neděle 23. března 2008

2008 týden 12 (17.- 23.3.)

Po poměrně bídných dvou předchozích týdnech by bylo prima napsat, jak se to zlomilo, nabušil jsem 15 hodin a citím se skvěle. Prdlačku. Mizérie pokračuje. Jednak mě to nějak nebaví, druhak jsem porád utahanej jak kotě. Dva celodenní pracovní výlety s návraty hluboko v noci (ó Vysočino milovaná, kdyby tak bratr Zeman místo objímání stromu vyrazil odklízet sníh na D1...) mi nepřidaly, Matýsek i manželka padli se spálovou angínou, takže i nápor na domácí povinnosti je značný. Nechám skuhrání a jak to vypadalo s plněním Michalova plánu? Převzal jsem ho takto:

Pon- 12km na 140
Ute- volno
Str- 5R, 10x100 na 80% /MK100, V3
Ctv- volno - plavani
Pat- klus 8km na 145
Sob- 4R, 6km souvisle v tempu 5´/km , V2
Ned- 11km po 5:30+7km po 5:20+2km po 5:10

Pondělí: pracuju z domu. Žena neschopná vylézt z postele, Matýsek totéž, Maruška naštvaná, že jako jediná musí do školy:-). Když přes poledne marodi usnuli, dal jsem si 11km velmi volně. Překvapivě při tepech 138bpm tempo 6:13. Běžecky (nejen) chudý minulý týden se asi projevil lehkou odpočatostí.
Úterý: první prima výlet do Práglu. Večer nasazujeme nové call managery, restík z víkendu. Akce překvapivě proběhne hladce a po deváté razíme směr Olomouc. Díky totální ledovce a absenci fešáku silničářů dorážím domů po druhé ráno. Prima.
Středa: zůstávám opět s pacienty. Jelikož jsem ještě pořád nevzdal myšlenku na velikonoční časovku v sobotu, zařazuji sobotní běh. Vybíhám odpoledne, nicméně naspané 3 hodiny sakra citím. Do toho se přidá po cca 4km sněhová vánice, která mne ale překvapivě motivuje a připadám si jako megabouchač, že dokončím trénink. Sice mne to stálo hrůzu sil, ale první 2km v tempu 4:53, druhé 2km 4:49 a jednokilák za předepsaných 4:40. To jsem ani nedoufal, zuby toho mám však plné.
Čtvrtek: další Prahovýlet do nočních, čili sportovní volno jako v úterý.
Pátek: jelikož mám auto v servisu, musím do práce autobusem. S bídou jsem našel zastávku:-). Každopádně ráno neběžím. Jdu až večer po osmé. Sice jsem trochu zmokl, vyčištěná hlava za to stojí. Definitivně opouštím myšlenku na start Velikonoční časovky, i když mne s nulou venku najetých kilometrů venku lákal jako výzva.
V sobotu nás čeká menší pařbička. Švagrová má narozeny a navzdory svému pokročilému věku to pořád považuje za důvod k oslavě:-D. Účastníme se i s pacienty, kterým trochu za týden otrnulo. Dal jsem si jen lehký poobědový klus v příjemném počasí. Hm, časovka možná šla jet, co už včíl. Večer se krotím u pár piv a jenom několik málo kousků potravin. Respekt z nedělního tréninku citím značný.
Neděle: na nejdelší a nejtěžší trénink jsem domluven s Aldamanem. Jelikož to chce natáhnout, domlouváme se, že mne vyzvedne doma. Vyhlížím z okna, nikde nikdo, 15 minut od domluveného startu furt nikdo, tak jdu vyvenčit ještě psíka a narážím na totálně zmrzlého Aleše, který dorazil na čas, ale stoupl si tak blbě, že nebyl z okna vidět a zazvonit se bál. S mírným zpožděním razíme. Start v tempu 5:30. Je namrzlo, takže se dáváme u Bečvy terénem. Následkem je tradiční mírné zpomalení v terénu, takže prvních 11km dáváme v tempu 5:33. Jelikož se od 8-ého km pohybuji v tepech kolem 160-ti, tuším, že to nebude jednoduché. Na 5:20 se nicméně zrychlit podaří a jsem moc rád, že se mnou běží Aleš, který drží strojové tempo. Na něj je to pomalé, takže má dost prostoru hledět porád na hodinky:-) Po cca čtyřech km mi začíná pěkně docházet. Držím se ještě tak kilách a zachraňuje mne toaletní pauza. Odložím si v křoví a 7km zvládnu přesně v tempu 5:20. To už ale vím, že mám dost. Stejně to ale zkusím a přidám. V tempu 5:10 zvládnu 500m, pak už jde rychlost dolů a mizí schopnost organismu podávat nějaký intenzívnější výkon. Po necelém kilometru definitivně zastavuji s tím, že už domů nějak doklušu. Ani to není úplně pravda. Na cca 4km domů musím 4x přejít do chůze i při nejpomalejším klusu mi totiž létají tepy přes 165, je mi blbě od žaludku, teče ze mne jako z koně. Doma se svlékám hned ve sprchovém koutě, protože za mnou zůstávají mokré stopy a nechávám si podat pivo, kterým zachraňuji prostředí v žaludku. Zbytek rodiny se chodí do koupelny na zhrouceného tatínka dívat:-)). Asi na mne fakt moc těžký trénink i když zase až tak příliš k úspěšnému absolvování nechybělo.
Mám za sebou čistě běžecký týden. Nedostal jsem se ani do vody a asi se i dneska večer vykašlu na trenažér, který flákám už druhý týden. I tak jsem ovšem naběhal jen o 3 kilometry více, než Vl001 v odpočinkovém týdnu viz. tabulka. Snad to bude stačit:-). Uvidíme, jak se povede příštích 7 dní, už by to chtělo i pomalu vyrazit na kolo, loni touto dobou jsem měl pěkných pár stovek najeto...

