čtvrtek 6. ledna 2011

Trenér říká: "Leden měsíc síly"

Nedávno jsme vedli s Milošem Endurainingem 1. diskusi jak skládat trénink na kolo a v jedné reakci mi Miloš napsal: ....položit se do toho, soustředit se na "leden měsíc síly"....Tato formulace mě fakt dostala až tak, že jsem se dnes pustil do experimentu. Ještě před jeho popisem vysvětlím, jako ono Milošovo "leden měsíc síly" má vypadat. V zásadě jde o 2 jednotky, z nichž 1. je posilovna (pochopitelně obsahující cvičení nohou) a druhá nějaká intervalová divočina v kopcích, ať už běžecká, nebo cyklistická. V mém případě zatím cyklistická, protože hňápat do stále trochu bolavého kotníku 106-ti kilama si netroufám.
Jelikož je tato kombinace mimo víkend těžko zvládnutelná, řešil jsem to loni večerní posilkou a ranními výběhy kopců, což po výronu zatím nejde. Experiment tedy spočíval v zařazení posilovny časně ráno, ještě před prací. Dokoupil jsem kolečka k čince (poslední 2 pětky syčáci, chtěl jsem 4, 2,5 kg neměli v Hervisu vůbec!) a šup. Jo, cvičím aktuálně doma, jednak se mi nechce do fitka, páč jsem tlustej, druhak časově to vychází daleko nejlíp. Sice jsem limitován ve výběru cviků (u noh obzvlášť), ale při troše kreativity se to dá. Jediný větší limit je váha na dřepy, kde můžu dřepat jenom to, co si zvednu ze země, ale kompenzuji to vyššími počty opakování, což ani Milošovi nevadí. 
Tak teda, běh nalačno je celkem dobrá věc, posilování proti tomu dost nářez, ale přežil jsem s tím, že večer si sednu na trenažér. Kolega mě ale ještě ukecal, ať jdeme plavat (považte, tento týden v pondělí jsem plaval prvně od závodu na Lipně v červenci a ve čtvrtek už jsem ve vodě potřetí, to je morálka :-)), tak jsem si řekl "leden měsíc síly", hodil do tašky packy a šel na to. Bez ohledu na totální zmar stylový, pocitový a vůbec plavecký celkově, jsem odplaval nějaké motýlky a packové motivy na sílu v celkové délce 1600m, takže z vody jsem lezl po žebříku, bo zvednout na rukách se nešlo:-) Už se těším na březen, to je tuším měsíc knihy
Večer jsem si ještě odkroutil hoďku a půl na trenažéru 5x5 minut silových intervalů a mám splněno. Sláva, dneska si postel fakt zastloužím:-)

13 komentářů:

  1. Hmmm panečku, aby z tebe nebyl Arny nebo Sly... ;) A co únor to je měsíc čeho?

    OdpovědětVymazat
  2. při letmém pohledu do zrcadla na bazéně bych řekl, že nejspíš hladu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nechť tě síla provází. :-)

    Jinak březen je už i měsíc internetu. :)

    Ale proč píšu. Martine, měl jsi někdy tretry spešly? Já že chci kupovat ty TT tretry LAKE, vím, jaé čílo Spešlů mi sedí a že bych to nějak porovnal.

    OdpovědětVymazat
  4. Martine držím palce, ať to vydržíš. Miloš snad ví co dělá, když Ti dává takové dávky.
    V únoru a březnu bych očekával větší objemy s menší intenzitou, při kterých se to trápení zúročí (snad :-)).

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Dohny: Miloš mi žádné dávky nedává, dávám si je sám. A kombinace poska - silové intervaly jezdíš přece taky, tak to znáš:-)

    2 Advid: jo, mám specialized S-Works 2010 (lakýrky), velikost 44. Lake CX310 mám 45-tky, 44 mi přišly dost na fest. Ty Lake jsou o něco širší. Asi nejlepší by bylo udělat výlet do Brna a u Pavla Baběráda je zkusit. Přece jenom, jestli v nich budeš jezdit dlouhej, měla by mít nožka pohodlí ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak dobra zprava je, ze ten kotnik nemas zase zlomenej. Kdyz jste nacali ty tretry Lake takz po nich poslilhavam, nevis jestli je maji nekde v Praze nebo jen v tom Brne, nic jsem nevygoogloval? Dik VTT

    OdpovědětVymazat
  7. pokud vím, má je právě jenom Pavel Baběrád v Brně. Když jsem je byl u něj kupovat, tak říkal, že to nějak realizovali spolu s Filipem Ospalým a nikde jinde nebudou.

    OdpovědětVymazat
  8. Cejtim v kostech ze pristi mesic bude potreba zajet na sluzebku do Brna:)vtt

    OdpovědětVymazat
  9. JM: Díky. Levnější než cesta do Brna bude to risknout a kdyžtak vrátit. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. vtt píše, že tam pojede na služebku, třeba by Tě vzal :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Tak Pavel baběrád na základě mých předchozích objednávek (boty na běh 10UK) napsal, že velikost treter odhadne. Tak je to v suchu. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, píšete o tretrách LAKE , mám tuto značku na MTB (takový standard, žádný extra), na silničku mám Shimano SH-TR31 a cena je o dost příznivější než u LAKE.

    Tomas

    OdpovědětVymazat
  13. Ta shimana nevypadají zle, ale s cenou o dost jinde nevím. Mají polyamidovou podrážku, což má ten levnější model Lake CX210, který stojí 2000, což je srovnatelné.
    CX310, za které chce Pavel Baběrád 3000, už mají karbonovou podrážku. Rozdíl mezi karbonou a polyamidovou podrážkou je opravdu značný.
    Každopádně ale dík za tip. Víš o obchodě, kde by ty TT modely měli k vyzkoušení? Já bral Lake hlavně proto, že je PB měl ve všech velikostech skladem a šly zkusit.

    OdpovědětVymazat