sobota 11. července 2009

Grafiman 2009

Do Nové Vsi jsem celkem těšil i navzdory mailové výměně s pořadatelem závodu o mé zmínce o větší vhodnosti jediného depa:-). Tak nějak jsem si říkal, že kdyby všechno šlo, mohl bych si zlepšit osobák, třeba. Oficiální verze ale byla, že jelikož jede Pepa Vrábel tréninkově, porazím ho:-D. V plavání mi asi dá, na kole ho docvaknu a v běhu ho podělám. Nemůžu říct, že by to dokonale klaplo:-D.
Do Litovle jsem dorazil včas a přivezl sebou Aldamana, což je velmi důležitý aspekt, ke kterému se později vrátím. Na parkovišti v lomu vše organizovala městská policie, což bylo dobře, protože už v devět tam bylo aut jako máku. Zaregistroval jsem Ondrovo, který dorazil navzdory silným prohlášením po Moraviamanu o konci s dlouhými:-), konečně si podal ruku se Sokolíkem a kousek vedle něj s Téčkem, kterému jsem nedovezl rizotko a dost ho tím zklamal. Na trati mu ale tyto sacharidy očividně nechyběly. No a potom to přišlo:-), ŠEWY! Kurňa, já si ho z Oseka 2006 vůbec nepamatuji, nicméně naše distanční známost konečně nabrala reálné podoby, za mně musím říct, že to setkání bylo pro mne jedním z vrcholů akce. Navíc sebou měl velice sympatický doprovod, na jehož fotky jsem velice zvědav. V depu jsem taky stihl pozdravit s rk, železným Pepikem a spoustou dalších lidí, které si už člověk pamatuje. Zaregistroval jsem silnou výpravu Aspotu Hulín (těším se na Hulmena:-), která byla letos fakt ve formě, páč mě všichni porazili (byť těch, co mne porazili, byla drtivá většina).
No ale pojďmě k závodu. Pomiňme problematiku dvou dep a pojďme na plavání. Tady měl pořadatel nějaké oblíbence, protože ohlásil, že závodníci schopní plavat kolem 23min budou mít žluté čepice a obsadí první lajnu. Hm, moc jich nebylo, několik z nich jsem porazil, takže moc nechápu, podle čeho se čepičky dávaly, ale vzal to čert. S ohledem na značný počet závodníků (přes 180!) se startovalo z dlouhé lajny, přičemž všichni se cpali doleva, do malé vody, zatímco já si udělal pohodlné místo vpravo, abych mohl hned plavat. Podobnou strategii zvolil také ironmanský matador Petr Horáček, takže byla asi správná.
Start. Přestože je první bójka dost daleko, je i na ní solidní maso. Holt lidí je hodně a plavecká úroveň roste navzdory dominantnímu počtu neplavců v gumách, jež byly povoleny. Na bójce se žduchám s plavcem ve žluté čepce. Nějak se potáváme dlouho. Má problémy s orientací, páč pořád kličkuje, křižuje mne, takže pohnu a dostanu se půl těla před něj, že se zklidní. Chyba lávky, je z toho tlačenka, dostanu pár šťouchanců a chystám se dotyčného usměrnit. Ovšem je tu konec prvního kola, výběh z vody a hele, ona je to ženská, tu mlátit nebudu. Takže snáším loktovky z toho jejího kličkování a říkám si, kde asi soudružka přišla ke žluté čepici. Plave se mi fajn, takže po třetím kole se mi ani moc nechce ven. Jako bych tušil ten očistec na kole. Trať je obrátková, první část v silném protivětru. Kuva to je mazec a do toho točit přes 80 do kopce. Najednou tepu přes 170. I tak přese mne valí jeden závodník za druhým. Zejména tedy v kopcích na trati je to x lig jinde. Jezdím fakt na hovno, to se nedá napsat jinak. V půlce druhého kole mne sjíždí Šewy s nějakýma kecama o kadenci. Kašlu na to, šmrdlám to svoje, poctivě jím, piju a beztak prd jedu. Na konci druhého kola vidím, že se blíží Sokolík