abych dodržel kumulativní efekt po posilovně) a večer nahradil vynechané pondělní válce.
Středeční klus jsem bulnul. Bylo hnusně, potřeba nakoupit a odpoledne plánovaná ochutnávka vín Břetislava Jakubíka a kamaráda. Akce se náramně vydařila, skvělá zábava, výtečné vzorky vína a potravin, no darmo mluvit: zvěřina, domácí specialitky včetně domácího uzeného či klobás v závěru.
Ve čtvrtek jsem bulnul i plánovaný závod. Důvody uvádět nebudu, jsou ryze soukromé, snesu i debilní žvásty anonymů, vem je čert.
Páteční U-Reg jsem nahradil prima během v kopcích a docela mně to bavilo. Přece jenom trénovat pěkně odpočatý je prima.
V sobotu jsem měl nějaké povinnosti u rodičů, což jsem ráno spojil s klusem 2x5km a hned po návratu si doma zacvičil, protože posilka měla jenom odpoledne a to mi organizačně nevycházelo. Protože mám doma jenom malou činku (40 kilo), nemůžu cvičit nohy "na prudko". Proto jsem zařadil série dřepů s vyššími počty opakování (30) a zcela nově i výpady s činkou. Výsledkem byly výrazně namožené nohy, jak už to tak při změně prvků při posilování nohou mívám a rovněž namožené hýžďové svaly z výpadů. Asi je nebudu moct vynechávat:-). Už večer jsem cítil, že to bude v neděli bolet, tak jsem se ještě večer rozjížděl na válcích, poctivě protahoval a stejně všechno na pendrek:-).
Nedělní vstávání bylo zkrátka ztuhlé, rozběhnutí šílené, počasí nepříznivé (fučelo, chumelilo, navíc po šesté ráno ještě tma, takže viditelnost lehce na pendrek) a v prvním kopci jsem se proklínal, že nic horšího, než namožená p....l při běhu či chůzi do kopce není. Zásadní omyl, seběhy jsou ještě horší:-). Prvních 45 minut jsem se chystal, že to otočím. Tma, zima, bolavé nohy, vůbec mě to nebavilo. V kritickém okamžiku se ovšem iPod rozhodl, že mi pustí The Loneliness Of The Long Distance Runner od Iron Maiden, čímž jsem se nějak zlomil, rozhodl se pokračovat a trénink dokončit, byť v závěru malinko zkrácený, protože už jsem byl fakt zmrzlý na kost.
Celkem tedy až na vynechaný závod slušný týden, tedy byl by slušný nebýt několika poměrně zásadních prohřešků proti správné výživě, které zapříčinily nedělní váhu 101kg. Ale to jsou rychle nabitá kila, takže půjdou i rychle dolů. Příští týden už do nich budu navíc bušit naprosto nemilosrdně:-)

Pozn. sotva jsem tento článek zveřejnil, začal se do něj mohutně dobývat jeden z anonymních chudáků (možná jediný multichudák). Rozhodl jsem se tedy dočasně příspěvky do diskuse moderovat. Bude-li tedy někdo chtít napsat příspěvek, může, ale tento bude zveřejněn až po mé kontrole. Má-li někdo zamindrákovaný potřebu cokoli mi sdělit, touto cestou se jeho ubohosti ke mně dostanou, nebudou však obtěžovat ostatní slušné čtenáře. Omlouvám se normálním diskutujícím, ale už mě to fakt nebaví potažmo ve chvíli, kdy tady nějaký dement uráží nejen mne (to nějak přežiju) ale i ostatní diskutující. Díky za pochopení.

13 komentářů:

  1. Zdravim.
    Neni Ječmínku důvod všech těch "bulnutí" to že si dáváš zbytečně moc cílů? K čemu tolik tréninku? Nestačila by hravě půlka nebo třetina?
    Na jaké místo v triatlonu chceš v 2010 vlastně útočit?
    Moje ambice, ale v závodech mimo ČR, jsou stále menší, t.j. do +20 z času vítěze takže jak vidno, nic moc :( Co můžu ale v 33 letech chtít.
    Měj se fajn!
    Libor

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Libore, nemyslím, že by problém byl v množství cílů. Mám rodinu, 2 malé děti a celkem často se stane, že se program zahustí a protože rodina má pro mne vyšší prioritu než než trénink, řeším kolize v její prospěch. Půlka nebo třetina, nevím, počítám, že ze 4-6 hodin tréninku se IM pořádně jet nedá, resp. nedá s mou sportovní minulostí/neminulostí.
    + 20 z času vítěze je pro mne reálné tak na 10km běhu, když nepůjde vítěz moc hluboko pod 30:-). Letos bych rád šel IM pod 12 hodin a HIM pod 5:30. Uvidím, jak to půjde.
    Měj se rovněž prima.
    JM

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně, klidně bych si toho naplánoval více, ale s tím že co bude kolidovat bezproblémů můžu pasnout, protože to mám nadimenzované o 50% navíc.

