neděle 28. října 2007

Týden 43. (22.10.-28.10)

Tak se po nějakém čase vracím k týdenním přehledům. Náhodou jsem totiž objevil možnost ukládat a publikovat dokumenty v officech na googlu. Beztak jsem přehledy posílal Michalovi v excelu, což teď už dělat nebudu, protože je budu ukládat právě do googlu. Vypadá to asi nějak takto: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pAMhLYde9Af-6X0u31Z3BWw.
Příjde mi to prima a nebudu muset vyplňovat další tabulku, což mě už fakt otravovalo. Tento týden byl ve znamení flákání běhu. Pořídil jsem si totiž pěkný nový cyklotrenažér Elite Realaxiom, na kterém teď zkouším jezdit. Jde o trenažér s aktivní elektromagnetickou brzdou řiditelný počítačem. Představíte-li si tedy, že před kolem máte monitor, na něm předem nadefinovaný profil tratě a sledovátka všech možných parametrů (převýšení, rychlost, tep, výkon ve watech, kadence), představujete si správně. Kromě této funkcionality (axiom) má trenažér ještě program realaxiom, kdy se trať včetně videa pouští jako film na monitoru. Úchvatné. K základnímu balení jsou přihozeny 2 filmy (MS ve Veroně 2004 a nějaká etapa z TdF). Mraky dalších se dají stáhnou z webu, bohužel za ceny kolem 30-40Eur za kus. Budu se muset poohlédnout, po nějakém levnějším zdroji :-)
Po dvou projížďkách jsem vypravil na dvoudenní služebku do Prahy, kterou mi ozvláštnila ztráta peněženky s penězi, kartami a všemi doklady včetně malého techničáku, potvrzení o zaplacení pojištění atp. No prostě pech jako hrom. Na pátek jsem si tedy vzal dovolenou, že oběhám, co je třeba. Ovšem chyba lávky, v Přerově se na úřadech v pátek nepracuje. Takže to zůstává na pondělí, zatím jsem nikým.
No doufám, že příští týden bude trochu optimističtější.

7 komentářů:

  1. No, s novou identitou budeš muset jít i do ironmana jako poprvé. Tak ať ti to vyjde:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak ty doklady ti vubec nezavidim. Si nedokazu predstavit, ze bych mel vsechno obihat.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdoví co v té Praze taky děláš, jen aby to byla služební cesta a nenavštěvoval jsi nějakou paničku a potom musíš opouštět místo činu bez dokladů :-).
    Ty už taky nevíš jakou ptákovinu si pořídit :-). Je to moc pěkné, že děláš vše proto, aby jsi se na ironmanovi zlepšil :-). Ať ti to vydrží. A to jsi mohl zavolat a zeptat se jestli do v pátek vyřídíš, když jsem u zdroje :-).

    OdpovědětVymazat
  4. No, vypadá to úžasně!! Jestli to nechceš tajit, na kolik taková sranda vyjde?

    OdpovědětVymazat
  5. není to nic tajného. V obchodech se pohybuje kolem 17-22-ti tisíc, já to koupil mírně jeté (cca 30 minut:-) zhruba za polovinu. Vyšlo to něco málo dráž, než jsem měl představu, že bude stát mechanicky nastavitelný stroj. Takže zatím prima až na to, že musím kolo schovávat, manželka ho trvale vystavené v obýváku nechce:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ječmínku, je u Realaxiomu provázána rychlost filmu s rychlostí pohybu zadního kola? A upravuje trenažer zátěž podle profilu tratě? Honza

    OdpovědětVymazat
  7. je to tak. Zátěž se nastavuje podle profilu tratě a když si pustíš film, ubíhá trať adekvátně rychlosti. Je to fakt legrace. Jenom ty filmy nejsou úplně laciné, takže jezdím bez nich a jenom si nastavuju profil ručně. To není tak hezké, ale zase je to zadara a přesně podle toho, co mám v plánu jet.

    OdpovědětVymazat