a počítám, že je jenom otázkou času, než roztáhne křídla nad umrlým Ječmínkem. Z nějakého důvodu mne sjede až v posledním kopci, stejně jako Marcel Kalíků, který mne asi dneska konečně porazí (2x mne loni sbíhal, ale nestihl:-). Co mne straší, jsou křeče, jež mi brání docvaknout Pepu:-D. Při jednom roztočení mne kouše lýtko, ale hrozně, musím skoro zastavit (to mne zrovna cvakl jediný oddílový kolega Majlan). Navíc celé kolo tepu moc vysoko, ale jinak bych vůbec nejel, až posledním okruhu se mi daří držet tepy trochu pod kontrolou, ale to také znamená definitivní rezignaci na průměr 30kmph.
Dojíždím na náměstí královského města Litovel a diváci věru nikde, no nebudu uštěpačný, krásný závod si to nezaslouží. Beru si igelitku, nahazuji fuelbelt, šiltovku a svoji tajnou zbraň, fungl nové kompresní podkolenky SLS3. Nevím, jestli mi na běhu pomohly, nicméně jejich nasazování rozhodně zdrželo:-). Sokolík mi v depu utekl, byť tvrdil, že se obouvá dlouho a tak už to zůstalo. Ačkoli jsem si myslel, že mne už předjeli skoro všichni, porád zbylo dost běžců, kteří mi dávali brutálním způsobem. A to se mi neběželo nijak špatně, první desítka těsně nad hodinu dávala stále naději na čas lepší loňského, byť mne v jejím úvodu fikl Pepa o kolo, čímž jsem o jeho seběhnutí začal pochybovat a mírně potratil motivaci:-). Sice mi dali i Aldaman s Téčkem, kteří se mi na kole zdáli dost daleko, ale pořád to vypadalo fajn. Jenže pátá hodina znamená pád do ....., podobně jako na MamutTour. Z běhu, který mne celkem bavil (protože to celkem šlo), se stalo tradiční Litovelské utrpení spojené s indiánským během, resp. chůzí, protože mne kousaly křeče jak o život. Jelikož Aldamana nikoli, nějak to na mne musel hodit cestou autem. Už ho nevezu:-). Přitom tepy jsem držel zodpovědně do 160-ti, ale prostě to nešlo. Od 12-tého kilometru zkrátka očistec doprovázený myšlenkami, má-li toto vůbec smysl, i přes to ovšem běh o 10 minut lepší loňského a osobák na půlmaratonu v HIM. Dokazovat si nic nepotřebuju a od olympijského grafilita v roce 2007 jsem nejel závod, abych si nepřidal jako idiot. Do cíle jsem se připloužil v čase kolem 5:47, přesná hodnota bude jistě ve výsledcích. V zásadě jde tedy o zhoršení, dané zejména kolem, protože jsem lépe plaval (to ještě nevím o kolik) a lépe běžel o více než 10 minut. Na kole přibyl jeden kopec, což asi bylo pro mne to klíčové. Jak už se stalo tradicí, bezprostředně po závodě jsem byl přeplněný negativními emocemi, což je asi přirozeným důsledkem stavu, kdy největší radost přináši člověku to, že už je konec. Trocha pokecu s TT postiženými kolegy, pár hnusných nealko piv a tak vůbec ale dokáže zázraky, takže teď už spíše přemýšlím o práci, která mne čeká přes zimu, abych konečně dočkal nějakého zlepšení.
Abych to nějak trochu pozitivně zbilancoval: dobré plavání, jestli nebylo kratší, tak jsem zaplaval na poměry skvěle. Nemůžu říct, že mizerné kolo. Pomalé jo, ale mizerné ne, čeká mne hodně práce v kadenci, ale rok tomu dám a uvidím, prý to pomůže:-). Navzdory kolu a křečím, zlepšení na běhu. Doufal jsem ve větší, tedy zejména po první desítce, ale i tak je 10 minut prima a snad i příslibem. Hérdek, příští rok už kurňa musí zadařit. Tož na Hulmenu zdar, navíc se blíží finále Posledního samuraje, což je kino, které můžu a datlování mi mírně komplikuje sledování.

