neděle 3. června 2007

Týden 28.5. - 3.6.

cyklisticky nejslabší týden od vytažení kola. Může za to jednak dvoudenní školení na začátku týdne, kam jsem se po delším váhání rozhodl kolo netahat a potom pokažené počasí v závěru týdne. Zase jsem ale byl 3x plavat;-).
Pondělí: nástup na dvoudenní školení v Jindřichově Hradci. Jelikož šlo o poslední běh zhruba dvouletého cyklu školení manažerských dovedností, dala se předpokládat i nějaká prodloužená večerka, což se potvrdilo. Po ukončení oficiálního programu jsem vyběhl a dal si pěknou dvacítku po silnicích s prakticky nulovým provozem. Jelikož v ceně ubytování byla v hotelu i vířivka, pěkně jsem se v ní ještě před nástupem do hospody vyválel a na chvíli si vlezl do bazénu s mořskou vodou. Večírek s grilovanou vepřovou kýtou probíhal výborně a po dopití veškeré 7-mi hvězdové metaxy (měli jí trestuhodně málo) jsme se pustili do koňaku. Jako obvykle u dobrého pití se nám s Pepou přihodilo to, že jsme z restaurace byli vymeteni až spolu s vajgly a jiným nepořádkem někdy po jedné ráno.
Úterý: díky kvalitnímu alkoholu se nevstávalo až tak příšerně, jak by počtu vypitých Budvarů a posléze panáků odpovídalo, nicméně běh jsem stihl jenom kratičký, abych se po něm mohl ještě na chvíli naložit mezi bubliny a spodní proudy a nezmeškat začátek, což se mi jako jednomu z mála podařilo.
Středa: v již standardním pracovním procesu, takže na kole do práce a polední zaplavání nějakých 1700m (400 rozplav všemi styly, 1100k stupňovaně, 300 vyplav.)
Čtvrtek: kolo do práce a zpět. Definitivně jsem si potvrdil, že chybějící kilometry při importu dat do sporttracks oproti training center jsou způsobeny kadenčním čidlem. Dokud není přesně zaměřena GPS, měří garmin vzdálenost z obvodu kola, což jsou údaje, se kterými ani sporttracks a ani motionbased.com pracovat. Navíc mám pocit, že čidlo má vliv na rychlost zaměřování gps. Nejspíš zkusím sundat magnet ze špice.
Pátek: opět kolo do práce s dojezdem v mírném dešti, ale to až v samotném závěru. V poledne jsem zvládl skočit na bazén a dal si malý testík na 2km. Jelikož bylo málo času, šel jsem bez rozplavání a začínal pomalu s tím, že jak mne pomalé plavání přestalo bavit, trochu jsem přidal. 2km za 35:17 s poměrně velkou rezervou. Dobré, myslím, na to, co mám letos odplaváno ;-)
Sobota: konečně po dlouhé době výběh s Aldamanem. Už se mi po našich běžeckých sobotách stýskalo a zase nějaký čas bude, páč v červnu se asi při běhu nepotkáme, máme nějak nekompatibilní kalendáře. Nejspíš si to rozdáme až na Bečvomanovi Classic. Na běh Aldaman přivedl ještě jednoho kolegu, taky neřáda fotbalistu, se kterým v době, kdy jsem po otočce na mostě zkusil zrychlit na tempo 5:00 na km, vesele pindal, zatímco já s bídou lapal po dechu. Ještě prostě musím trochu potrénovat.
Večer proběhla oslava narozenin a už druhá akce v týdnu způsobila, že z hubnoucí stagnace jsem se posunul o nějaké to kilo nežádoucím směrem vzhůru. Budu muset malinko přitvrdit.
Neděle: ráno to vypadalo vyloženě na pytel. Poprchalo, obloha se jevila, že žádná změna v průběhu dne nehrozí, takže venkovní aktivity budou vyloučeny a za takových podmínek je i Přerovský bazén k tréninku nepoužitelný, jelikož je narvaný lidmi, převážně neplavci a natažení lajny pro plavce je i v jedenadvacátém století pro personál věc zcela neznámá.
Kolem poledne nicméně déšť ustal, ale počasí stále vypadalo natolik nejistě, že na dlouhé kolo jsem si netroufl a ani odpolední program nedával prostor pro vícehodinový výlet. Takže jsem nakonec vytáhl horáka a vydal se na Osecký Jadran testnout kombinézu. Bazén jsem měl pro sebě sám;-), batoh mi ochotně uschovala obsluha bistra a já si ve volné vodě odplaval trasu loňského plusplusího bečvomana, tedy nějaké 2km. Subjektivně bych řekl, že kombinéza mne vůbec nezpomaluje, jelikož jsem ale neměl odvahu vzít garmina do vody, nevím přesný čas plavání. Celkem jsem tedy za cca 2 hodiny stihl 30km na biku a to plavání.
Tabulka tedy vypadá takto:


Km

Čas

Plavání

5,8
1:51

Běh

41,75

4:06

Kolo

218

7:42



13:40


Příští týden bude objemově výrazně méně vydatný, protože mne čeká odpočinek a vyladění před Half Ironmanem v Nové Vsi, který jsem se rozhodl pojmout jako kvalifikační závod na Moravianmana v Otrokovicích.

1 komentář:

  1. Sobota byla super. škoda, že je červen tak nabitej a společný výběh už asi nestihnem. Na Bečvomanovi mi to natřeš já to půjdu jen tak, abych to v pohodě dojel.

    OdpovědětVymazat