úterý 31. ledna 2012

2012 leden, kurňa konečně trochu kosa na kole

Máme tady první letošní měsíční bilancování. A je docela co, přestože rozjezd po výrazně prohýřeném Silvestru nevypadal moc novoročně entuziasticky a ani zahájení plesové sezóny mi moc do noty nehrálo.
Do Nového roku jsem si řekl, že bych měl zatím jezdit aspoň 500km měsíčně (venku), odběhnout aspoň stovečku, něco odposilovat, když bude aspoň trochu morál i trochu odplavat no a tančit až do roztrhání střevíců :-).
Ten poslední bod byl asi nejlehčí, protože už nám začaly začaly zlaté kurzy taneční školy Šrámkových a navíc ještě dojížděly kursy salsy, kterou jsme zařadili na podzim po ukončení kursů stříbrných, ale nějak organizačně nevyšlo dojet lekce do konce roku a 3 tak zbyly do ledna. Tím pádem nám v lednu vykvetly 3 neděle, kdy jsme ráno 10-12 tančily v tanečních a 15-17 drtili latinské rytmy. Zejména kombinace 2 + 2 ráno samba a odpo salsa dala nožkám pěkně pokouřit. Asi i díky tomu jsem na parketu (a to nepočítám plesy:-) odkroužil téměř 20 hodin.
Pro remcaly, že tanec je houby, jsem si pořídil garminí čidlo kroků a jednu tančírnu změřil. Docela zajímavé, řekl bych.
Pak tady máme běh. Klaplo jenom 94km, dneska jsem dojel z kola tak zmrzlej, že už prostě nebyl morál ještě jednou do té kosy vyrazit. Jelikož jsem teď totální pomalík, trvalo mi to skoro 10 a půl hodiny.
Dalším důvodem/výmluvou je taky to, že jsem předminulý čtvrtek hodil na zamrzlé kaluži záda jak blázen a narazil si jak hrudní páteř, tak i obě zápěstí, což mě limitovalo asi týden v běhu a skoro 14 dní při cvičení. Ale přežil jsem, zápěstí už gut, záda cítím, ale už to taky ustupuje.
Posilovna je další kapitolka pro zimní radovánky, v souvislosti s výše uvedeným ale už skoro 14 dní neposiluju. Z toho plyne víceméně srandovní 3,5 hodiny.
Zase jsem ale vlezl do vody, kde jsem zvládl neuvěřitelné 2 hodiny a 6,5km, což je více než třetina mého loňského objemu za celý rok :-P.
A jsme u kola, protože to nejlepší na konec, že jo:-). Kromě hromady dní, kdy jsem musel "Prahovat" nebo řešit nákupy cestou z práce, mám 100% dojíždění do práce na kole. Za leden to hodilo 553km za skoro přesně 25 hodin. Kdybych nelaboroval s defektama (krásný tmavěhnědý střep, který jsem našel až na potřetí, kdy jsem mimo jiné zjistil, že třeba duše s autoventilkem nejde do každého ráfku, zejména pokud člověk používá duše ventilky galuskovými:-).
No samolibě musím říct, že poslední 2 výlety tento týden v teplotách po -10C jsou opravdovým zážitkem. Zejména dnešní pachtění proti větru v -13C cestou z práce mě stálo fakt hromadu sil. Ale rozmrzání je fajn, mám ho rád :-).
Na konec jenom shrnutí: kdo pilně počítal vyšlo mu, že jsem pohybovými aktivitami strávil lehce přes 60 hodin.  Takže celkem spokojenost.
Uvidíme, jak to půjde v únoru.

4 komentáře:

  1. Není to tak dávno, co jsi řekl mé ženě, že jsem ,,něco jako terminátor" :-))) Po této tvé rekapitulaci marně hledám příměr k tobě. Chtělo by se s úsměvem říct: blázen:-)), ale to víme všichni, že to tak není. Tak nevím. Takže s úctou smekám a obdivuji. Tohle bych nedal! Mno a proto ta soustředění, abych to dohnal...:-))) Kurna, hlavně nezmrzni:-))
    Pavel N.
    P.S. Budu potřebovat asi upgrade Axiomu. Už mi dvarazy zamrzl při treninku.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné, pěkné ty jeden aktivisto. :) Tvé ekologické vášni fandím, tak pěkně pokračuj. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale pěkně jsi to nazval, svými "pohybovými aktivitami jsem strávil lehce přes 60 hodin"
    To je kvůli šťouralům, co by to přirovnávali k tréninku :-)).
    ALe jsi šikula to zimní kolo bych asi nedal :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Koukal jsem na runsaturday na tvoje zimni kola s obdivem... Bezet to jo, ale jet v tom na kole??? Ses fakt dobrej, obdiv a podpora za propagaci ekologie.. Me vzdy dostavalo v US, jak lidi prijeli k fitku autem a pak do druhyho patra jeli vytahem, aby chodili/behali na pasu pripadne chvili na spinningu byli. Me se libi, ze jsi konzistentni.... Kdyz jezdim, tak jezdim:)!
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat