neděle 9. prosince 2007

Týden 49. (3.12.- 9.12.)

Týden byl plánovaný jako odpočinkový, nakonec se mi to díky volnějšímu závěru podařilo i dodržet:-).
V pondělí jsem nějak nevstal na běh, nestihl si jít zaplavat, tak to zůstalo na večerní trenažér. Na tom jsem si ale dal docela těla (na poměry). Na tepech 140 jsem na něm ještě nejel.
V úterý jsem si užil plavání. Díky stávce učitelů se v Olomouci v poledne bazén zcela zbavil lajn a šlo plavat na délku. Bohužel, této výhody využil kromě mne jenom Honza, takže chvilku trvalo, než drtiči šířek pochopili, že při intervalovém tréninku prostě prsařům (ani prsařkám) neuhýbám. Jeden starší šířkař mne dokonce potáhl za nohu a mrmlal něco dávání pozor. Při dalším setkání, kdy opět nechtěl uhnout, jsem ho lehce kopl a byl klid.
Večer nastal čas trochu provětrat čelovku a zaběhl jsem si kolem Bečvy s motivem 10x100m svižně 100MK. Prima, dobře se mi spinkalo.
Ve středu plánované volno kvůli služební cestě.
Ve čtvrtek jsem si dal ráno běh a protože mne po chvíli přestalo bavit klusání, vykašlal jsem se na tepy do 145-ti a trochu přidal. Tempo 5:48 značí asi můj nejrychlejší podzimní trénink. Domluvil jsem se s IM, že aspoň delší běhy budu běhat na vyšších tepech, aby to nebyla taková ploužootrava.
V pátek jsem se vydal ráno na bazén do Přerova, že to zkusím u Jardy Hýzla. Bohužel jsem se tam dokulil o něco později, takže jeho lajny už byly v plném intenzívním tréninku. Na veřejnosti bylo místo, tak jsem nakonec plaval sám. Ještě před vlezením do vody jsem ovšem notně zatrnul, protože jsem v tašce neměl brýle. To je pro nosiče kontaktních čoček katastrofa, páč se nedá plavat. Naštěstí mi Jarda půjčil náhradní, která má k disposici a já se v práci uklidnil, že po ztrátě peněženky v Praze, brýlí v Chrudimi, nepřibyla další ztráta na konto. Při chystání plavecké tašky jsem jenom nechal brýlky ležet na stole:-)
Podruhé v týdnu jsem plaval na 50m bazénu a tentokrát si dal pěkně do těla celou hodinu.
Na sobotu jsem měl domluvený delší běh s Aldamanem. Docela dost jsem se těšil, protože jsme spolu nebyli ani nepamatuju. Aldaman nakonec ráno (krutá šestka) domluvil i bráchu, takže jsme si to kolem Bečvy hasili ve třech. Pocitově super výlet. Nejenže jsme pěkně pokecali, ale na moje poměry se svižně klusalo (6:05) na nízkých tepech 143.
Večer se u nás po skoro roce stavili Jančíci, takže jsme se podívali na dno poměrně hodně sedmičkám vína a večírek pro naprosté vyčerpání účatníků ukončili až ve 3 ráno.
V neděli jsem původně chtěl zařadit trenažér, ale jelikož jsem jednak celkem jetý po ponocování a druhak jsem při kompletaci tabulky zjistil, že týden i tak vydal na 9 tréninkových hodin a měl být odpočinkový. Tak jsem si zařadil druhý odpočinkový den a bezva:-)
Od příštího týdne zase trochu přidám a navíc začnu konečně pořádně hubnout, váha se podezřele blíží metráku. Ach ty předvánoční večírky....

