pondělí 3. května 2010

Sezóna 2010 týden 22. (26.4.-2.5.), zatím nejnabušenější tréninkový týden sezóny

Na týden mi Miloš naplánoval toto:

po 26.04. P-KrZV 1:10





fáze 2 B-Komp 1:30 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0) B-ZV2I: 0x(1(70+0)+0)



ut 27.04. Volno 0:00





st 28.04. C-ZDV 2:00 C-SVR: 0x(3(20+15)+0) C-ZV2I: 0x(1(8+0)+0)



st 28.04. C-ZDV 1:00





ct 29.04. B-Komp 1:30 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0) B-ZV2I: 0x(1(70+0)+0)



fáze 2 P-KrZV 1:20





pa 30.04. Volno 0:00





so 01.05. C-ZDV 2:30 C-SVK: 0x(5(6+6)+0) C-RVK: 0x(2(6+6)+0) SVK 320W RVK 31 ..



fáze 2 B-ZDV 1:00





ne 02.05. C-ZDV 5:00






Člověk by na první pohled řekl, že dost brutální co? ;-)
Bohužel, rozjezd byl z důvodu problému s achilovkou pomalejší a hned v pondělí jsem raději vynechal běh. Alespoň jsem ale po několika měsících uplaval v jednom tréninku 3 kiláky. Že by mě to ale bavilo, říct nemůžu.
V úterý už tradiční Praha, blbej zvyk. Den v háji a že by byl člověk nějak odpočatý po dni tréninkového volna.....
Když jsem byl ve středu tak pozadu s tréninkem, řekl jsem si, že středu osolím, ať se má tělo čemu divit. Ráno jsem řádně osolil intervaly, 3x20 minut na 300 wattech mi dalo řádně pokouřit a v závěru už jsem řádně tuhl. Pokyn trenéra nicméně byl, když jsem vynechal podnělní běh, trochu natáhnout odpoledne, což jsem dodržel a celkem mi to dalo hezkých skoro 120km v pracovní den i bez půl dne dovolené, že Aleši? ;-)
Když už se tak hezky podařila středa, výhled na víkend byl všelijaký a vůbec jsem se ve čtvrtek ráno cítil dobře, tak jsem po běhu ještě vyrazil do práce na kole a stihl i v poledne zaplavat. Šup, 4 fáze. Kdo z vás to má, pánové ;-).
Ani v pátek ze mne nebyl vzorný chovanec. Počasí vypadalo na víkend na pytel, poslední sluníčko na delší jsem nechtěl promrhat, inspiroval jsem se tedy Aldamanem a sáhl po půldni volna a odjel odpoledne trošínku delší kolo. Prima, pátek a já měl odtrénováno 13,5 hodiny. To by dvacka za týden mohla padnout.
Jenže člověk míní a příroda mění, například v sobotu. Člověk se ráno vzbudí, že odjede úseky do kopce a prd, za oknem prší, to on se raději vrátí do pelíšku. Až na ráno ovšem sobota překvapila. Navzdory předpovědi pršelo jenom brzo ráno, kolem 10:30 už to osychalo. Bohužel, program byl stanoven už těsně po obědě, stihl jsem tedy jenom 15km klus. Ach jo, tak hezky se udělalo a já musel slavit:-). Předpověď na neděli navíc byla pěkně na pytel.
A od rána se pěkně naplňovala, prší, to se to válí v postýlce. Do toho smsky od aldamana, jak to se mnou vypadá na kolo. Do okna hňápou půllitrové kapky, myslím si něco o ..... a vidím to volnou neděli. Nějak před obědem ale přestává pršet a Aleš už zase stresuje, jak to vypadá. Uvažuju, že jestli půjdu, doženy úseky ve Lhotce. V jednu ale jít nemůžu, protože Naďa ještě není zpět z práce. Tak Alda že bude kroužit kolem Přerova a až budu moct, ať se mu ozvu. Pak je už žena doma, ale na mne mezitím padl takovej kopr, až jsem měl problémy dojít na záchod. Nic, bulka v neděli. Jenže člověk míní a Aldaman si pro něj klidně přijede až domů a to i s Baldou. Tak to už jsem teda ven musel. Mrholí, no to bych se normálně vrátil, ale ti dva se tváří neprosto nesmiřitelně: když už na mě tak dlouho čekají, tak prostě musim jít.
Jedem na úseky směr Lipník, ale krápání houstne, volíme tedy směr jízdy podle nejsvětlejší části oblohy, tedy na Holešov. Když už mě vytáhli fešáci ven, ať to stojí za to. Navrhuju Hadovnu a Grapy. Na Hadovně začínají hoši remcat, že Grapy né a tak, ale trvám na nich, tak je dáme. Pro neznalé, Grapy jsou stoupání z Rusavy na Hostýn po lesní asfaltce se stoupáním místy 18%, opravdová lahůdka zejména pro metrákové muže jako já :-).
Z Hostnýna sjedem dolů do Bystřice na zasloužené pivko. Kolegové jsou po opuštění zahrádky nějací vláční, ale mně přerovská 12-tka vlila novou mízu do žil. Tahám skupinu, až do Dřeváků je to z kopce, tak visí, za Dřevákama je najednou utrhnu, otrava. Před Želátovicema počkám, ale nechce se jim už jet, tak jedu sám a natáhnu si to přes Prosenice, pěkně v hrazdě švihám s větrem v zádech přes 45kmph, prostě paráda. Dobrý neplánovaný trénink, který by, nebýt otravnosti Aldamana, ani nebyl. Tímto mu tedy za otravnost děkuji:-).
Nakonec tedy docela dobrý týden, nebýt sobotního výpadku kola, dalo by to přes 400km a to už mi přijde fajn.
Teď bude týden volnější, pak už poladíme na mamuta a tam, děj se vůle boží (nebo Milošova?:-)))

