čtvrtek 16. dubna 2009

Zbrojení na sezónu 2009

V době, kdy jsem si myslel, že letos budu trénovat jako o život a lámat ironmanské rekordy, jsem si pořídil pár věcí, které mi měly tento nelehký úkol usnadnit. Sice některé asi nepoužiji, ale aspoň je mám do foroty:-).
Začnu od nejmenších. Jelikož používám sedlo od firmy fyzik, mám možnost sáhnout po jejích doplňcích do úchytu I.C.S. Jako první jsem vybral krásnou prťavou blikačku, kterou jenom zacvaknu pod sedlo místo štítku s logem a jedem. S taštičkou topeak ji můžu vozit pořád. Bezva věc, navzdory napájení knoflíkovou baterií svítí velmi dobře. Ostatně podsedlová taštička topeak. Loni na moraviamanu jsem spekuloval s posezem. A protože jsem se nechtěl do závodu vzdát brašničky s náhradními dušemi a nářadím, nemohl jsem posunout sedlo tak dopředu, jak bych si představoval. S podsedlovou brašnou fyzik upevňovanou do stejného úchytu jako světo, tento problém nemusím řešit, protože brašna se nepřichycuje k sedlovce, ale na klipu visí za sedlem. Obojí je vidění na webu progresscycle.
Další věcí, která mi má trochu usnadnit život, je flask holder, což je prostě lahvička, do které člověk namačká gely a přilípne ji na rám. Tím pádem může mít v taštičce s jídlem více jiných dobrot:-). Letos ho asi nepoužiju, ale příští rok, to se fakt těším.
Pro lepší zážitky z běhu, jsem po velmi neuspokojivém ukončení činnosti sluchátek motorola S9 (prostě nejdou zapnout, reklamace neuznána z důvodu přílišného prosolení údajně sportu odolného šasi) musel sáhnout po něčem jiném. Chvilku jsem zkoušel drátová sluchátka, ale to je hrozná otrava, porád to někde plandá, takže jsem se začal opět dívat po bluetooth sluchátkách. Jenomže, světe div se, sportovních modelů je jako šafránu a kromě motoroly taková sluchátka vyrábí snad už jenom Sony a shodou okolností jsem je zachytil na mém oblíbeném webu engatgets:-). Bohužel, sluchátka v prosinci v Čechách nikdo neprodával a jestli se nemýlím, stále zde v nabídce nejsou. Využil jsem tedy kamarádovy nabídky a nechal si je dovést z USA. To mělo za následek potřebu opatřit si nabíječku na české zásuvky, ale to je jediná vada na kráse. Sluchátka mají skvělou výdrž blížící se 8-mi hodinám, s HTC touch HD spolupracují na výbornou, proti motorkám obrovský posun, za dobu používání jsem nezaznamenal jediné samovolné rozpárování ani nic podobného. Zvuk je rozhodně lepší než z motorek a subjektivně i než z drátových Sennheiserů CX300.
Jako pláště jsem pro svoji rekordní tíží zvolil rekordně lehké schwalbe ultremo a subjektivně bych řekl, že jsou rychlé. Ostatně huštění na 10 atmosfér je bezva věc:-).
No a to nejlepší nakonec: můj mateřský oddíl nechal udělat další várku oddílových dresů a tt kombinéz, které jsou skutečně velice povedené. Zejména kombinéza s kapsičkami na přání je super, v Atexu odvedli skvělou práci. Musím být tedy letos ve výběru závodů ostražitý, abych neudělal oddílu ostudu:-).
Na Mamuttour sa hukáže!

11 komentářů:

  1. No hlavně, jestli se do té kombinézy vejdeš. :D

    Áďa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak v červnu ?! Bylo psáno, že na Mamutovi sa hukáže :-) Co se týká flask holderu, není po naplnění gelem problem ho pak z tama dostat, myslím až bude poloprázdný ?
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  3. no mamuta nepojedu v kombinéze a do dresu se vejdu, to je už ozkoušeno:-). Pojedeš mamuta Peťo?

    OdpovědětVymazat
  4. No vida vybavení máš, teď už by jsi se mohl taky konečně vrhnout do tréninku, aby jsi ho využil a zbytečně se na něho neprášilo :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Mám v plánu. Ale Mamuta ne, spiš Mamutečka (B-137). Velkého si netroufám. To je na mě moc velké zvíře :-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  6. :-) pojedu toho samého a říkám mu taky mamut.

    OdpovědětVymazat
  7. To už jako máš v tréninku nadřeno, že musíš zbrojit na frontě materiálu, aby jsi se zlepšil? ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak a teraz ti to pojede a pobeží. Energetivké zásoby sú výborné, tak veľa zdaru. Ja si už odvikám, MP3 na kole už nebude, lebo pod aeroprilbu sa nevleze. Tak možno iba na beh. Mimochodom, čo je to Mamut a kedy sa to ide?

    OdpovědětVymazat
  9. To Ironjozef: http://www.miko-cycles.cz/index1.php?IDpg=prop_tour
    Ale to asi nebude nic pro tebe. Mám dojem, že v té době budeš prohánět "tátoše" v Krušných horách :-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  10. O bezdrátových sluchátkách (Motorola S9 sucks) stručně: Jaybirdy jsou to nejlepší co může být. :-)

    navrc

    OdpovědětVymazat