neděle 20. dubna 2008

2008 týden 16 (14.4..- 20.4.)

Další týden utekl. Přemýšlel jsem nad několika věcmi, některé jsem domyslel, některé zahodil, jiné odsunul na posléze.
1. věc: jsem strašně bachratej. Dokonce více, než loni touto dobou. Je to tím, že nejezdím do práce na kole, furt nějak není počasí. Budu muset trochu ubrat v jídle a jako jedno z dalších opatření budu zveřejňovat svoji nedělní váhu. Za konstatování čtenářů v komentářích, že jsem tlusté prase předem děkuji. O teorie, že to není tak zlé, nestojím, že Aldamane:-))) Tuto neděli jsem na 98kg, kua.
2. věc: chtěl jsem jít na Hanácký půlmaraton. Mrkl jsem ale na loňské časy a přes 1:50 našel jediný čas. Tam nemám co dělat. Nejdu.
3. věc: Mamuttour. Nejspíš nepojedu dlouhou. Prd jezdím a z toho si na těch 210 netroufám. Navíc v souladu s bodem jedna je moje vrchařská forma tristní. Zatím odkládám na posléze.
Další věci nejsou hodny zveřejnění.
Trénink od Michala vypadal takto:

Pon- klus 10km na 145
Ute- 3R, 6km po 5:10´/km, V2
Str- volno
Ctv- volno
Pat- klus 12km na 145
Sob- kolo
Ned- souvisle 8km na 5:30+8km na 5:20 (nebo rychleji )

V pondělí potřebuju být rozumně v práci a je slušné počasí na kolo. Takže bulnu běh a jedu:-)
V úterý tam mám běh, který ale nedodržím, protože mám tu včerejší bulku, kvůli níž ho natáhnu. Po 3km rozklusu vydržím tempo 5:09 12km místo šesti. Je z toho osobák na 15km 1:18:33 a i na 20km (ten jsem ještě nikdy neměřil:-)) po výklusu 1:47:25. Přes poledne jdu plavat, ale bazén je plný meger z magistrátu, které mají bazén zadara, takže se jenom motají a zabírají místo. Do ženských nekopu, takže to po 1,6 km balím.
Středa a čtvrtek ruply na to, že je prostě občas potřeba taky pracovat
V pátek tam mám klus, který dám, ale malinko delší. Svítí vycházející sluníčko, pěkně se kluše. Přes poledne jdu plavat a protože jsem si už před nějakým časem řekl, že nebudu plavat kratší tréninky než 2km, musím si opravit průměr kvůlivá pondělku a za 41:30 stihnu 2400. Uffff.
V sobotu mám sice předepsané kolo, ale předpověď je na sobotu pesimistická a na neděli optimistická, změna pořadí je tudíž nasnadě. Navíc se podařilo domluvit výběh s Aldamanem, což se podařilo po fakt dlouhé době a stálo to za to:-). Oproti předpisu jsem zařadil rozklus, pak tempo 5:30, ale nikoli 8km nýbrž 10 s tím, že i to svižnější zkusím vydržet, co to dá. Běžíme kolem Bečvy a první část je náročná, protože fouká "do držky", takže z tempa 5:30 je rázem 5:35. Na 5:10 (z nějakého důvodu jsem si spletl 5:20 s 5:10:-)) se dívám s obavami. Ničím nepodloženými, jaxe ukáže. Zpět to rozbíháme na 5:05, s větrem v zádech to jde samo a prvních 5km při tomto tempu dokonce zvládám mluvit (Aldaman samozřejmě pindá furt, tempo je pro něj na pohodu), pak trošku zrychlíme, musím tedy zmlknout. Rozhodnu se držet tempo až po půlmaraton. Ten pak dám za 1:53:11, což je rovněž osobák, bo jsem půlmaraton ještě nikdy neměřil:-D. Nejít to ve dvou, nemám nejspíš morál se s tím větrem prát tak dlouho. Navíc ke konci už jsem za Alešem vyloženě vlál, ale vodič valil, tak já musel taky:-). Díkec strýcu.
V neděli je počasí na pytel. Vůbec mne to letos už nějak nebaví. Původně jsem chtěl jet ráno, pak se vyjasnění přesunulo ze soboty večer na neděli průběh dne. Takže ráno padá, sice jsem si natáhl budíka, že aspoň ráno na chvíli vyběhnu, ale mám totální kopr. Kašlu na to. Počasí se moc nelepší ani po obědě. Sem tam zamrholí, tfuj. O půl čtvrté se odhodlávám vyjet. Nezmoknu, ale není to ono, nebaví mě to, do Kozlova se trápím, je zima i na to stavit se na pivo, tak si odkroutím 60km a jedu domů, musím ještě doučit neteř matiku. Matura je holt potvora:-)

Celkem slušný týden (tabulečka), ale stejně nejsem spokojen. V neděli jsem mohl vstát, zaběhnout, ale hlavně mělo být pěkně a já si měl dát stovečku, na kterou jsem měl domluvenou vycházku:-) Himlgergot, kdy začne konečne být venku i pro cyklisty do pěkného počasí? Toho kola se začínám fakt bát.

