sobota 14. června 2008

Ekologické likvidace, v podstatě netréninkové týdny a 7 dní do Moraviamana

Tak mám za sebou jednu ze snad nejhorších pracovních částí letošního roku (i když srpen má náběh se minimálně vyrovnat), tím pádem taky tréninkově nejslabší, protože jsem od Grafilita zvládl 2 běhy v celkové délce 32km a víc nic. To je panečku dávka u zdravého člověka za 14 dní, co? Bohužel, po pracovním týdnu, kdy je práce mimo domov, pustí člověka spát na 20 hodin celkem za týden, nezbývá moc sil ani o víkendu. To se navíc nedá šidit ani čas dětem, když je přes týden vůbec nevidím.
Hektiku mělo na svědomí stěhování části firemní centrály do nového sídla, které sebou neslo spoustu IT supportu, který ležel na bedrech mých lidí i mne samotného.
Proč je první bodem ekologická likvidace? Protože součástí stěhování byla náhrada stávající pobočkové ústředny Alcatel Omni PCX 4400, která byla jedním z prvních telco serverů, který jsem kdy spravoval. Její administraci jsem přebíral před skoro deseti lety, hodně se toho na ní naučil, asi ještě víc si toho při řešení problémů s ní užil:-) Její aktivní činnost byla ukončena v pátek 13.6. v 16:00, kdy došlo ke switchnutí stávající provolby na toky do nového sytému, odcvaknutí kabelů a jejímu předání dodavateli nového telefonního řešení, který si Alcatel "vytrejdynoval" :-D. Při samotné migraci jsem si hlavně uvědomil, že moje dny experta jsou asi sečteny, protože při velikosti týmu, který mám to potěšení vést, už na to prostě nemám síly. A ještě ke všemu se systém vypínal v pátek třináctého a v tento se opravdu podělalo všechno co mohlo. Symbolické zakončení existence jednoho zasloužilého TDN systému.
Jediný běh v týdnu má svědomí kolega z práce, který byl mezi prvními stěhovanými a přestože se ho dotklo označení trochu lepší a žvanivější ironman, vytáhl mne z práce na běh, kdy mě zavezl až k parku v blízkosti Prahy, tam jsme odkroužili 15km, následně mi umožnil sprchu u něj doma a odvezl mne zpět do práce. V tomto případě se projevil jako lepší běžec a protože mi hodně utekl, nedostal moc prostoru dostát přívlastku druhému :-D (představte si, označil můj blog za plačtivý, neřád jeden:-D). Objektivně ale musím přiznat, že mi společný výběh udělal moc dobře a také jsem zjistil, že opravdu kousíček od Prahy, se dá běhat v luxusním prostředí lesa, přehrádek i zpevněných cest.
Také jsem odpozoroval, že pokud nemůžu systematicky plánovitě trénovat, místo snahy nacpat jednotky, kam to jenom jde provizorně, pociťuji naprostou demotivaci. Možná se na dva - tři klusy ještě dostat dalo, ale nevyspalý a utahaný na to není nálada. Snad se to teď zlepší, byť do Moraviamana snad zítra zvládnu delší kolo, pak už nemá cenu cokoli honit a po závodě to taky nějaký čas moc nepůjde, tak snad pak no;-).
No a třeba dneska jsme pobyli v Rožnově na slavnostech ve skanzenu s návratem kolem osmé večer, to už prostě taky nemám morál, kór když v neděli v pět vstávám na kolo. Ale nevezměte děcka na výlet, když máte týdenní resty :-/.
Chvíli jsem dokonce koketoval s myšlenkou, že ani nepojedu Moraviamana, ale až taková měkkota snad nejsem. Nějak to tam přežiju a pak se rozmyslím, co a jak v tréninku dál, jestli třeba nebudou lepší šachy, mariáš, nebo taroky, ty mi taky kdysi šly. A taky končím s týdenními přehledy, resp. už jsem před třemi týdny tuto činnost ukončil. Už nějaký čas mne je moc nebaví číst a došla mi i chuť je psát. No jo, tak to by pro dnešek asi stačilo, ještě jsem úplně nevydýchal pátek třináctého, tak ať moc nešířím "blbou náladu".

4 komentáře:

  1. Sejdem se na Moraviamanu, dávám dohromady štafetu.Pokusim se ti zvednout morálku pro další trénink.
    Vim o čem mluvíš, podobný problémy jsem měl v loni v létě.
    Na druhou stranu musim uznat,že jsem osobně po přestěhování žádný IT výpadky nezaznamenal, takže good job.

    "žvanivější" ironman

    OdpovědětVymazat
  2. Ha, ha, ha zase jsi mě dobře pobavil, ty a šachy nebo karty tak to jsem klidný!! Stačí aby se to v práci opět trochu uklidnilo a vrátilo do zajetých kolejí, budeš zase bouchat týdně přes 11 hodin. Navíc, teď ti stačí jen ladit, natrénoval jsi přes zimu ne? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jj,souhlasim s aldamanem...myslim, ze natrenovano mas dost a ted si alespon trochu "odpocines". V sobotu se tam asi uvidime. Vypadato, ze se pri me forme dostanu do stafety, takze te budu povzbuzovat primo na trati;-) Snad bude milosrdnejsi pocasi nez v Litovli at si to vic uzijeme :-) Peca

    OdpovědětVymazat
  4. ve vode a na kole by sis tomase povodil :) vybral sis spatnou disciplinu, spliny prejdou a bude zase chut trenovat. Jinak bud klidny, ja beham ted taky jen 3x tydne, je treba odpocivat. IM

    OdpovědětVymazat