8 komentářů:

  1. Jak vidim tak busis hodne stale hodne slusne. Myslim, ze casovky litovat nemusis, jeste by ses tam dorazil a to uz by u vas doma byl slusny lazaret:-) Tak hodne zdaru, preju prijemne velikonoce a hlavne volnejsi pracovni tyden;-) Peca

    OdpovědětVymazat
  2. dobre to bylo ... IM

    OdpovědětVymazat
  3. O velikonoční časovce jsem také uvažoval, přece jen už mám první letošní vyjížďku za sebou, tak bych ji asi ujel:-) Ale jak jsem viděl předpověď počasí, nechal jsem kolo v garáži a byl klid:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou, super jsi běžel a jen jsi si trochu při nedělním běhu hrábl na dno svých sil, to také není špatné si občas vyzkoušet. Jen pro příště by měl IM trochu upravit rychlost při delších bězích. I když pochvala od trenéra také potěší ne?
    Nejdříve vykládáš, jak všichni doma spí, když vyrážíš na ranní běh, tak jsem nechtěl vzbudit celou rodinu, a oni už byli všichni vzhůru :-D. Příště budu stát pod okny aby jsi mě viděl a nebo si klidně zazvoním :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. to aldaman:je videt, ze trener ma rychlost JM ve voku, viz. tento tyden. Kvuli jedne mirne treninkove indispozici neni treba zpomalovat :) IM

    OdpovědětVymazat
  6. Aha tak to je jiná. Aspoň teď vím na čem jsem.
    Takže to, že ječmínek nebude nějakou část tréninku zvládat, je jen jeho výmluva a ne, že nemůže, nebo že je to na něho moc rychlé!!
    Už se těším na další společný výběh. Já si dokončení tvého tréninku ve stanovené délce a tempu pohlídám. Kdybych tě měl do cíle dokopat:-D.

    OdpovědětVymazat
  7. diky aldamane, o to prave slo, kontrola na miste, jestli se JM neflaka :) IM

    OdpovědětVymazat