pondělí 29. září 2008

2008 týden 22.-28.9.

Původní záměr byl pořádně zaběhat a v sobotu si zajet časovku, ale člověk míní a okolnosti mění...
V pondělí jsem jako již tradičně postrádal ranní morál s tím, že výběhnu večer. Prdlačku, zapomněl jsem, že jedu vyzvednout po práci děti k našim, než jsem doma všechno zaopatřil bylo osm a už se mi nikam nechtělo.
Aspoň jsem si ale za propracovaný víkend nadělil v úterý den volno:-). Hned na ráno jsem domluven s Ondrou na bazén. Rekonstrukce mne tedy nepřesvědčila, o společných šatnách muži ženy si myslím svoje, taktéž o pouhých pěti převlékacích pidikójích, o volném výhledu z vestibulu do skoro celých šaten nemluvě. Aspoň ale bylo málo lidí, takže jsme trochu poplavali a dalo to delší trénink než stabilní polednové dva kiláky. Jelikož už manželka pracuje a Matýskovi jsem slíbil, že vezmu ze školky hned po obědě, vyrazil jsem si hned dopoledne na běh, nějaké ty úseky, že. 3, 2 a 1km. První úsek v tempu 4:57 na tepech 173, druhý 4:49 na 176 a třetí 4:44 s tepy 177. Mezi úseky pauza 3 minuty. Zuby jsem toho měl plné, holt pomalík.
Středa začíná klasickým ranním koprem bez běhu, tak aspoň regenerační plavání v poledne, jenom blbnutí s ploutvemi a motýlkovou technikou, nějakých 1,8km. Záměr večerního běhu padl, když jsem doma po návratu z práce narazil na švagra se švagrovou a burčákem:-)
Ve čtvrtek nic, nevstávám, nestihnu oběd, jím až večer a to jelito dovezené rodiči. Vypiju k němu s manželkou sedmičku dornfelderu z Valtic (měli v Hypernově za 110, super kauf) a jdu spát. Není to sice v souladu se životosprávou, ale je to fajn:-)
V pátek ovšem vstanu. Snad mi morál posílilo špatné svědomí kvůlivá večeři, ale vstanu tak brzo, že mi výjde dát delší běh. Běžím a celkem to jde, tempo kolem 5:20, že bych po otočce přidal? Tak jo. Po devíti kilometrech točím s tím, že vydržím rychleji až k lávce u tenisu a pak vyklušu domů. No vida, jelítko spolu s vínem dodalo svalům potřebou energii a zvládám 6km v tempu 4:58 při průměrném tepu 168. Dobrý na 101kg chlápka. Při té příležitosti jsem si také zaběhl osobák na 15km 1:18:10. Překvapující. V práci to už ovšem nestihnu vyplavat a ještě k tomu se dozvím, že Ondra marodí (asi jsem ho utahal na plavání:-) a nepojede se mnou časovku dvojic. Slíbil jsem tedy dětem v sobotu ZOO a následně se ozval Aldaman, že i jemu vypadl partner na časovku, jestli nepůjdem aspoň běhat, když teda časovku už nedám.
Sice mne bolí nohy, ale přesto jsem v sobotu v 6:30 před domem a připraven. Z původně plánované regenerační desítky je sice patnáctka v kopcích, ale moc to nehoníme čili to přežiju. V zoologické na kopečku je parádně, počasí plné sluníčka, funglo nová restaurece až na malinko liknavější obsluhu také příjemně překvapila. Slušná nabídka salátů, těstovin atp., porce uspokojivé, jídlo chutné. Šetřím se u salátku, protože mne večer čeká uzavírání sezóny TTS Osek spojené s grilováním selátka (to jsem netušil, že "selátko" má 60kg:-)). Do Oseka razím kolem šesté na manželčině kole, neb je vybaveno dynamem integrovaným v předním náboji a osvícení je tím pádem skvělé. Užívám si i řazení na osmirychlostní nábě shimano nexus. Parádní věc, vůbec jsem milostivé pořídil bezva kolo:-))). No a na bezva kole na super prase (to už tady někde v komentářích mám:-)). O půl sedmé, kdy dorážím na místo činu, je už prasátko pěkně okrájené, zbývá libovoučké masíčko, přerovská jedenáctka k němu hezky pasuje, tak není divu, že na zpáteční cestu vyrážím až kolem jedné ráno. Cesta proběhla hladce, neb jsem se šetřil :-D
V neděli se žádné sportovní aktivity nekonali. Byl jsem malinko nevyspalý, dodělával nějaké věci do práce a strávil s rodinou pěkné odpoledne u kamaráda na zahradě. Mladší dítě honilo slípky, starší budovalo na ořechu bunkr, žena tlachala se ženou a my s Ladikem pili kvasničák a řešili problémy světa, fajn jsme se měli.
A podle toho taky vypadá tabulka. Je sice pravda, že 45km za týden jsem neuběhl už ani nepamatuju, ale plán byl vyšší, vždyť Grymovská desítka je již za 14 dní. Oproti minulému týdnu jsem ovšem tréninkové dávky takřka zdvojnásobil:-))))

