neděle 28. prosince 2008

2008 týden 22.-28.12. Díky selhání techniky jenom běžecky slušný

Se dny kolem Vánočních svátků standardně bojuji. Všude plno kaloricky hodnotných potravin, času na trénink z důvdu různých návštěv, ať už nás nebo u nás, léčby kocoviny atp.
Letos se mi podařilo vyšašit volno celých 16 dní v kuse s tím, že ho zkusím prosportovat s minimálně stejným nasazením, jako propít a projíst:-) A skoro se povedlo hned v prvním týdnu, nicméně v dalším musím trochu přidat.
V pondělí jsem hned využil volna, vyrazil na běh po obědě a dal si svižnou 14-tku. Nové NB 1061 chtěly trošku otestovat a pocity z nich mám velice dobré. Večer jsme dali posilku s Ondrou, narvali jsme tam těžký silový trénink, tedy spíš "těžký", páč taháme váhy jak mladší žáci, nicméně dost jsme toho měli:-)
Úterý bylo opět dvoufázové. Dopoledne jedenáctka běhu, večer chvíle na trenažéru.
Ve středu nastal Štědrý den a chtěl-li jsem trochu zasportovat, zbývala jediná šance: navzdory svátku brzy vstát a vyběhnout. Motivován jsem, takže ráno hupky dupky z postýlky (no tedy spíš jsem se pomalu lámal a tiše mumlal něco o kreténech:-)) a hurrá běžet. Po večerním kole se mi daří držet tepy dole a dám 16 km v tempu 6:09 při průměrném tepu 144. Dobrý, tak nízko jsem nebyl, ani nepamatuju.
První svátek vánoční jsem dal volno.
V pátek jsem zvládl jenom ranní běh, protože společenský program od dopoledne dále neobsahoval jedinou mezeru.
Sobota byla náročná. Ráno dlouhý běh s Aldamanem, pěkných 23km v tempu 5:56 na 148 tepech. A to jsem do 18-tého držel průměr tepů pod 144, v závěru ale Aleš trošku přidal, čímž se trochu zvedlo tempo i tepy. Nicméně i v únavě jsem tepal pod 160, což ještě před pár týdny nebylo možné. Dopoledne jsem zvládl ještě plavání s Ondrou a Aldamanem a kdyby tam Ondra nebyl, tak jenom dělám Alešovi trenéra. Únava z běhu byla cítit tak, že jsem nebyl schopen dostat ze sebe intenzitu. Po půl kiláku rozplavání jsme dali pyramidku 400, 300, 200, 100 kraul v tempu cca 1:35 a přes pomalé tempo a delší pauzy jsem toho měl plné brýle. Takže půl kiláku vyplavání a hurrá do páry:-). Musím tady podotknout, že Aldaman mne docela překvapil. Neplave na samouka vůbec zle. Trošku protáhne záběr a ještě se může výrazně posunout i během krátké doby.
V neděli byl program náročný od rána, takže jsem naplánoval až na večer trenažér s tím, že konečně otestuji výkonný ventilátor od Ježíška. Bohužel, nedošlo k tomu, protože zradila technika a nějak mi hapruje soft od realaxiomu. Asi hoďku jsem s tím bojoval a rozhodil to asi v devět. S ohledem na plánovaný ranní běh jsem se na to už vykašlal, čímž se z neděle stal druhý volný den.
I tak je ovšem 11 tréninkových hodin příjemných, byť jsem původně plánoval 14. I tak jde ovšem o několikanásobek toho, co jsem doposud mezi svátky zvládl a běžecky je z toho s 80-ti naběhanými kilometry jeden z nejlepších letošních běžeckých týdnů. I díky tomu jsem nakonec letos zvládl naběhat 2000km, se kterými to ještě v říjnu vypadalo všelijak a doklusal jsem na ně až v pátek:-).
Tabulka tentokrát není k zastydění, takže ji zveřejňuji a loučím se tímto tréninkově s rokem 2008. Příští týden už budu počítat do roku 2009.

4 komentáře:

  1. Tak mi na toho plaveckýho koloucha dohlidni, at z nej vyroste poradnej srnec :)
    mimochodem soupni celkova letosni cisla IM

    OdpovědětVymazat
  2. Já vůbec nezrychloval, to jsi zrychloval ty, s větrem v zádech jsi chtěl být brzo doma :-). A tempo pod 6 min jsi dlouho na těchto tepech neběžel, jen tak dál.
    Hmm, jestli to bylo od vás pomalé plavání, tak to mi bude ještě hodně dlouho trvat, než ti budu stačit, já se udržel vždy tak 50 m :-).
    Doufám, že to nebylo poslední společné plavání, pořád je co zlepšovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že přerovská tréninková skupina dře jako by se blížil první závod. Ještěže já na soupeře neberu ohled, musel bych přerušit zimní lenošení a to se mi nechce:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Správně, nepřerušuj. :D

    OdpovědětVymazat