39 komentářů:

  1. Tak jsem se pred spanim zase naramne pobavil :-) No ta dnesni vyjizdka me taky mrzi. Tesil jsem se jak s vama na te stovecce krasne zmrtvim, ale nic...to pocasi je fakt na pytel :-( Peca

    OdpovědětVymazat
  2. O takove vaze snim uz pres 2 roky... co bych za to dal :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hubnutí v přímém přenosu? To jsem zvědav, co bude následovat:-)

    Jo a já doufám, že na Mamutu žádné kopce nejsou. Tak nestraš!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda pekne kriticky ses do sebe pustil, ale chvalim jak ti ta nalada makat na sobe vydrzela cely tyden a doufam ze vydrzi i dal.. Hele asi si to nekde uz psal, ale jelikoz sme se jeste nevideli, tak nevim poradne jak si velkej? Totiz 98 kilo je pro me teda slusna vaha :) No co si budem nalhavat, jelikoz se ted porad drzim kolem 69 tak mi to cislo prijde neuveritelny, pokud nemeris aspon 2 metry :))

    OdpovědětVymazat
  5. Teda jak ty mě znáš :-)
    Tak za prvé : Váha je o něco větší než by měla být, ale jakmile začneš častěji jezdit na kole do práce půjdeš opět s váhou dolů. Loni již bylo pěkně, a dalo se v pohodě jezdit, letos holt je počasí na pytel. A nejsi jediný, holt, když se člověk vždy tak rád nají, manželka super vaří,je to moc těžké:-). Jsme na tom stejně.
    Za druhé. Na Hanácký půlmaraton by jsi měl jít. Závodně jsi tuhle trať ještě nidky neběžel, a pod 1:50 to v pohodě zvládneš možná i 1:45. A já napočítal 10 běžců co to zaběhlo za 1:49 a hůř! Doufám, že tě k tomu trenér přemluví !
    za třetí: tak pojedeš mamuta krátkýho, loni jsi také jel tuhle trať ne? Dokážeš jet v kopcích cca 90 km v průměru 30km/h a stěžuješ si!
    Jinak si zasloužíš velkou pochvalu za sobotní běh. A že by vlál, to mu vůbec nevěřte, v pohodě se držel, možná poslední km už to bylo trochu na krev,ale zvládl jsi to! Běžecky jsi na tom oproti loňsku úplně někde jinde, čím dál tím lepší. Loni by jsi to v tomto tempu nebyl schopen uběhnout!
    Vzkaz pro trenéra: Je vidět, že po běžecké stránce se Ječmínek pod tvým vedením hodně zlepšil. Nedát na jeho výmluvý a stále pokračovat v nastoleném tempu :-).

    OdpovědětVymazat
  6. 2hyman: o takové příspěvky nestojím:-)

    2vl001: je to o perspektivě, mně některé pasáže jako kopce příjdou, Tobě určo ne:-)

    2zombice: měřím 186, jsem regulérně bachratej.

    OdpovědětVymazat
  7. 2Aldaman: na půlmaraton nejdu, to je definitivní rozhodnutí. To, co jsme jeli minulou neděli, nebyly žádný kopce:-)
    A máš o 15 kilo míň Ty kecko:-D

    OdpovědětVymazat
  8. No moje současná váha je někde kolem 81 kg a mám 183 cm. Ale stačí tak 14dní bez pohybu, a klidně naberu 5 kilo jako nic.
    Škoda, po závodu je čepované pivo zdarma :-). Do závodu je ješět 5 dní :-).
    No horské kopce přímo ne, ale rovina to taky nebyla !

    OdpovědětVymazat
  9. Máš jezdit pomaleji jako já, pak se různá zvlnění tváří jako menší:-)

    Jo a taky myslím, že bys měl Olomouc zkusit. Potřebuješ přece sebevědomí z dobrého času abych tě v Litovli nedoběhl:-)

    OdpovědětVymazat
  10. sebevědomí z dobrého času by se hodilo, nicméně na ten je potřeba i nějaká výkonnost, která holt schází.
    Včera jsem jel Slavkov, což je vlastně první (pro mne:-) kopec na Mamutu a trápil jsem se jako hrom. O nějaké rychlosti jízdy navíc nemohlo být ani řeč. Průměr 26 a hlavně mě to nebavilo.

