čtvrtek 29. listopadu 2007

HTC kaiser

Když jsem před pár týdny psal o sonyericssonu P1i, věru jsem netušil, jak brzy se s tímto zařízením rozloučím. Nakonec mi ovšem trpělivost (a to jen díky slabosti pro značku SE) vydržela skoro přesně 2 měsíce, po kterých ovšem došla a nařadu přišel právě HTC Kaiser (nakonec se sice prodává jako TyTN 2, ale kaiser se mi líbí víc a navíc to tomuto zařízení sedí. Dnes jde jednoznačně o císaře mezi komunikátory). S P1i jsem se rozloučil pěkným flame vláknem , kde také uvádím důvody, proč už to s P1i dál nešlo.
HTC se dosti poučilo a proti TyTNu udělal kromě změny ve vnitřnostech přístroje i poměrně významné změny v designu při zachování jasné vývojové linie qtek 9100 - HTC TyTN - HTC Kaiser (pro historicky méně znalé jenom podotýkám, že když začalo HTC prodávat vlastní zařízení - původně jenom vyrábělo brandy - používalo obchodní značku Qtek. Přístrojů s ní bylo ale jen pár a i ohlášení Qtek 9600 se nakonec prodával jako TyTN).
Byl-li jse po Qteku 9100 zklamán "plasťákovitým" provedením TyTNa, musím říct, že Kaiser se tedy sakra povedl. I velice povedený SE P1i vypadá vedel našláplého hátécéčka jako chudý příbuzný. Černý lesklý rámeček v kombinaci s matnou na zádech, "broušeným hliníkem" kolem displeje a chromem na klávesách působí velice reprezentativně a působí i trvanlivým dojmem. Doufejme, že loupání okrajů 9100-vky i odírání (beztak hnusného) šedého eloxu TyTNa jsou minulostí. Obrázek je malinko světlejší než realita, zejména obvod displeje. Obvodové funkční klávesy jsou v chromu stejně jako potvrzovací střed. Nádhera:-) Stylus už konečně není skládací ošlivá blbost, ale pěkný dlouhý stylus, podobný tomu z P1i.
Nebudu se dlouze rozepisovat o vlastnostech zařízení, protože rezenzí je už na webu dostatek a třeba ta na mobilmanii, myslím, docela odpovídá realitě.
Jenom v kostce k "pajšlíku": displej QVGA klasika, srovnatelný s TyTNem, procesor od Qualcommu, dvoujádrový! s ARM 11 a ARM9 jádry, 128 MB RAM, 256 MB ROM (uživatelsky přístupných cca 140MB), wifi, bluetooth a třikrát sláva!!! integrovaný GPS chip (funguje parádně na serial 4). Definitivně už chybí IrDa port, který podle specifikací chyběl už na TyTNu, ale byl na něm k nalezení:-)
Kromě standardních Windows Mobile 6 je možno zařízení doplnit o další vychytávky od HTC, jak je například TouchFlo, což je jednoduchý softík na ovládání telefonu prstem, kdy pouhým "šmrncnutím" prstem přes displej otáčíte kostkou s tlačítky.
Na závěr pár superlativů:
- provedení se mi opravdu líbí, telefon je velmi pěkný
- zařízení je na WM hezky svižné, výrazně svižnější než jeho předchůdce (ať už TyTN nebo P1i)
- vysunutí a vyklopení displeje je prima vychytávka
- GPS funguje naprosto skvěle
- líbí se mi TouchFlo

S tímto telefonem nejspíš nějaký čásek vydržím:-)

2 komentáře:

  1. Hmm, musim uznat, ze na SE manii se do Tveho clanecku pekne pustili. Ale jak tam nekdo psal...asi se nic jineho cekat nedalo. Kdybych si mel kupovat mobil tak bych asi sel znovu do SE, ale komunikator mi od SE nevyhovuje zadny...a to zatim nerozumim vetsine vychytavek co Ty uz normalne pouzivas....Asi to bude tim, ze jsem jeste nemel chytry telefon. Snad se pristi rok hecnu a koupim toho Polarise. U toho tveho ti zavidim tu klavesnici, ale odrazuje me ta hmotnost...Bohuzel neco za neco...

    OdpovědětVymazat
  2. Jak řešíš "mobilitu" . Taháš to s sebou na venkovní aktivity nebo máš ještě něco menšího.
    PS: můj "handycap" váží podobně

    NNN

    OdpovědětVymazat