neděle 16. ledna 2011

Týden s novinkami

Sice týdenní přehledy psát nebudu, ale když bude o čem, tak občas jo. Teď to ve světle minulého týdne vypadá na nějakou pravidelnost, ale nenechte se mýlit.
Tento týden začal, řekl bych, skoro standardně.
V pondělí jsem chtěl ráno vstát, ale nevstal, chtěl jít v poledne plavat, ale nešel a chtěl to dohnat aspoň večer na trenažéru, ale po třičtvrtě hodině to zabalil. Prostě start na pohodu.
Úterní ráno už bylo ve znamení populárního hesla "leden, měsíc síly" a z toho plynoucího povinného vstávání ráno na posilování. Pevné rozhodnutí vstát v pět jsem přehodnotil ve 4:55 a přetočil budíka na 6:30. Vono věděl jsem, že budu vstávat ve středu po čtvrté ráno kvůli nekřesťanskému termínu 1. schůzky v Práglu, iniciativa mne tedy přešla. Bez posilky, s pevným rozhodnutím v poledne plavat, jsem plavání vypustil. Holt člověk míní a operativa mění. Odpoledne jsem tedy musel doma slušně poprosit, odposilovat a potom ještě odvrtět trenažér. Řeknu vám, sebe bych doma nechtěl:-)
Středoprágl a s tím klasicky volný den. Tedy spíš "volný", protože každý den začínající ve 4:00 je nadměrně dlouhý, když se člověk dostane do betle až po půlnoci.
Ve čtvrtek jsem byl fakt pevně, ale pevně rozhodnutý pro 3 fáze. Leden měsíc síly pokračuje a kdy dohnat plavání když ne ve čtvrtek, že? Od samého rána se to vyvíjelo skvěle. Zkuste vstát po 20-ti hodinovém dni v pět. No Alda by asi na bazén vstal, ale mně prostě 3,5 hodiny spánku přijde zoufale málo. Ostatně to i hodin 5, ale přece jenom je to vlastně o polovinu delší noc, než 3,5. Přes poledne se mi tam nasáčkovala nějaká call conference, do vody jsem tedy lezl ve 13:30, když už jsem myslel, že budu zase bez plavání. Nakonec jsem se pěkně zrasoval delfínem na pouhých 1,6km.
Odpoledne nebylo kam utéct, zase poska a kolo v jedné mírně dělené odpolední fázi. Při dřepech jsem si jako bonus pitomě natáhl zboku pravé stehno a bolí jak čert. Na kole jsem ho sice trochu rozjel, nicméně uvidíme co dál. Do postele jsem lezl pěkně prošitý, fakt dost dobrej čtvrtek.
Těžko se po něm divit pátku bez ranní fáze. Tím jsem tento týden dosáhl mimořádné, 100%-tní neúspěšnosti ve vstávání. Kdy jsem naposledy dosáhl na 100% v čemkoli už ani nepamatuju:-) V poledne jsem ale stihl zaplavat, 1,9 km s packama na zrasování ručiček a zejména ramen postačilo. Zásadně jsem to ovšem zúročil večer.
Tady přichází 1. novinka tohoto týdne a, řekl bych, naprosto revoluční tréninkový motiv. Začal jsem totiž s milostivou paní navštěvovat taneční kurzy manželů Šrámkových, kde mne čeká 9 standardních dvouhodinových lekcí, prodloužená a ples. Prostě o pátky vystaráno až do konce března. Obsadili jsme ve třech párech přesnou čtvrtinu kurzu a byla to fakt legrace. Šrámkovi jsou velice sympatičtí a jednotka utekla jako nic. Tréninkově zatím méně přínosné, vždyť úvodní blues je dosti nenáročný a pomalý tanec s klíčovým parametrem nízko uložených rukou. ovšem následný foxtrot se již jednak odehrává ve svižnějším tempu, hlavně však vyžaduje standardní držení páru se zvednutýma rukama. Ramena plakala celou druhou hodinu:-). Těším se na další lekce po pátečním "packování".
V sobotu jsem se vstát nesnažil. Kurz končí v deset, do postele člověk leze pozdě a ráno jsme jeli vyzvednout děti k rodičům (obětavě hlídajícím zabávájícím se rodičům), kteří nás navíc velkoryse pozvali na oběd. Odpoledne se nějak natáhlo, dostavil se totální kopr a jediné, k čemu jsem dokopal své tlusté líné tělo, byla hoďka trenažérování. Jakoby ZDV, ale příliš krátko.
Neděli jsem plánoval jako začátek běžeckého tréninku.  Od výronu jsem neběhal, nejdřív to nešlo kvůli bolesti, pak bylo kluzko a na konec jsem se propracoval ke standardnímu "asi to moc nepůjde, tak se mi vlastně nechce". No ale dneska počasí vypadalo podle předpovědi nadějně, tak půjde dopoledne. Jénomže, týdení spánkové resty se promítly do lezení z pelechu kolem devítky, čímž se dopoledne muže aspoň občas pomáhajícího doma výrazně zkracuje. Venku bylo beztak divně, není tedy nic snažšího než přeložit trénink na odpoledne.
Odpoledne vykouklo sluníčko, čímž se sešlo několik faktorů: slušné počasí, nějaká střední nechuť jít běhat a Milošovo dotazy, jestli už jsem vytáhl horáka (neprozřetelně jsem mu existenci svého pravěkého majetku zmínil). Výsledkem byla cesta do sklepa, nafoukání gum, lehké namazání a výjezd v lednu. Poprvé po asi 10-ti letech, možná déle. Odjel jsem hezkých 40km za necelé dvě hoďky a fakt se mi to líbilo, což je druhá novinka tento týden. Napadá mne u toho lehká asociace. Když jsem v roce 2007 začal spekulovat o IM a trénoval podle Michala, vedli jsme debaty o zimní cyklistice. Michal striktní nepřítel indoor aktivit, já striktní nepřítel škaredého počasí a zimního kola vůbec. No a letos? Michal si koupil trenažér a já vyrazil v lednu ven.
A to by stačilo.

