neděle 21. září 2008

2008 týden 15. - 21.9 aneb těžko se sportuje pražákovi

Debilní týden zcela v duchu týdnů červnových. Celý týden jsem strávil v Praze v poměrně intenzívním pracovním vytížení a nebýt IM kolegy, pochyběl by mi jeden ze dvou běhů.
V pondělí jsem to stihl ještě před odjezdem na bazén a snad už rameno přestává bolet. Uvidíme v dalších týdnech.
V úterý nic. Sice sebou mám dvoje běžecké věci, aby mi nekomplikovalo život vlhké oblečení v kombinaci večerní a následně ranní běh. Jelikož jsem ovšem v pondělí končil ve 23:00 práci, nedostávalo se ráno sil. V práci se celkem dařilo, konec ve 20:00, nicméně pozvánka od sítí do The Pub, kde jsme jako obvykle s Pepou zavřeli večerní běh zkomplikovala a nejenom večerní:-)
Středeční ráno bylo poněkud kalné na trénink a práce se protáhla skoro k půlnoci, čím padlo i nějaké vyšilování ve čtvrtek ráno. Odpoledne už to ovšem bylo jiné. Jako jediný den v týdnu se nestěhovalo a ozval se mi firemní kolega ironman, plný dojmů z IM UK, který pln nevšední ochoty zopakol akci z června, kdy mne odvezl domů a vzal na výběh do Průhonického parku. Prostředí je tam přímo běžecky ideální, sypané cestičky, udržované dřeviny, rybníčky, zámek no paráda. Jenom Tomáš pod dojmem mého posledního příspěvku o něm (označil jsem ho jako "žvanivějšího ironmana") propadl splínu, je velice zamlklý a dojmy z Anglie aby z něj člověk páčil :-DDD. I tak mu ovšem za bezva výběh děkuji, bez něj bych vezl běžecké věci do Práglu úplně zbytečně (jako ostatně většinou) a přestože mne celkem bolely nohy, šel zamlklý běh vydržet:-DD.
V pátek samozřejmě ráno na běh ani pomyšlení, večer rovněž, konec práce příliš pozdě. V sobotu už stačí jenom doladění věcí napáchaných v pátek v noci a kolem poledne cesta domů. Jelikož mne čeká zmeškaná oslava manželčina a dceřina svátku, nevydám se ani tento den na deštivý výběh.
No a tím zbývá už jenom neděle, kdy se vykopu do mrholení na 15km. Po 7,5 km zkouším zařadit 5km na ANP, což se mi podaří skoro přesně (avg HR 176bpm), nicméně tempo 5:00 mi na Grymovskou desítku za 3 týdny příliš optimismu nedává. A to vůbec neřeším velmi nepříjemný nešvar plynoucí z nadváhy. Víte, jak má metrákový chlap odřené půlky o sebe po takovém běhu? Že ne? Tako to buďte kurňa rádi:-)).
No snad ještě něco stihnu, na osobák nejspíše nikoli:-), ale úplný průšvih by to být snad nemusel. Kdyby měl někdo do posledních 3 týdnů rozumný tréninkový tip, budu rád. Hlavně by to ovšem neměl být odpočinek, oraz a podobné rady, které jsem dostával v době, kdy jsem nic nedělal:-D
Tabulku s 27km běhu a 2km plavání sem ani dávat nebudu, nemá to cenu.
Každopádně stěhování už je skoro za námi, příští týden bych mohl být celý normálně v práci, tak se snad trénink trošku pohne.

11 komentářů:

  1. co se dá dělat, když jsi v práci od rána do večera to se potom těžko hledá chvilka na trénink! Ale ten PUB vypadá opravdu skvěle, jak to vlastně funguje. To si předplatíš 5 piv a pak si je sám nečepuješ?
    Tip na trénink je jednoduchý - běhej :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Inu PUB funguje velmi jednoduše a přitom velmi zákeřně. u každého stolu je pípa s digitálním průtokoměrem :) Obvykle mám pocit že piju stále první pivo :) Jinak v Plzni máme PUBy dva a jako nekuřák oceňuji že jeden z nich je bez cigaret :) Navíc je v každém PUBu velká obrazovka s žebříčkama...problikávají tam pořadí stolů v hospodě, ve všech PUBech apod. Strašně zákeřný, obvzláště když se chce soutěživý člověk /nebo stůl/ udržet na vrcholu celorepublikového žebříčku. V Táboře obvykle děsně pijou :) A v Praze taky :) Bartondo

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je ten PUB fakt tvrdá disciplína. Na to nemám. Počkám si na jiný sport:-)

    OdpovědětVymazat
  4. ono to bylo pořád dobré, ale jak stoly platí, vypadávají z pořadí a my se kolem 22:00 ocitli na 5-tém místě a tím se poklidný večer mírně zrychlil a protáhl. Ale končili jsme z prvního místo a neporažení, bo jsme zavírali hospodu:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. A prý, že jsi nesportoval, moc pěkné první místo :-). Gratulace k prvnímu místu :-D. Škoda, že jsem nemohl být přítomen vylepšil bych aspoň skóre :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsi si to u mně trochu vyžehlil, že jsi mně zbavil nálepky žvanivějšího ironmana (i když jsem si zmínku v tvým blogu nenápadně objednal :-) )

    Tomáš

    OdpovědětVymazat
  7. No to musel byt uplatek aby si te realne :) nalepky Tomase zbavil to plati vecere na rok dopredu ne? :) IM

    OdpovědětVymazat
  8. ale né, Tomáš jenom nějak nepobral moji břitkou ironii:-).
    Dovedeš si ho představit zamlklého?:-D

    OdpovědětVymazat
  9. ne nedokazu :) IM

    OdpovědětVymazat
  10. No vidim hoši, že se tady stávám známou literární postavou :-) Tomáš

    OdpovědětVymazat
  11. Este by to mozna chtelo fotecku :) IM

    OdpovědětVymazat