sobota 13. září 2008

2008 týden 8.-14.9.

Mám stále nějaké motivační problémy. Málo času, hodně práce, vždycky chvíli to jde, pak příjde týden dva, kdy to nejde vůbec, člověk jakoby začínal znova a znova.
Jako jeden ze zoufalých pokusů jsem učinil návrat k víceméně týdenním přehledům (účelem je natrénovat, aby bylo co psát:-) a také jsem požádal o návrat mezi blogy na behej.com. Třeba mne sem tam nějaký komentářík nakopne:-))
Třeba tento týden, pondělí plné, návrat domů kolem 20:00, no sportujte. Úterý středa značí pobyt v Praze, pokračuje stěhování centrály, čili začátek dne v 5:00 ráno, konec kolem 21:00, člověk je rád, že zvládne večeři.
Od čtvrtka už jsem naštěstí v Olomouci. Zamýšlený ranní běh ovšem neklapne, jsem mrtvola, nevykopu se z postele. Po x týdnech se ovšem dostanu do bazénu (naposledy jsem plaval na olympijském Grafilitu). Překvapivě nic moc:-), nejhorší je, že mne bolí rameno pochroumané už červenci na pilates, ale to nějak časem rozplavu. Večer jsem po osmé vyběhl, no páni, taky horror. Neměl jsem moc času, je už brzo tma, takže jsem vyrazil jenom k rybníku, že tam kousek odkroužím. Když už je trénink krátký a mám běhat minimálně jednu kvalitu týdně, zařadím 1km úseky s pauzou 1minuta. Z původně plánovaných pěti jsou tři. Pročpak? Tedy první kilák v tempu 4:55 průměrné tepy 173, druhý v tempu 4:56 tepy 176 a třetí, chvilka napětí.... v tempu 4:48 ošem průměrné tepy 180, což jsou 4 údery na mnou změřeným ANP. Trénovanost věru není.
Optimistická předpověď na pátek vede k volbě dopravního prostředku jizdního kola. Když nejezdím na kole pravidelně, mám hrozný problém jet nějak inteligentně a nebouchat jak magor. Takže ráno zvládnu 27km do práce lehce pod 60 minut, přičemž u cedule Olomouc mám průměr 34,8, ten pak samozřejmě ztrácím cmrdáním po městě, protože kolem Olomouce jsou všechy rozumné (ruzuměj pro cyklistu) příjezdové trasy v rekonstrukci, není tedy jiné možnosti než příjezd přes centrum. Domů mi foukne pěkně do ksichut, nicméně i tak držím průměr 31, ale domů přijíždím totálně prošitý.
V sobotu se vyhrabu z postele, protože máme po velmi dlouhé době domluvený běh s Aldamanem. Plánuju dvacku, Alešovi se tolik nechce, takže běžíme od Tenisu. Má to k němu o něco blíže než já (400m vs 3km), tak aspoň dorazí o několik minut pozdě. Jsem pěkně tvrdej, nějak se mi porád běží blbě, nakonec ale při průměrném tepu 151 (tak nízko jsem už dlouho nevydržel a to mi v závěru tepy vyletěly k 160-ti, do 15-tého km jsem se držel na 148) dostávám na průměrné tempo 5:48, což zase není taková hrůza. Asi to bude tou snižující se vahou, už jsem skoro pod metrákem:-))
Původně plánované nedělní kolo bere za své při pohledu z okna na zataženou oblohu a hlavně sílící vítr s teplotou kolem 11C. No nic, tak třeba odpoledne vyběhnu, jenže ani na běh nakonec nedojde. Prostě prohnípaná neděle. Celkem tedy slabší týden, ale tak tabulka pro aldamana se zvládne:-)
Celý příští týden mne čeká Praha, dost možná i s částí víkendu, uvidíme tedy, podaříli se něco odtrénovat, věci sebou vezu:-))

7 komentářů:

  1. Tak za prvé mám to k mostu 700m a byly to jen dvě minutky :-).
    Velká pochvala za tabulku :-).
    Opět jsi natrénoval víc než já.
    Společný běh byl super, a že by jsi byl ztuhlej vůbec se mi nezdálo. Mně to uteklo nezvykle rychle, možná to bylo tím, že jsem celou dobu hubu nazavřel :-).
    Jen tak dále :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře, že jsi to dal zase na behej.com. Budu na Tebe moci kouknout častěji :-)
    Takle z dálky se mi zdá, že vynucený malý objem naháníš vysokou intenzitou. Pro mě, křehotinku, by to byla cesta ke zranění a frustraci.

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavní je začít ... IM

    OdpovědětVymazat
  4. ... a plaveš pořád dobře:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vono nemá cenu to celej rok dřít na krev. Někdy stačí jen udržovat v kamnech oheň a v tu správnou chvíli to zase pořádně roztopit a vlítnout na to.

    OdpovědětVymazat
  6. "těší mě", že je více lidí, kteří mají problémy dát dohromady práci a trenink.

    Tak ať to jde, a jak psal renda, orazit si není špatné, je to regenerace a to je součást treninku.

    OdpovědětVymazat
  7. , ale myslím, že poslední, co mi chybí, je oraz od tréninku. Vždyť kloudně nic nedělám cca od května...

    OdpovědětVymazat