15 komentářů:

  1. Plavec jseš dobrej o tom žádná, na běhu to bylo jistě podkolenkama, takže na kole by to taky chtělo nějakou novou technickou pomůcku, třeba nové kolo nebo ubrat závaží (to je zatím pomalý, ale zlepšující se jev). :-)) No a ta kadence s ohledem na tvůj trénink u E... je fakt dragická. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. no jo, vždyť já se to teprvá učím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ječmínku išiel si pekne, nenechaj sa znechutiť. Stále som čakal na ten tvoj útok,ale neprišiel. Čo sa stalo?

    OdpovědětVymazat
  4. ále Pepo, jel jsi prostě moc rychle:-) Ale na plavání jsi mi dal jenom něco přes 2 minuty, takže naděje tady je, příští rok už si budeš muset dávat bacha:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ječmínku, plavání výborný a rozhodně nebylo kratší ( měl jsem ho o 2,5 minuty horší než v Mělicích a ztrátu výkonosti si nemohu připustit) Kdybys neměl alergii na gumu, lezl bys s Pepou do depa. Kolo kopocovitý, pro vyzáblíky jako je Šewy ( mimochodem Téčko by se měl taky spravit . Je nějaký pohublý)a třicítka nepadla patrně o setinky. Běh by byl určitě rychlejší, kdyby si ke konci nešel do kroku, to nemáš za potřebí. A blbá nálada po závodu ? Tak s tím opravdu něco dělej, protože to byl velmi slušný výkon.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky pane:-) Ona ta blbá nálada byla daná tím, že mi na běhu fakt fest došlo,ještě kolem 12km jsem se cítil dobře a pak už to bylo definitivně v pikách. Hučení v uších, motání hlavy, to je konečná a doběhochůze do cíle hodně na sílu.
    Příští rok budu rozhodně připraven lépe a proženu Tě trochu víc:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nechci tě nějak utěšovat ani mazat ti med kolem úst, jen se podívat na tvůj výkon možná z trochu jiného ůhlu. Kolo dle mého subjektivního pocitu obtížnější jak loni. Jednak větší převýšení a silný protivítr do Loštic, ale zase ne takové vedro. Běh oproti loňsku určitě lepší podmínky.
    A teď si k tomu porovnej své objemy s loňskem a hlavně váhu. Blbá nálada není absolutně na místě. Chvíli jsem běžel za tebou a můžu říct, že bych nechtěl být tvýma nožkama :-) A ty tvé se dokonce zlepšili oproti loňsku.
    Jen tak mimochodem, asi bych zvolil jiné boty než co běháš.
    Jinak super akcička, jsem rád, že jsem tě zase viděl a budu se těšit zas někdy někde ;-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  8. Peťo díky, teda až na ty botky:-), máš jasně pravdu. Potěšení ze setkání/setkávání se je vzájemné a třeba to ještě letos klapne. Začínám uvažovat nad nějakým maratonem koncem roku a to máš, jestli to moc nemotám, tak nějak podobně ne? A stejnak bys mohl přijet do Hulína:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Řííííízeček láká, ale ještě uvidím :-)
    A s tím čistým maratonem, dobrý nápad. Vyber si nějaký tradiční, ať si to užiješ :-)
    Tož ať sa daří
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  10. Na Zeleznaku.cz psal Jirka Chaloupka "plavání, které bylo při využití celé vodní plochy o více než sto metrů kratší"..., takže Tě asi trochu zklamu, ale i tak jsi plaval skvěle. Dal jsi mi ve vodě zhruba 11 minut. Kolo jsme jeli obdobně a jen v běhu mi to šlo trochu líp. Asi proto, že jsem v závěru cítil v zádech Aldamana a chtěl ho moc a moc porazit. Jinak souhlasím s Tebou, že dvě depa jsou fakt dost blbý. Pozitivum vidím v dobrém počasí (nepršelo a nebylo vedro)a jen protivítr mi trochu vadil, ale byla to obrátková trať. Zamakej a za rok znovu na trati. A z maratonů jsem si já vybral Ostravu 10.10. Seb

    OdpovědětVymazat
  11. Zase jsi mě pobavil článkem :-). Dobře napsaný. První závod, kdy jsem neměl problém s křečemi.
    Rozhodně souhlasím s Téčkem, a říkal jsem ti to i po závodě, letos jsi ani náhodou nenaběhal tolik jako loni(buď rád, že kotník drží) a ani váha nebyla taková, cíl jsi měl pod 6 což jsi splnil a ještě s velkou rezervou.
    A ještě jedna věc, všiml jsme si toho už v Oseku, boty máš je vyloženě vygajdané a ze zadu to vypadá, jako kdyby jsi neběžel po podrážce ale po svršku boty, pryč s nima !!
    Na maraton na podzim se také chystám :-).

    OdpovědětVymazat
  12. Byl to muj prvni dlouhej TT, takze jsem nejak neodhadnul papani (na olympijskym kolo az do behu nic nepotrebuju). Plavani fajn az na ten hnus u startu, prvni kolo prumer 32, pak to slo dolu, prisel hladak, na treti obcertvovacce nebyly uz banany. Hlavne me po pulce bolelo silene za krkem z hrady a neslo zalehavat. Pres Litovel me prede mnou tlacil nejaky kamion tricitkou, az jsem skoro brecel. Prvnich pet kilaku behu slo, pak uz ne. Nakonec jsem musel do rosti na par minut zasednout a nejak to dotrpet. Pred namestim na me cekal nas petiletej mladej a bezel se mnou. Pravda, v tu chvili me nekdo predbeh, ale nemel jsem to srdce pridat a utect :o]
    Holt dlouhy tt je neco uplne jinyho. Vcera jsem rikal nikdy, dneska si rikam - za rok... Faudy

    OdpovědětVymazat
  13. Tak musim pochvalit super vykon jak na trati tak na blogu :-). To kolo bylo letos opravdu mazec, takze jsem byl rad, ze jsem nejel :-) Aspon jsem si udelal poradek v tech vasich prezdivkach na netu a fotil jsem vsechny zname tvare :-) Dnes vecer budou fotky na webu tts i s tvym clankem. Jo abych nezapomnel na ten tvuj clanek zde na blogu. Kdyz jsem te sledoval v sobotu, tak jsem zde zase cekal soupis samych negativ a demotivacnich prohlaseni :-), ale opak je pravdou....vypada to, ze se triatlonem konecne zacinas bavit ;-) Peca

    OdpovědětVymazat
  14. Když ty se pořád honíš s mladíky, bi i tritalenty a pak se divíš, že ti někteří utečou:-) Navrhuji změnit stereotyp - přihlas se na nějaký větší závod. Třeba Roth. Spousta neznámých amatérů, to se to předbíhá:-) A ten pohled v cíli, když ostatní ještě musí běžet, to stojí za to:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak blogeri, tady mate par foto z Garafimana
    http://www.ttsosek.com//foto/galerie/grafiman_2009/index.htm

    OdpovědětVymazat