úterý 8. dubna 2008

2008 týden 14 (31.3..- 6.4.)

Tento týden se ve druhé polovině odehrával ve znamení plaveckého kempu, byl tedy poměrně výživný. :-D
Michalův předepsaný trénink vypadal následovně:

Pon- klus 10km na 145
Ute- klus 8km na 150
Str- 3R, 4x1km za 4:30´/pauza 5´, 3R
Ctv- volno - plavani
Pat- ett
Sob- ett
Ned- ett

V pondělí jsme měl dovolenou. Poslední den na odevzdání daňového přiznání s očekávanou frontou a taky jsem si řekl, že by nebylo špatné si konečně po třech měsících vyzvednout občanku. Sice kartička na houby, ale občas ji chtějí.
Jelikož jsem byl hodný a stihl za dopoledne nejen oba úřady, ale i objednat manželce kolo a složit zálohu, dostal jsem vycházku a vyrazil na silnici. Cítil jsem ještě neděli, takže jsem se nehrnul do kopců a za necelé dvě hodinky se vrátil domů. Venku ale bylo moc krásně, tak jsem se jenom přezul do maratonek a vyrazil na první letošní přechodový trénink a dobrý. Celkem to šlo Čekyňák nečekyňák.
V úterý se mi podařilo přivstat a vyrazit na běh. Rozhodl jsem se zařadit středeční 4x1km ve 4:30. Stala se ale menší chybka a pustil jsem si v garminovi jiný trénink 5x1km s pauzou nikoli 5 anóbrž 4 minuty. Na lačno ty intensity nějako nejsou ono. Nějak jsem se tím ale protrápil, většinou kolem 4:35 a při výklusu a potláčení blinkání si říkal, že desítka za 45 bude ještě stát hodně práce a kil :-D
Středeční expedice Prágl značí volný den.
Ve čtvrtek se mi zoufale nechce z pelechu. Vrátil jsem se pozdě a spánek chybí. Nakonec se dokopu ven, protože tak nějak tuším absence běhu na kempu a v pátek kvůli časnému odjezdu směr Chrudim plánuji hodně časnou cestu do práce. Mám sice hned po rozběhu nějako vysoko tepy, ale zdá se mi běžet dobře. Zkouším tedy zrychlit na 5:00, že dám 4-5 km v tomto tempu. Po dvou km řeklo tělo dost a já se s lehkým hlaďákem otočil k domovu. To jsou holt ta odflákaná jídla na celodenních výletech.
V pátek se mi stala taková věc. Děti mne ráno chytili ještě doma a nějak se mi nechtělo jim jenom říct zdar a odjet. Tak jsme blbli v posteli, pak u snídaně, pak najednou byla Maruška ve škole, Matýsek ve školce a my se ženou sami doma. Zařazuji tedy v týdnu ještě jeden dovolené za účelem dalšího blbnutí v posteli :-D. Když už máme volný den, nabídnu se, že navařím. Žena souhlasí a příznivě naladěna, čehož jsem využil, objednal gnocci s ořechovoparmazánovou omáčkou od Madonny (doporučuji, kdybyste tam náhodou zavítali. Gnocci jim fakt jdou) a vyrazil na běh využít čas ušetřený vařením :-D.
A dobré docela. Nějak to utíká, prvních 7km v tempu 5:20 a cítím se fajn. Přidám. 5km v tempu 5:00 jde proti včerejšku dobře a po dvoukilometrovém výklusu domů mám nejrychlejší tréninkové tempo všech dob 5:17.
Doma ještě vysvětlím Matýskovi, že výuka motýlka neznamená, že se budu učit plavat i včelku či mouchu :-D a valím směr Chrudim.

Celkem dobrý týden řekl bych. Motýlka jsem zdokonalil, přechodový trénink zařadil, něco málo i uběhl a celkem se odreagoval. A nesmím samozřejmě zapomenout na tabulku pro ironmana a jeho špeha aldamana :-DD.

3 komentáře:

  1. Mordyje kolik už máš za letošek naběháno? :-) Počítám, že budu mít oproti tobě tak desetinu.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné,moc pěkné a začínáš i zrychlovat a to je dobře :-). Za chvíli budeme běhat na stejných tepech ve stejném tempu.
    Jaký ty máš, ale život to je nádhera. No holt jaké si to zařídíš takový to máš že :-).

    OdpovědětVymazat