sobota 27. února 2010

Rohálovská desítka

Po Radíkovské 15 jsem si chtěl v Prusínovicích trochu zpravit chuť a zazávodit si bez umírání. Ne že by se počasí nesnažilo, po propršeném pátku vykouklo sluníčko a bylo prostě nádherně. Optimální podmínky pro závod mírně narušovala jediná skutečnost, kterou byl (poněkud neočekávaně) páteční večírek. Neudělal jsem ovšem chybu jako minulý pátek a upřednostňoval vína s vyšším obsahem cukru, přičemž poslední lahví byl Muller od pana Jakubíka ve výběru z bobulí, ale navzdory vysokému podílu cukru v organismu, přece jenom jsem alkohol ráno malinko cítil. Daleko horší ale byla levá noha, protože jsem si ve středu při rychlejších úsecích natáhl stehno na zadní straně tak, že jsem trénink málem nedokončil a bolela mě ještě v sobotu ráno.
No nebudu zdržovat dlouhými úvody a šup na start, který byl přesně v poledne. Ve startovním poli chyběl Aldaman, prý rýmečka či co ho skolilo, ale spíš je lenivej. Jsem zvědav, co ptákovinu si vymyslí na Osecký půlmaraton:-)
Po výstřelu, který přišel dost nečekaně, zrovna jsem měl cosi rozpovídáno se závodníkem, který nakonec na Radíkově jako jediný doběhl až po mně a šup, už se běží. No běží, než jsme se docukali do brány, chvíli to trvalo, protože lidí na závodě byly mraky, podle výsledků 387 závodníků. To už je číslo panečku. Začátek závodu je kolečko po vesnici, aby si místní mohli zafandit. Začátek je tedy vlažnější, po chvilce ale přijde první seběh, kde se pole malinko trhá. Spolehlivě držím zadní pozice, nechci se hned zatáhnout. Po seběhu následuje výběh, druhý průběh bránou a šup šup do Tučap. Ještě před tím je ovšem nutno vyběhnout kopec z Prusínovic. Tady už se trochu láme chleba, někteří odpadají, mně to konečně trochu do kopce trochu běží, asi to cvičení síly mělo smysl i ranních 98 kilo může mít trochu vliv:-). Problém jsou ovšem seběhy. Levé stehno se kouše a nemůžu protáhnout krok, ach jo a to jsem do kopce tak hezky běžel. Hodně těch, které jsem předběhl do kopce mě seběhnou z kopce, ach jo. No v Tučapech sa hukáže! A taky ukázalo. V Tučapech je totiž obrátka realizovaná smyčkou do pořádného kopce a následným seběhem. Do kopce předbíhám zase celkem dost lidí včetně mého věčného soupeře Pavla, kterého jsem ještě na hladkém běhu neporazil. Teď by to mohlo vyjít, protože mu to nahoru jde výrazně hůř než mně. Navíc do cíle už se běží z Tučap jen do kopce, pak následuje seběh do Prusínovic a krátký výběh do cílové rovinky. Ve stoupání předbíhám docela hodně lidí i oddílového kolegu Frantu, kterého jsem taky ještě neporazil. Jsem spokojen, do kopce mi to dneska fakt jde, pod vrcholem zkusím ještě trochu přidat a jo, ještě něco jsem vyždímal a už je tu poslední seběh. Herdek, zase ztrácím a dost z těch, co jsem předběhl do kopce mi zase uteče. No nic, nějak se už do cíle dohrabu. Není to pod 50, v což jsem tajně doufal, ale 50:58 není zlé, aspoň je prostor pro zlepšení příští rok:-). Jenom mě mrzí, že jsem sebou neměl tepák, protože by mě docela zajímalo, jak v těch kopích tepy vypadaly. Tak ještě za 14 dní půlmaraton v Oseku a hurrá na kolo ven, snad už to počasí dovolí.

11 komentářů:

  1. Pěkně panáčku. Jen škoda, že dnes končí Lysacup. Určitě by stálo za to zúročit tvůj výkon v kopcích ;-)

    Do Rohálova jsem se moc těšil, že se konečně sejdem, ale bohužel mě taky přepadla rýmečka. Tak doufám, že v Oseku uz to vyjde.
    Měj se a drž se.
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  2. Správně, netřeba se demotivovat tím, že zaběhneš rychlý čas. Lepší je nastavit laťku tak, aby šla posouvat. Na ty kopce, co tam jsou jsi šel slušně. Gratulace. A na kole už se dá, tento týden jsem byl 2x. Akorát řidiči po zimě nejsou na cyklisty moc zvyklí.

    OdpovědětVymazat
  3. Já věděl, že si rýpneš :-(. Ale není to tak dávno co jsi na závod nešel a ani rýmečku jsi neměl :-).
    Víš jak mi bylo, když jsem viděl to nádherné počasí :-(. A jak to tak vidím, tak do Oseka budu muset jet co :-).
    Docela solidně odběhnuto, jen jsi ještě mohl doběhnout Baldu :-).

    OdpovědětVymazat
  4. pár foteček
    http://picasaweb.google.cz/polidusa/Rohalovska102722010#

    OdpovědětVymazat
  5. jecminku, uz delsi dobu se chystam zareagovat na tvoje postesknuti ze se v praze neda plavet od 6, ale v podoli jo, i kdyz nevim, proc na jejich strankach pisou od 7. dobry, ne? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Martine, a neběžels tam už loni nebo předloni pod padesát ;-) Jirka

    OdpovědětVymazat
  7. ale jo, běžel, ale to jsem běhal přes zimu skoro 2x tolik co letos a drtil mě Michal:-) Navíc jsem si skoro jistý, že kdybych mohl sebězích pořádně běžet, pod těch padesát to bude v klidu.

    OdpovědětVymazat
  8. Pravi zeleznaci uz to na kole brousej jako o zivot, zejo kluci ;) Vcera sem si uz i zkusil sviznou 20 prumer 33, no aby taky ne, kdyz na slunicku bylo 16°C. IM

    OdpovědětVymazat
  9. no jo, prostě vy, praví železňáci, jste prostě lidé nového druhu. Před 70-ti lety byste zušlechťovali celiny:-))

    OdpovědětVymazat
  10. IM: No jak kdo :-), já to loni také zkoušel brzo na kole a Osecký 1/2maraton jsem si odležel v nemocnici :-).
    Ale je pravda, že sobota byla co se týče počasí luxusní a lákalo to na kolo ven :-)

    OdpovědětVymazat