12 komentářů:

  1. Na hubnuti se vykasli a uzij si vanocni svatky ;-) Uz se nemuzu dockat jak bude vypadat bazen po novem roce. To zase bude prvni mesic narvano kvuli lidem co si jeste davaji novorocni predsevzeti :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hubnout? Teď? Já se vždycky těším, že bych mohl přes vánoce třeba půl kila přibrat. Líp se mi pak hýbe:-) Pravda, ne vždy se taky podaří. Přibrat:-)

    OdpovědětVymazat
  3. njn, to jsou ty odlišné somatotypy. Já holt snadno přibírám a ještě k tomu mi chutná :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli tě to potěší jsem na tom s váhou stejně. Přes svátky vždy naberu tak 2-3kg.
    Taky bych se chtěl tak mít, že i kdybych snědl 1/2prasete budu vážit pořád stejně.
    Vidím že jsi oslavu, také trochu natáhl. A to jsem si říkal, když jsem šel v 5:00 kolem Bečvy domů z Taverny, tak tě uvidím někde klusat :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli tě to potěší jsem na tom s váhou stejně. Přes svátky vždy naberu tak 2-3kg.
    Taky bych se chtěl tak mít, že i kdybych snědl 1/2prasete budu vážit pořád stejně.
    Vidím že jsi oslavu, také trochu natáhl. A to jsem si říkal, když jsem šel v 5:00 kolem Bečvy domů z Taverny, tak tě uvidím někde klusat :-).

    OdpovědětVymazat
  6. na odpocinkovy tyden jsi docela makal, jsem zvedav, jak se budou lisit tydny odpocinkove a objemove :)

    OdpovědětVymazat
  7. obávám se, že se až tak moc lišit nebudou. Nějak se mi ty mikrocykly nedaří dodržovat:-). Třeba příští rok...

    OdpovědětVymazat
  8. TOHO JSEM SE PRAVE BAL :).im

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že v těch bazénech je to všude stejný. U nás máme první dráhu vyčleněnou pro plavce. Bohužel na ceduli není napsáno, že pro kondiční plavání, a tak si každý, kdo se v metru dvaceti postaví a neutopí se, myslí, že je plavec. Když přijde někdo evidentně rychlejší než já (čehož není tak obtížné dosáhnout:), klidím se z cesty do turistické části bazénu. Já ovšem takový respekt nevzbuzuji, a tak jsem měl minulou neděli v dráze nacpané čtyři výletní prsaře a prsařky. Dal jsem si tu práci a jednomu stopl padesátku. 3:05min. - to bych snad ani nedokázal. Plavčíci viděli, že se ve dráze meleme, a tak udělali to "nejinteligentnější", co mohli. Odstranili dráhu. Takže jsem měl rázem spoustu překážek v podobě šířkařů, postávalků a povídálků nebo rovnou děcek skákajících mi z boku bazénu na záda. No, doklepal jsem to regeneračně v páře a ve vířivce, i když vlastně nebylo co regenerovat.

    OdpovědětVymazat
  10. to koyama: chce to bejt drzej a jit za plavcikama a rejpnout si, ze je skoda, ze nejsou schopni udrzet organizaci v bazenu jako v jinych mestech (rekni treba Varnsdorf, tj blizky kraj) kde je cast bazenu pro plavce a cast pro blbnouci. Oni se sice budou asi vymlouvat a vymyslet si duvody proc to nejde, ale pokud te tam uvidi casteji, tak mas sanci s tim pohnout spravnym smerem. A rada c.2. vytipuj si cas (a kazdy bazen ho ma), kdy je v nem minimum lidi, delal jsem na VS 3 roky plavcika a dodnes muzu rict ze bazen v NBCe sobota a nedele od 15:30 do 16:30 byl 7x z 10 pripadu poloprazdny.IM

    OdpovědětVymazat
  11. ale co, plavání je v triatlonu stejně z části kontaktní sport a vydobití si místa se v plném bazénu dá hezky trénovat:-)

    OdpovědětVymazat
  12. ->IM: Plavčíky popíchnout zkusím. Poloprázdný bazén už mám vyčíhaný 2x v týdnu. Teď ještě hledám díru o víkendu.

    ->ječmínem máselník: Njn, ale v tom TT alespoň všichni plavou relativně stejným směrem. :o)

    OdpovědětVymazat