12 komentářů:

  1. Přesně to sem si říkal. když sem to teď četl :D Jinak my dneska kilo průměr 28,2k/h, fakt nádherný počasí :) IM

    OdpovědětVymazat
  2. Klidně piš pravidelněji, dobře se to čte :-). A kdoví jestli by Alda vstal :-).
    A jestli kotník vydržel taneční dvouhodinovku, vydrží i hodniku běhu ;-).

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhodnuti vstat brzo rano zacina jiz vecer - jit spat taky brzo, jinac to tak nejak nefunguje, aspon ne dlouhodobe...;-)

    OdpovědětVymazat
  4. ale jo, jednou dvakrát se vstát dá. Potíž je v tom, že jednou to vyžere Praha a většinou se podruhé nechce. Ono když se dostaneš domů v 6-7 večer, je asi ptákovina chodit spát v 9. To z toho dne nic nezbyde.

    OdpovědětVymazat
  5. No prave proto nechapu Aldu, jak to 5 a vickrat tejdne dela - a to jeste stiha chodit do hospody. Ja chodim do bazenu rano 2x tejdne a jit spat v tydnu 2x v 9-10 to ozelim, ale cely tyden bych taky nedal. A chodit na bazen s tim ze sem spal 3 hodiny, to je pak ten trenink o nicem...

    OdpovědětVymazat
  6. Alda to psal na blogu, chodí spát po deváté. Jenomže on je doma obvykle ve čtyři a o tom to je. Máš 5 hodin odpoledne a večer, než jdeš spát. Když dorazíš v sedm, je za 5 hodin půlnoc.

    OdpovědětVymazat
  7. Pak se reseni nabizi samo - min pracovat a chodit driv z prace...:-D

    OdpovědětVymazat
  8. a ještě to nějak trochu poladit, aby zbylo dost na koníčky pro všechny. Tak daleko jsem se ještě nedostal, pořád jsem v zaostalém stavu, kdy na slušné peníze musím hodně pracovat:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Do tanečních chodíme sa ženou od podzimu a takový valčík v tom správném rytmu mě vždycky dost odrovná stehna.

    OdpovědětVymazat
  10. 2Richard: já se nejvíc těším na jive :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Když jsem na bazén začínal chodit, chodil jsem spávat tak kolem 22:30i později, ale to jsem dlouho nevydržel a s přibývajícími dny jsem musel chodit spát čím dál tím dřív :-).
    A oželet se to dá, kluci stejně v osm večer už spí a manželka je také spavý typ, takže už je také v osm v posteli a já se jen připojím :-).

    OdpovědětVymazat
  12. Aldamane nechceš mi na půl roku půjčit manželku :-)

    OdpovědětVymazat