    OdpovědětVymazat
  4. Cau, Martine skoda toho Silvestrovskeho behu. Puvodne jsme se se zenou na neho k vam chystali (kdyz uz nemame ten nas, Otrokovicky), ale nakonec jsme to taky bulnuli:) Tak sem se aspon tesil, ze si o nem prectu u tebe... Jinak preju vsechno nej do noveho roku! Jirka

    OdpovědětVymazat
  5. Jecminku... koukal jsem, jak mas propracovany zaznamy. Nemas nekde odkaz na svoje zkratky, aby tomu "lama" jako ja mohla rozumet?:).
    Drzim ti palce, IM je mi zaklety, nemuzu poradne plavat:) [tedy nesmim potapet hlavu a tak plavu stylem pani starostova:)] -- no mozna pro plavce, kdyz ja plavu prsa, tak to vypada, ze se koupu a kdyz plavu kraula, tak to vypada, ze se topim..:).
    No drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  6. 2Jirka: tak to mě mrzí, měli jste přijet, věnoval jsem vína pro jednu kategorii, třeba byste něco vyhráli:-)
    2SportovníBlog: ono mě to nedodržování celkem mrzí, proto dávám trenérovi kalednář, co je či není reálné a podle otho mi to plánuje. Jenom zkrátka všechno člověk v předstihu neví a neodhadne.

    OdpovědětVymazat
  7. Honzo, ty zkratky nejsou moje ale endurainingu, odkud mám od Miloše Krejčího tréninky. Slovník zkratek je tady:
    http://www.enduraining.com/osobni/?skript=prvky
    ale nevím, jestli je dostupný i pro nečleny

    OdpovědětVymazat
  8. Jedine, co te omlouva z neucasti v Oseku je, ze jsi musel umyvat nadobi za pokazenou mycku ;-)
    Doufal jsem, ze ti potresu pravici s pranim do noveho roku, nezdarilo se. Tak aspon touto cestou, at se v novem roce dari.
    Téčko

    PS: Dcera dekuje za vino. Hned jsem ji ho coby nezletile zabavil :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Peťo, asi nemá smysl psát, že mě to mrzí, ale kdybych dorazil až na místo, tak budu naštvanej 10x víc.
    Tož všechno nej v Novém roce i Tobě a ať chutná. BTW co dcera vysoutěžila? Ode mne byly Znovíny

    OdpovědětVymazat
  10. Hmmm, tak to vino asi ho vyhodim. Preci nebudu pit ruzovou frankovku ve vyberu z hroznu z Mistrina 2004, kdyz neni od tebe ;-)
    Téčko

    PS: Nezoufej, budou dalsi zavody. Mozna se sejdem na Hulmenovi (kdyz to vyjde)

    OdpovědětVymazat
  11. Peťo, hlavně se s tím vylíváním neukvapuj:-) Bude těšit případně na Hulmena, to by bylo fajn.

    OdpovědětVymazat
  12. Za ty vina se omlouvam, pred vyhlasenim jsme to meli serazene, ze meli vina od Jecminka dostat zeny do 50, ale v prubehu jsem to nejak popletl protoze se vyhlasily nejdrive vsechny zeny a pak vsichni muzi. Tim se vina dostala do rukou muzu nad 50 :-) Puvodne jsem myslel, ze se pravda neprovali, ale bohuzel Jecminek vedel, ze by jeho vina meli dostat zeny :-) Tady se fakt nic neututla :-P :-D Peca

    OdpovědětVymazat
  13. Nedělní běh mi taky nějak nesedl :-(. I přes pár změn v tréniku tomu pěkně dáváš. Hlavně ať vydrží zdraví a IM pod 12 letos bude :-).

    OdpovědětVymazat