sobota 30. června 2007

Tak nám skončil Bečvoman. Nejspíš na vždy.

Když mi v pátek v předvečer závodu zavolal Honza, že mu volal Martin Kupec s informací o nekonání se Bečvomana, myslel jsem jsi nejdříve něco o debilních vtipech. Protože to ale není Honzův styl, zavolal jsem přímo Martinovi, abych věc ověřil. Byl evidentně zďablej, nechtělo se mu moc bavit, ale ifno potvrdil.
Aktivně jsem tedy zavolal Ondrovi a Aldamanovi, se kterým jsme dohodli operativně ranní výběh. A protože to jakž takž běželo, dorazili jsme až k Jadranu. Tam už seděli kluci z Oseckého TTS klubu a domlouvali truc závod. Rovněž se řešili důvody nekonání, ale v tom bych se nerad pitval, dokun nebudu znát Martinovu verzi.
Trucu se bohužel nezúčastním, protože po necelé třicítce běhu se mi tam jednak nechce a druhak, jak se již stalo dobrým zvykem, zítra odjíždíme na dovolenou a Matýsek je s horečkama. Ach jo.

Musím říct, že za Bečvomanem cítím silnou nostalgii. V roce 1997 jsem ho absolvoval jako svůj vůbec první triatlon v životě a za celých 10 let vynechal jenom jednou kvůli nemoci. Na stejných tratích jsem mohl sledovat řadu let svoje chátrání a loni se tak naštvat, že jsem konečně začal od zimy trochu koncepčně něco dělat.
Letos jsem se těšil na zlepšení a také na celou Martinovu sérii Bečvomania, protože po loňském, dle mého názoru úspěšném, pokusu na tratích half ironmana, se letos Martin rozhodl pro sérii krátký na začátku prázdnin, HIM v polovině a IM na konci. Můj závodní kalednář utrpěl citelnou ránu, kterou teprve budu rozmýšlet, jak nějak kompenzovat. Nikam extra daleko se mi totiž za závody štrachat nechce.
Bude se mi opravdu stýskat. Navzdory masovce (poslední roky přes 200 účastníků), atmosféra vždy téměř rodinná, organizace za ty roky vychytaná. Třeba někdo příští rok zvedne prapor a zavedená tradice bude po přerušení pokračovat. Je otázkou, jestli se závod může z takové rány během krátké doby vzpamatovat, ale bylo by to skvělé. Lokalita Jadranu je pro triatlony optimální, relativně rozlehlá a čistá voda, většinu sezóny navíc i dostatečně teplá, terény kolem pro cyklistiku skvělé a i trasy pro běh jsou fajn.
Uvidíme, třeba se příští rok něco nového objeví.

7 komentářů:

  1. Martine a to teda znamena, ze nebude ani ten Becvoman++ ani ten dlouhy? Tak nejak jsem na tu pulku mela namireno...
    Uzijte si peknou dovcu!!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Bečvoman byl i mým prvním triatlonem. Těžko si dokážu představit důvod pro zrušení závodu v podstatě ráno v den závodu. No, dozvěděl jsem se to včas. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  3. 2Děvče: Martn na 99% skončil s veškerými aktivitami kolem Bečvomana a jeho klonů. Letos tutově nic nebude, třeba do příštího roku vychladne, nebo se najde nějaký následovník. Na rozehřívací dovolenku jedeme právě k němu na Visalajku, takže se třeba dozvím, co je za tím. Zdráhám se totiž uvěřit, že by šlo o až tak zkratkovité jednání, jako to prezentovali kluci přímo v Oseku. Ta půlka mi dělá taky čáru přes rozpočet, i ironczech. Nejspíše se vypravím do Žďáru na Pilmana 1.9., ale dlouhý závod v půlce prázdnin bohužel nevidím. 14.7. do Litovle nepřijedeš? Bude víc času na koupání ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Caute triatleti ;)
    JA se priznam ze me to do znace miry nas.. ale asi chapu Martina co ho k tomu vedlo, protoze obdobne problemy a taskarice okolo penez s podobne uvazujicima lidme, kteri meri jen prijmy a vydaje znam. cili jestli je to to co si myslim, tak ho chapu. A nepodivat se na stranky pul hodiny pred planovanym odchodem na nadrazi, tak bych asi na miste nemel prilis slusnych slov. a kdyz vezmu v potaz promrhanej den cestovanim Brno - Lipnik - Brno, ... Tak jsem ho aspon vyuzil sportiovne ;) a musim si najit jiny HIM na kterem testnu, jestli uz na to mam nebo ne :) pac muj batoh od lonska jsem zmensil o 20 kilo, ale jete by to dalsich 20 chtelo ;) Tos tak...

    OdpovědětVymazat
  5. Nic není ztraceno. Jelikož nás to také hodně zaskočilo, a tušili jsme, že ne ke všem se tato zpráva donese, tak jsme se na poslední chvíli pořádání Bečvomana ujali mi(kluci a děvčata z TTS Osek nad Bečvou) a uspořádali 0-tý ročník triatlonu s názvem TTS Bečvaman. A jak jsme předpokládali, tak to také dopadlo a na Bečvomana doratilo 88 závodníků. A HIM ještě také není ztracen. Stačí aby jste navštívili www.ttsosek.com a hlasujte, který závod by jste radši.

    OdpovědětVymazat
  6. No becvoman byl taky mym prvni triatlonem a myslim, ze jeste pro mnoho dalsich. Dokonce si myslim, ze bez becvomana by nikdy nevzniklo ani TTS Osek, pro ktere byl becvak domaci podnik i kdyz jsme se na nem podileli jen svou ucasti v zavode. Taky sam nevim co Martina vedlo k tomu aby to tak nahle zabalil, ale spekulaci uz bylo a ani jedna verze co jsem slysel nebyla dost realna a duveryhodna abych ji uveril. Kazdopadne Martinovi patri velky dik za tech 17let venovanych triatlonu pro obycejne lidi...

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsme byli zaskočeni.Večer 29.6. ve 21.30 hodin na webu ješte nic nebylo a ráno konec, takže nasr.... dost velká. Na jednu stranu chápu, že po 17 letech se může stát v alkoholovém opojení zkrat, ale slušnost byla oznámit ukončení minimálně týden před a nebo závod uskutečnit a při vyhlašování oznámit konec své éry. I když jsme věděli, že se Bečvoman nebude konat, nedalo nám to a jeli jsme a byli jsme mile překvapeni jak se TTS Osek ke všemu postavil a zúčastnili se nultého ročníku Bečvamana a bylo to super, přes všechny komplikace byla nakonec atmosféra skvěl a na trati přes 80 závodníků. Doufám, že bude Kupec natolik soudný a ze svých materiálů, alespoň předá archiv výsledků.

    OdpovědětVymazat