8 komentářů:

  1. Přerovští ogaři opět řádí. :)) Ale Praha, Praha je v klidu. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Severní Čechy hlasí strach :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tož to u nás na Valašsku pohodička. Pravda toďka nám tu nejaký tentononc s podpisem Aldaman-Ironman ve vočiskách překufroval přes to naše city, ani se na kališek nestavil. Asi je fakt nejakej pobuchanej.
    A občas sa z tých našich Hostýnských vršků valijó kameně veliké jak Ječmeně, až sa pomali nad Tatrou blýská.
    Ale jak pravim, jinak pohodička
    ;-)))
    Jinak moc pěkně to mastite, oba. Radost číst :-)
    Držím palce ať to vyjde a hlavne zdraví drží.
    Nazdárek Téčko

    OdpovědětVymazat
  4. Jasně že dáš 120 km za den, když si jedeš do práce na 9, to je potom pohoda, a z práce to už natáhnout jde vždy:-).
    Za neděli není zač, rád jsem tě vytáhl z pelechu, a vidím, že to budu dělat častěji, byla to super vyjížďka :-).
    Já jak si dal to pivko, ztuhly nohy a bylo hotovo a trápit se za tebou posledních 5 km to už nestálo za to raději jsem se v pohodě vyjel, navíc a Balda už toho měl plný brejle a pořád mi říkal ať zpomalíme,nebo to pivo z něho poletí :-)
    Ale jedno vím, když s tebou sednout na pivo, tak hodně blízko domova. Ty to po pivu začneš prasit a to je pak hnus se tě držet !

    Al jinak jsi moc pěkně potrénoval, jen,nechtělo by to i nějaký delší běh.

    OdpovědětVymazat
  5. Chudák Mamut. Uštvanej přerovákama. Teda tentokrát zřejmě beze mne :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Sokolík: Nekaž nám tady reputaci. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. To se jen tak říká Advide. .. nebo jsi někdy viděl klidnýho Pražáka ??!! :)

    OdpovědětVymazat