neděle 13. ledna 2008

2008 týden 2 (7.-13.1)

První týden podle běžeckého rozpisu od Michala, který vypadal takto:

Pon- klus 8km na 145/´
Ute- volno - plavani
Str- vytrvalost 12km na 150/´
Ctv- volno - plavani
Pat- vytrvalost 12km na 145/´
Sob- 5R, draha 3x1km za 4:30´/pauza 3´, V2
Ned- vytrvalost 18km na 150/´

Pilně jsem se snažil už od pondělí, kdy jsem měl krátký klus. Na nic více bych se asi po neděli stejně nezmohl. Dost jsem se těšil na plavání, ale bohužel jsem ho v pracovním shonu nezvládl zařadit, tak jsem se aspoň regeneračně projel na rotopedu.
V úterý jsem měl na programu volno a protože bylo v kombinaci s celodenní služební cestou, nedošlo ani na plavání.
Ve středu to bylo malinko lepší. Sice jsem se ráno nevykopal z postele na běh, ale plavání v poledne klaplo. Jelikož bylo volných všech 8 drah, dalo se plavat na délku. Tento nápad měl ovšem pouze jedna slečna, Radek a já. Zbytek plaval na šířku, takže se to neobešlo bez pár srážek, ale i přesto mi vyšel souvislý kilometr bez zbytečného přepínání na 16:50 i s pořádnou peckou do brýlek, kterou jsem vyfasoval od nějaké důchodkyně, které jsem se snažil vyhnout. Aspoň jsem jí pak zmáčel trvalou pokaždé, když jsem ji míjel:-)
Večer jsem vyrazil na předepsanou dvanáctku, sice se mi moc nechtělo, ale když už jsem nevstal ráno, nebylo zbytí. Aspoň jsem zase vytáhl bundu od illuminite, aby mne něco na cestě nepřejelo:-)
Na čtvrtek mám opět plánované volno a tyto tréninkové programy nemívám problém dodržet. Dal jsem si tedy aspoň ostřejší plavání, konkrétně 4x400m kraulových rukou s packama v sedmi minutách. Ramena jsem po tréninku cítil rádně.
V pátek už jsem ráno vstal a odběhl předepsanou dvanáctku. Vůbec mi to neběželo a ještě mi létaly tepy nahoru jako divé, takže jsem nedodržel předepsaných 145bpm. Rannímu běhu vypouštěné večeře kvůli hubnutí příliš nesvědčí, měl jsem toho plné kecky. Na plavání jsem to tedy nikterak nepřeháněl a věnoval se technickým a dechovým cvičením.
Na sobotu připadl trénink, který jsem očekával s velice smíšenými pocity. 3x1km ve 4:30 mi v současném stavu připadalo nesmyslně svižné. Navíc začalo odtávat a trať, na které jsem chtěl kiláky odběhat byla plná břečky, takže jsem musel na silnici na Prosenice. Ta není zcela rovná, ale hlavně bylo protivné, jaký je na ní provoz, opravdu mne překvapil. Poprvé jsem také vyběhl s updatnutým firmwarem GPS chipsetu ve forerunneru, který výrazně zlepšil zobrazování okamžitého tempa. První kilometr jsem zvládl v tempu 4:31 a měl jsem toho tedy plné brýle. Druhý kilometr po tříminutové klusací pauze byl za 4:33 a musel jsem po něm na pár sekund zastavit. Poslední kilometr měl rozpačitý začátek, protože při plánování tréninku jsem si omylem nechal jenom defaultní dva cykly, místo tří, takže jsem na startu poněkud zaváhal a byl z toho čas 4:37. Nohy mne bolely jako hrom, ale bál jsem se, že to bude podstatně horší.
V neděli mne čekal delší běh na 18km. V sobotu odtáté vlhko na asfaltu přes noc zmrzlo, takže to kolem Bečvy řádně klouzalo. Řekl jsem si, že když to tak jezdí, nebude třeba ta druhá strana moc bahnitá. Omyl, namrzla jenom svrchní vrstvička, takže po protivném klouzání jsem se proběhl bahnem, bezva :-))
Týden, myslím, ušel. Sice jsem dal jenom jeden trenažér a zatraceně mne bolí nohy, ale třeba to k něčemu bylo. Tabulka je zde.

8 komentářů:

  1. No docela jsi slusne potrenoval, musim rict. Vcelku nemam co bych vytkl, kdyz sleduju, jak vsichni makate, tak asi bude muset pridat
    nebo to bude v Otrokovicich pekna ostuda.IM

    OdpovědětVymazat
  2. NO vidíš jak to pěkně vyšlo. Už ti nebudu věřit ani slovo. Prý mi to vůbec neběhá a celý týden jsi zvládl v pohodě a sobotu, kdy jsem si myslel, že to bude na tebe moc rychlé také v pohodě. To bude asi jen taktika, všem vykládat jak to nejde a pak to na závodech všem ukázat :-).

    OdpovědětVymazat
  3. taktika:-), si přepočítej ty tempa v tréninkách běhu a hned Ti bude jasné, že to fakt moc nejde.
    Jinak uběhnout hafo kilometrů za týden už mi problémy nečiní, akorát jsou prostě pomalé.

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš, první vlaštovka a zrychlení, to už bude jen třešnička na dortu :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda ty nechutně dřeš, skoro ti to závidím. ;-) Ja zatim spoleham na talent. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. njn, talentovaní holt mají delší odpočinek po sezóně:-)

    OdpovědětVymazat
  7. slusny tyden.. kdyz te to neznici, tak uvidis ze se zlepsovat budes, nemuzes chtit hned vsechno :) parkrat tu rychlost takhle prostouchnes a postupem casu uz ti to neprijde..
    to IM: vsichni? pokud se to rychle nezlepsi tak si me v Otrokovicich podas jak malyho i kdybys odted uz poradne netrenoval..

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem chtěl napsat,že spoléhám na talent,který nemám. :-D Takže to vypadá, že budu odpočívat celou sezonu. :-D

    OdpovědětVymazat