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem se opatrně projel průměrem 23 a jsem se sebou jako obvykle spokojen:-)

    Když nezkusíš závod, můžeš se o výkonnosti jen dohadovat...

    OdpovědětVymazat
  12. jo, to máš pravdu. Nicméně minulý týden jsem si testl 2x podobně dlouhou trať a nevěřím, že jsem schopen běžet lépe než na 1:45, což znamená tak 3-6 místo od konce v Olomouci. Na takový závod prostě nemám chuť.

    OdpovědětVymazat
  13. vl001: já bych neřekl, že bych se někam na kole honil, jsem asi takový rovinatý tip a všude vidím kopce :-).
    Pořád ta tvoje výkonost. To poznáš až v závodě. V sobotu jsi v pohodě běžel tak nevím co řešíš. A čas 1:45 je myslím velmi solidní na chlapa jak horu. Já také nejde, abych stál na bedně! Pojeď, uvidíš bude to super :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mě stačí bohatě sundat proti zimní váze 2kg a to se mě díky kolu povedlo. U tebe to asi bude chtít o něco víc, ale ten pocit ti rozhodně přeju.
    Máte tam to počasí fakt nějaký divný. Včera Ostrava v poledně 10st. a hnusně, přijedu do Brna a tady 15 st. a polojasno.
    Měli by v Přerově postavit krytý velodrom.

    OdpovědětVymazat
  15. No kdybys tedy náhodou nejel do Olomouce, možná bychom se mohli potkat na Hostýnské časovce a pak přidat nějaký ten metr třeba směr Tesák. Já vím, že to není žádný pořádný kopec, ale když tam žádný normální nemáte, tak co se dá dělat.

    P.S. Platí jen za hezkého počasí! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. no regulerne mas jen o dva centimetry vic nez ja, ale svalu a ... je tam neregulerne vic :P a ja proc porad mluvis o tom ze nepotrebujes neopren :)) no delam si trochu srandu, ale to ti neublizi, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  17. 2vl001: mám bohužel sobotu na levačku, jsem sám s dětma. Na případný závod bych možná někoho ukecal na dvouhodinové pohlídání s výletem do Olomouce za úplatek obědem " U Kohouta ". Kolo je v sobotu zabité, to časově nedám a stejnak mě rovinaté časovky moc neberou:-)). Jestli bude slušně, tak bych tam ale s dětma mohl přijet aspoň fandit.

    2zobmice: tak já napíšu, ať mě čtenáři motivují kritikou a tady je to samý úzkostlivý eufemista;-). Ale s neoprenem máš pravdu, například izolační vrstvu v oblasti břich, stehen a hýždí mám výrazně silnější, než kolik TT pravidla pro neopreny povolují;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ty vole devadesatvosum!!!!! Ses pekne superbachraty superprase!!!! To se neda jinak rict, koukej prestat zrat, kdybys mel o 13kg min, tak ti to lita jako stefkovi :). IM
    PS: jo a podle me bys to dal za 1:45h, mas formu, skoda ze si mekej:)

    OdpovědětVymazat
  19. Teda trenér se do tebe pěkně pustil.
    Po přečtení jeho příspěvku ti musela zaskočit svačina co :-D.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuju Michale, přesně to jsem potřeboval.

    OdpovědětVymazat
  21. Tady uz se clovek nepobavi jen Jecminkovyma prehledama, ale taky diskuzi pod clankem :-D Trener krasne plni kazde prani sveho sverence :-D Peca

    OdpovědětVymazat
  22. Hele, víš dobře, že dva měsíce před Moraviamanem už toho s váhou moc neuděláš. A kdyby se ti fakt podařilo víc zhubnout, asi by se to podepsalo negativně na výkonnosti. S váhou jsi měl hýbat uplynulý půlrok, ne teď:-)

    Tak z toho prostě udělej přednost typu mám metrák a dávám ironmana za 12:-) Btw. byl bych zvědav na trenéra, kdybychomu mu dali na záda dvacetikilový batoh. On by ho ten humor přešel:-)

    OdpovědětVymazat
  23. trenérovi bychom ho museli dát třicetikilový:-)
    Nicméně za 2 měsíce minimálně těch 5-6 kilo dolů jít musí i bez výkonnostních následků, čímž ovšem nezpochybňuji, že jsem měl být v zimních měsících střídmější.

