úterý 14. srpna 2007

Sinusoidní den

Stalo se vám někdy, že jste prožili den jako na houpačce? Já ho měl dnes.
Vstával jsem ráno totálně zničený po divokých snech. Kde se v mém chorém mozku vzaly nevím, nejedl jsem na noc, nepil a přesto se budil co 30 minut zbrocen potem z honičky, rvačky či divného stavu. Totálně na nule jsem se vykopal z postele, zhygienil a vydal se na kole do práce.
A tady se sinusoida prvně zvedla do kladných hodnot. Ňák to jelo i proti větru (průměr včetně cmrdačky po městě 31kmph) a celkem to vypadalo na nadějnou cestu zpět. Jupí, do práce dorážím pln optimismu. Ten mi vydrží přesně 30 minut v poslední době standardní intenzívní operativy. Těším se na dovolenou jako na milost boží a naštěstí to dnes vychází aspoň na oběd. Kantonské nudle se holkám z Čínské povedly;-). Druhý výstup do plusu.
Zbytek hektického odpoledne mne opět sráží do mínusu až do doby, než zavolá manželka, že si rodiče do zítra berou děti a plánujeme večeři na Labuti. Nakonec se z ní vyklube širší akce se švagry, Ondrou, Kikou i Terkou. S vysokým očekáváním se tedy vydávám na zpáteční cestu. Ta je skoro orgasmická. Fouká mi do zad, jedu 37-41kmph na tepech kolem 130-ti. Sákryš, tak už skoro jezdí velcí kluci. Už tak jenom vydržet i bez větru;-). Stihnu odběhnout i plánovanou pětku. Na vrcholu sinusoidy zapomínám na náročný den a šlapu vyloženě s rozkoší netuše, že se blíží nejhlubší pád celého dne. Před Krčmaní mám pocit, že mi jaksi drhne řetěz o přesmyk. Zkouším to poladit na páce přesmyku a nadávám si, že jsem si shodil řetěz. Prdlačku. Ulomila se mi navářka přesmyku a ten se zapletl do řetězu na velké placce, přičemž cestou hrubě poškrábal rám. Myslel jsem, že se poseru. Jsem nucen zastavit, vypáčit přesmyk, rozšroubovat ho a dojet domů na velkou. Zdržení má za vinu, že plánovaný běh nestíhám, sákra. Asi dostanu oprávněnou výtku od ironmana. Zbývá vyřídít reklamaci a podobné radosti, snad to stihnu ještě před dovolenou. O divných prasklinách na navářkách mi psal myslím Vl001. Bude potřeba hlídat, sakra, rád bych to zjistil na příkladu někoho jiného.
V naprosté depce razím se ženou na Labuť ukecán, že si smůlou nedáme otrávit večer. Na rozjezd dáváme chardonnay 2006 v pozdním sběru z Moravína. Nemá cenu se šetřit, domů půjdeme brzy:-D. Ovocno-chlebovinkový buket se svěží a plnou květnatou chutí je i vynikajícím aperitivem. Dávám si kuřátko na rožni s dušenou zeleninkou. V kombinaci se šardonkou paráda. Sotva je dopito, jdeme výše. Sedlecký rýňáček v bobulovém výběru 2005 je skvělým předvrcholem večírku. Naštěstí ho pijeme jen ve dvou, 0,375 láhev je opravdu malinká. O finále se postará sedlecký bobuláček muškát moravský 2006. Jak byla pětka citrusová s vysokým zbytkovým cukrem, je šestka výrazně méně pomerančová a o to více citronová včetně výrazné hořčinky v závěru, jež skvěle kompenzuje vysoký zbytkový cukr. No povedená láhev na závěr.
Těsně pod vrcholem dorážíme domů a k tomuto postu si ještě dávám malého panáčka 30-ti hvězdičkové rezervní lahůdky od pana Spyrose Metaxy. Ten to s kořalkou umí....
Možná mám náběh na alkoholismus, ale někdy mi atraktivně obalená účinná látka (C2H5OH) objektivně pomůže překonat pitomý zážitek. Dnešní prašivou sinoidu spolu s roštovaným kuřátkem rozhodně zachránila;-).

9 komentářů:

  1. JJ, urvaný návarek už jsem viděl na jiném Duratecu v průběhu triatlonu v květnu. Ná mém kole to už taky trochu pracuje, počkám na zkušenosti s opravou a asi nechám opravit preventivně...

    OdpovědětVymazat
  2. Člověče ty máš na ten sportovní hardware nějakou smůlu. Studoval už si Murphyho podrobně, jestli o tom něco nepíše? Momentálně mě napadá jen: "Jestli se má něco po**at, zaručeně se to po**re!" :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je ještě v pohodě. Já co jsem jsme se přestěhoval( je to asi 2 měsíce) a celý šťastný že jsem konečně ve svojem, jsem dokázal ztratit klíče od auta, vrátil jsem se z dovolené a vykradený sklep kolo, lyže v prdeli, a včera přestala fungovat pračka. A pak se neožer :-))

    OdpovědětVymazat
  4. 2 koyama - znám sice jen 3 Cyborgy R14, nicméně všechny mají stejný problém. To není o smůle, ale o chybě výrobce - prostě to má být navařeno po celé délce a ne jen ve dvou bodech...

    OdpovědětVymazat
  5. mně to neprasklo v místě sváru, ale zlomilo se tělo navářky.

    OdpovědětVymazat
  6. No doufam ze CB R11 ten problem nema. Uz ho mam 4 roky a np.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja myslim ze nejlepsi je navarku na hlinikovym ramu radsi vubec nemit a presmyk mit na objimce.. Jestli s tim maj duratecy problemy, zkus se na to u nich zeptat jestli by ji radsi opatrne neufikli..

    OdpovědětVymazat
  8. Proč jí nemáš rád?

    OdpovědětVymazat