čtvrtek 12. července 2012

Červen více méně (doslova) v p****i

Červen letos opravdu nemohu zařadit mezi povedené měsíce. Zahájil jsem ho volným pátkem, sobotní oslavou vlastních jedenačtyřicátých narozenin, nedělní rekonvalescencí a následnou 14-ti denní bežecko-cyklistickou pauzou, kterou měl na svědomí hemoroid zvědavec. Dneska už je naštěstí všechno ok a jak jsem tak měl možnost tuto lapálii konzultovat s kamarády, průběh jsem měl ještě dosti pohodový, byť nezastírám, že prvních několik dní jsem byl úplně na prášky :-).
V zásadě jsem tedy poměrně slušnou květnovou formu hodil téměř doslova do záchodu a v polovině června byl znova na začátku.
Jediným pozitivem je, že jsem aspoň něco uplaval, protože to jsem si troufl provozovat skoro hned.
Jaká jsou tedy čísla?
Uběhl jsem necelých 18km za necelé dvě hodiny, v čemž je započítána i "běžecká" taškařice z Oseckého triatlonu.
Odplaval jsem 14,7km za necelých 5 hodin, což je letošní jasné měsíční maximum.
S tanečkama jsem měl celkem smůlu (nebo štěstí? :-)). Přestože jsem prvních několik dní pociťoval značný nekomfort i jen při chůzi, žena byla zcela neoblomná a nebylo mi umožněno vynechat ani jeden trénink, což nakonec hodilo 12 hodin.
No a kolo, to je reálně největší zklamání, protože jsem měl v plánu dojet na hranici 7000 km a mít tak do druhého pololetí pěknou rezervu na zvládnutí 10k km za rok. Od poloviny měsíce jsem stihl jenom 513 km za 17,5 hodiny. Celkem jsem byl tedy za 1. půlrok na cca 5500km, což s ohledem na náročný prázdninový program nezahrnující většinou cyklistiku nedává moc naděje na stihnutí desítky. No ale už jsem si poplakal, psychoterapeuta navštívil, a snad se s tím nějak srovnám i když to nedám. V nejhorším případě budu drtit poslední kiláky ještě na Silvestra :-))). Stejně jsem si před měsícem myslel, že tak brzo to na kolo nepůjde a budu začínat teprvá teď. Je to tedy vlastně gut.
Tolik k červnu a hurrá na prázdniny. Ty mám moc rád, jsem totiž doma jediný, kdo ráno vstává do práce ;-).

9 komentářů:

  1. Marťo ty těch deset dáš, oloupal jsem cibuli a podzim bude teplý a suchý :-))

    OdpovědětVymazat
  2. tak to je prima, díky Jirko:-). Nebudeš příští sobotu na Hulmenovi? Že bych Tě aspoň pozdravil, když už jsem Tě v Oseku zazdil....

    OdpovědětVymazat
  3. Jirka odjel letos jeden triatlon a má po sezóně, nechápu že ho to baví bušit v chloru celou zimu a pak to takhle vyskrecovat . Ale zase tuším, kde by se mohl inspirovat :D IM

    OdpovědětVymazat
  4. Martine do Hulína asi přijedu zas jen po švihu na čumendu, nějak mě ty triatlony letos už nelákají :-) S tréninkem ale nepolevuju, rozšířil jsem si tréninkový makrocyklus zatím na dvouletky :-))

    OdpovědětVymazat
  5. O "10" se neboj. Kvalitní osvětlení a podzimní večerní švihy se mnou to jistí :-) W.

    OdpovědětVymazat
  6. No Martine, sleduju tvoje treningy pravidelne na runsaturday a musim rici, ze mi to prijde jako desna naloz.. Ses dobrej, o tom zadna! takovejch km a jeste k tomu na kole!!! Pak si strihnes zavod jako provokacku, plaves znak, jedes na horskym kole a bezis s 10kg zatezi.. a tak si rikam, co by bylo, kdyby to delal normalne? :):)
    Drzim palce, TT zdar! 1/3 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Honzo díky, ale moc jiné by to stejně nebylo. Možná o 10-20 minut lepší, ale to znamená rozdíl místo 130. ze 155 být třeba 70., což je skoro jedno:-).
    Až se sebou něco udělám, dám si Tebou Silvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silva je skvela zenska i kdyz je to trochu potvora:). Urcite stoji za trochu toho snazeni.. aspon co ja muzu rici.. nezapomen se vcas prihlasit! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Tyhle řeči: "Až se sebou něco udělám" ... :-)

    Hlavní je, že máš chut sportovat váha neváha. A ještě k tomu s baťohem. :-D

    OdpovědětVymazat