úterý 20. července 2010

Sporttracks končí jako freeware, do 1.8. sleva na zakoupení

Krok, který se dal očekávat, je tady. Od verze 3.0 nebude aplikace Sporttracks poskytována jako freeware, ale jako placený software.
Možnost používat ho zdarma zůstane (časově neomezený trial), ten je ale funkčně poměrně výrazně omezen (maximální počet sledovaných pomůcek 2, počet možných pluginů 2, nebudou nové reporty atp.). Zde je podrobný seznam rozdílů.
V současné době až do 1. srpna běží akce, v rámci které všichni, kdo přispějí formou donation částkou 25 USD nebo vyšší, získají upgrade na verzi 3.x zdarma. Je to výhodné, protože po 1.8. bude cena verze 3 o 10 USD vyšší, tzn. 35 USD.
Zatím není jasné, zda zůstanou fungovat starší verze či nikoli, dá se ale čekat, že nové verze pluginů nebudou pro verze 2.x vyvíjeny.
Co je Sporttracks zač, si můžete přečíst třeba tady a pokračování tady.

13 komentářů:

  1. Ahoj,
    trošku off-topic.

    neporadil by jsi mi, zda lze a případně jak dostat do dvojkový verze ST garmin Topo mapy?

    díky moc, Honza

    Jo a díky moc za články a rady o ST a 310XT, běhání si teď užívám dvakrát tolik.

    OdpovědětVymazat
  2. topo mapy tam dostat nejdou, ale mapy z cykloserveru, které jsou podobné, ano: http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/plugins/plugin_detail.php?id=101
    je potřeba stáhnout plugin a po instalaci přepnout zobrazení mapy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,dotázek,je možný koupit verzi 3 s češtinou,jsem s ST spokojen,mám Edge 705 a spolupracuje dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  4. čeština mezi podporovanými jazyky je.

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem se konečně rozhoupal a rozhodl jsem se koupit upgrade. Akorát jsem došel až do kroku, kdy jsem vyplnil vše potřebné a zjistil jsem, že má kreditka nepodporuje tu platbu přes pay pal nebo jak se to píše. Chtěl bych se zeptat, zda nevíte, jestli se to dá zaplatit i jiným způsobem? Angličtinou příliš neoplývám. Díky ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. tak máš 2 možnosti: buď zaplatit přímo kartou (tam musíš mít povolenou platbu přes internet. Nevím,které banky máš kartu, ale většinou už se teď dávají "zamčené" a musíš si ji nechat odemknout), nebo si zřídíš účet na paypal, přiřadíš kartu a potom platíš paypalem.
    Nevím o tom, že je možno platit jinak, ale jestli neumíš anglicky, tak asi nemá smysl radit napsat jim a zeptat se....
    Je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  7. jj,to mám namysli, že nemám asi povolenou tu platbu přes internet. Zkusím to ještě vyřešit s kámošema, jestli to někdo nemá povolené. Přítelkyni to sice funguje, ale dostal bych pěknou držkovou. Stačilo mi, když jsem pořídil 310 XT a řekl jí cenu. :D Díky za rychlou reakci.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    je to asi trochu pozdě ale dá pls. ještě sehnat verze SportTracks3.0? Stahl jsem si 3.1 ale už požaduje upgarde.( třeba někdo má instalační soubor :-) ) Děkuji za info Mirek Petr. Případně pište na mipetrack@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Protože po SHOCArtu už nějak přestaly fungovat i Mapy.cz ve Sporttracks2 pluginu pro české mapy, a protože mám nově Garmina Fenixe, ze kterého se importuje přes FIT soubory, dokopal jsem se k přechodu na Sporttrack 3 a konečně napsání toho pluginu pro české mapy !-)

    Ke stažení zde:
    https://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/plugins/?p=czech-maps

    Enjoy!

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím tě,
    tady Petr z Příbrami, komunikoval jsem s tebou několikrát i na cyklodiskuzi, naposledy asi před měsícem ohledně Edge 705 :-) Prosím Tě, mám tento problém, měl jsem veškeré své data za poslední 4 roky na RunningFree online serveru, hlavně mně vždy zajímaly výsledná data ohledně TRIMP a Training Stress Score, bohužel, minulý týden tvůrce výše uvedených stránek oznámil, že od 15.prosince stránky končí. Data z těch 4-let jsem si stáhnul do PC. Stáhnul jsem si Sporttracks 3.1 free(nicméně jsem si neověřil jeho možnosti) a abych mohl využívat TRIMP a TSS tak jsem zaplatil a asi naivně stáhnul plugin pro Training Load(https://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/plugins/?p=training-load). Děle jsem přetáhnul do Sporttracks ty čtyři roky, ale TRIMP i TSS nemohu stále sledovat a nemůžu ani nastavit své tepové zóny pouze to nabízí nějaké "standart". Je to tím, že free verze to neumožňuje a plugin jsem stáhnul zbytečně?...nebo je někde jinde chyba...a nebo neexistuje nějaký jiný prográmek(samozřejmě kdyby byl zadarmo nebo za nic by bylo ideální :-)) kde by se dalo sledovat TRIMP a TSS? Dovoluji si uvést pro případnou reakci na dotaz i mobil: 777 277 678, na který stačí případně stačí poslat kontakt na tebe a já já se ozvu zpět, kdyby to vyžadovalo verbální informaci pro IT laika :-). Zatím nashle.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, omlouvám se opožděnou odpověď, ale byl jsem teď několik dní natolik vytížený, že nepracovní maily musely stranou. Na Tvoji otázku je velmi jednoduchá odpověď, ve free verzi sporttracks pluginy nefungují a to je ten primární důvod, proč tam svá data nevidíš. Jinak já už ano funningfree ani sporttracks nepoužívám několik let, v podstatě asi od doby, co jsem si pořídil Forerunnera 920, který se umí synchronizovat prostřednictvím mobilu a PC vlastně skoro vůbec nepouštím. TSS by čistě teoreticky mohla umět i free verze training peaks, ale jak jsem psal, už dva roky používám jenom garmin connect. Změnil jsem místo a prakticky netrénuju, silniční kolo nemám ani 2 roky od havárky opravené, takže TSS řešit nepotřebuju :-).
    Jinak mi klidně můžeš psát na mail mhrazdira(zavináč)gmail.com, ten čtu pravidelně, sem už taky moc nechodím, ono je to asi i poznat :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za odpověď,
    tvůj mail si ukládám s díky za tu možnost :-)

    Ať se daří!

    OdpovědětVymazat