    OdpovědětVymazat
  24. Ale jak ty to děláš, že vážíš víc než loni, ale jsi na tom běžecky, plavecky a i na kole, daleko líp než loni. Třeba ti ta nadváha svědčí.
    Radikálně zhubneš a tělo si s tím nebude vědět rady a na Moraviamanovi vytuhneš!

    OdpovědětVymazat
  25. vy tam na úřadě snad hulíte trávu:-) Kdes byl na tom, že jsem na tom na kole líp než loni? To je ptákovina, běžecky ten rozdíl není nijak zásadní a plavání je stejné. Grafilit napoví, Otrokovice ukážou:-)

    OdpovědětVymazat
  26. Ja bych to s tim hubnutim tak tragicky nevidel. Myslim, ze pokud ma Jecminek tolik tukovych rezerv tak s nim 5-10kg nemuze nic udelat. Myslim, ze nasledky to muze mit max. pozitivni. A co takhle tady zaci tipovat na Jecminkovu váhu v den startu na MM popr. v jakem case to letos proleti? ;-):-) Peca

    OdpovědětVymazat
  27. Taky jsem býval trochu tlustý:-) Úbytek nad 2kg/měsíc už byl cítit...

    OdpovědětVymazat
  28. Já míval taky kolem 88 kg a bylo to při fotbalovém zápasu dost znát, když jsem 4 kg shodil. Trávu nehulím, vždyť ani kouřit neumím, natož šlukovat, tak by to bylo u mě zbytečný kupovat :-D.
    V běhu jsi o dost lepší než loni, nekecej a od toho se odvíjí další disciplíny :-)!
    To není špatný :
    21.4. 98kg
    21.6. 93kg, a čas bude 12:29:29 a lepší:-).
    P.S. ještě jsi neuvedl, jsou to opravdu tuky a nebo svalová hmota co ti přebývá :-)?

    OdpovědětVymazat
  29. No ja tipuju pri peknem pocasi umoznujici kvalitni trenink 90kg, pri spatnem 94 a cas 11:59 pri vaze 90 a 12:15 pri vaze 94 :-P Peca

    OdpovědětVymazat
  30. Kdyz najedes na rozumnou upravu stravy v kombinaci s najizdenim kilometru (verim, ze se uz bude dat), tak bys mel byt schopen shodit minimalne 10kg. A to by mel byt cil dostat se do Moraviamana pod 90kg. Jde o to, aby sis nastolil tvrdy rezim. IM

    OdpovědětVymazat
  31. Trenér má zase pravdu, to by jako cíl bylo pěkné. Nicméně jestli mám v něčem zcela jasno tak v tom, že žádný tvrdý režim se konat nebude. Mírně upravený ano, ale honit se a dietovat..., na to prostě peču :-D

    OdpovědětVymazat
  32. A nevyprdneš se i na toho Moraviamana, na co se přece honit, ne? ;-) :-D

    OdpovědětVymazat
  33. Jóóó, no vidíš, dobrej nápad chlape. Stejnak tam nebudeš :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Neboj se půlmaratonu sněhuláku ! V závodě poběžíš úplně jiný tempo než v tréninku.To se nedá srovnávat. Když běhám svoje půlmaratonový tempo v tréninku, tak jen velmi krátký úseky, víc se nezmáčknu.Adrenalin v závodě ale udělá svoje.Podle naběhanejch kilometrů vytrvalost asi máš, tak to chce napálit co se dá a o zbytek se postará atmosféra...
    Tomáš P.

    OdpovědětVymazat
  35. já se nebojím závodu, mně se prostě nechce plácat v zadu, což souvisí se zmiňovanou atmosférou. Olomoucká půlka je závod pro cca 70 lidí a bez diváků....

    OdpovědětVymazat
  36. Jo tak to jsi měl říct hned na začátku, že potřebuješ, aby na startu bylo min. 200 lidí a kolem trati masy diváků, jinak že závod vypouštíš :-).

    OdpovědětVymazat
  37. Být poslední je pohoda. Nikdo tě nehoní, je jedno jestli zrychlíš nebo zpomalíš, pořadatelé se těší až doběhneš a fandí ti. Tleskají jak diví. To si ti uprostřed startovního pole neužijí:-)

    Kdo si neumí užít poslední místo, o hodně se ochuzuje:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Jo a protože na sobotu nehlásí dostatečně hezké počasí, pojedu na Hostýn jindy. Já jen abys mne zbytečně nehledal na posledním místě:-)

    OdpovědětVymazat
  39. no já se tam s dětma stejně nejspíš pojedu podívat, protože podle mojí předpovědi na výlet dostatečně pěkně být má :-)

    OdpovědětVymazat