14 komentářů:

  1. No vidíš, jak ti to pěkně jde. Navíc prý se mají objemy zvyšovat postupně, přesně jak to děláš :-).
    Jak jsi dostal tabulku ze sporttracku do google dokumentu?
    Je trochu nepřehledná ta předchozí byla lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. jenom copy na prehledu a paste do tabulky. Opisovat se mi to nechce.

    OdpovědětVymazat
  3. Zase tolik toho na přepisování nemáš lenochu :-D. Kdo nezná SP se v tom bude těžko orientovat :-).
    Taková jednoduchá tabulka co mám třeba já s konečným přehledem zabere tak 2 minuty na vypsání :-).

    OdpovědětVymazat
  4. možná, ale já ji stejně vypisovat nebudu. Tabulku tu tam stejně dávám hlavně kvůli Tobě, takže jestli se Ti nelíbí, dám ji pryč a hotovo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To né, kde bych pak zjistil, jak jsi potrénoval? Člověk musí mít inspiraci do tréninku, a když vidí kolik toho odtrénuješ je ještě větší se ti vyrovnat. Sice teď to nejsou závratné objemy, ale ono to přijde!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná tabulečka, tu bych chtěl taky. Krásných 101 kilo, ale děkuji ty nechci. ;-D

    OdpovědětVymazat
  7. Počkej 30.5.2009 to bude v Litovli pěkných 85kg, že jo?

    OdpovědětVymazat
  8. No ted by tech 85 jeste slibit mohl, ale myslim, ze uspech by byl 90 :-)
    Jo a jak je to s tou Grymovskou 10? To je nejaky uzavreny zavod pro VIP nebo je to i pro prichozi? Peca

    OdpovědětVymazat
  9. je to pro VIP přerovského vodního póla. A na fešáky, co umí desítku za 40 tam nejsme zvědaví:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. A co já? Mohl bych se zúčastnit ?
    Co ty kila k tomu se nevyjadřuješ ?

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to jo :-D ja si hned myslel, ze to asi nebude ofic zavod, kdyz o tom slysim mluvit jen tebe. No nevadi, ja bych stejne nemel radost z toho porazet metrakove chlapy :-P Po zavode se budu tesit na tvuj prehled. Doufam, ze bude pozitivni :-)
    PS: desitku ted za 40 nedam jestli jsi narazel na me....mozna s tezi za 42 :-P
    Peca

    OdpovědětVymazat
  12. pár hoňáku kolem 42-43 tam nejspíš bude, ale čím míň, tím líp.
    2 Aldaman: běž běhat s kopačkama, toto je pólistická záležitost. Kdybys posílal děcka do póla, tak by se dalo uvažovat nad výjimkou, takto bez šance:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Že, bych mladýho odhlásil z hokeje a dal ho na pólo :-), možná někdy, až ho přestane hokej bavit, zatím to ale nehrozí. Kolegyně z práce má mladýho v pólu a pokukuje i po repre, tak jako, že bych šel za ně :-). Navíc nejsem žádný hoňák žádná konkurence.
    S kopačkama to nehrozí, ti jsou liní zaběhnout si nějaký závod, max. si zahrát nějaký ten fotbálek.
    Tak asi si to budu muset jen tady přečíst, jak jsi dopadl :-).

    OdpovědětVymazat
  14. Tady se mi líbí. Vždycky mám pocit, že trénuju dost a to i když ležím doma ze zánětem okostice. :D

    Jo a burčák, toho už jsem letos vypil... Ale to tabulky to nedám. :)

    Advid

    OdpovědětVymazat