neděle 2. března 2008

2008 týden 9 (25.2.-2.3.)

Protivná celková únava z minulého týdne trochu ustoupila, nicméně pořád se jaksi necítím nikterak skvěle. Pobolívají achillovky a holeně, sice nijak strašlivě, nicméně občas to otravuje. Snad se aspoň nebudou zhoršovat. Rovněž práce nějak přibývá, integrace se blíží do finále, stěhování centrál na spadnutí, do toho rekonstrukce pobočkové sítě, rebranding, nabírání nových lidí a zácvik, nový dealing...... Chvilkami je to fakt na posrání. Nedokopat se občas do tréninku a nemít tak skvělou a tolerantní manželku, asi už jsem to ve firmě zabalil a ani věci, které jsem si stanovil, že dotáhnu, neřeším. Nechci tady svoje pracovní záležitosti pitvat, ale postěžováním jsem si udělal dobře:-)

Michalův běžecký plán vypadal takto:
Pon- volno
Ute- 5R, 10x100 na 80% /MK100, V3
Str- klus 8km na 145
Ctv- volno - plavani
Pat- klus 8km na 145
Sob- 5R, 4x1km za 4:45/ pauza 4´, V3
Ned- 9km po 5:45+6km po 5:30+3km po 5:15


V podnělí mám operativní integrační schůzku v Praze, návrat ve večerních -> volno.
V úterý už jsem ráno vyrazil na motiv 10x100-100 a celkem to ušlo. Děcka se pořád nějak nevypravovala do školy a školky, až jsem se dozvěděl, že mají prázdniny. Provedl jsem tedy několik organizačních změn a zařadil aspoň dva dny dovolené. Když už bylo krásně, nabalili jsme Matýskovi motorou pilu a vyrazili do Hostýnských vrchů trochu kácet. Po náročném kácení se hodil oběd na Říce, kde jsme se domluvili na pokračování dne v ZOO Lešná. Bezva nápad. Krásné počasí, v ZOO skoro nikdo, aktivní zvířata a všechny stánky s blbinama zavřené:-).Večer jsem si ještě sedl na trenažér, odšlapal si hoďku a půl s převýšením 900m a ujel 27km.
Ve středu dovolená pokračovala. Venku lije, žena si dopoledne řeší úřední agendu a doktora ve městě, já hlídám. Děcka jsou nějaká hodná, tak si na hodinku sednu na trenažér a dozoruji je "shora":-).
Po obědě se venku vyčasí, takže dáme krátkou procházku venku a nakonec si i na chvíli vyběhnu.
Ve čtvrtek jsem zvládl plavání přes poledne (jediné tento týden). Zařadil jsem dost motýlka, protože jsem musel přeplánovat plavecký kemp a jako náhradní termín zvolil výcvik delfína. To bude legranda:-). Měl jsem sice mít běžecké volno, ale večer se cítím jaktakž, žena s dětma nejsou při mém návratu z práce ještě doma, domluvím si tedy telefonicky vycházku a vyrážím na sobotní trénink. Sice je tma, ale jelikož je celkem teplo, lenošně si nechávám brýle místo čoček. Chyba. Cca po dvaceti minutách dobíhám kolem Bečvy do mlhy a rychlé kilometry běhám ve tmě, mlze a se zamlženými brýlemi. A ještě mi to moc nejde, přesto proti očekávání zvládnu 4x1km ve 4:45. Domů dobíhám dost hotový. Sprcha, ktrátký pokec se ženou a do postele. Nemůžu zabrat. Tak to v pět ráno balím a jdu rozběhat bolavé nohy.
Při pátku dost blbý nápad. Odploužím 6 kiláků, je mi u toho blbě, nohy nejdou, no prostě krize. Po bezesné noci a pitomém běhu stojí celý den za pendrek. Zlepší se to až v 18:07, kdy přijímám telefonát ze Znovína, že objednaná vína jsou již na cestě a za deset minut budou doručena.
Hned v sobotu se pro ně k našim vypravuji. Brali jsme toho trochu více, protože od 5000,- se ve Znovíně neplatí dopravné. Rozdělování vína mám moc rád, zejména když je hodně mého:-) Na večer je plánována odložená oslava Matýskova svátku, čehož jsem operativně využil a pro návštěvníky připravil malinkou ochutnávku. Ještě před jejich příchodem jsem si odkroutil frekvenční hoďku na trenažéru (průměrná kadence 103, to jde ne?)
O rozjezd ochutnávky se postarali pánové Muller s Thurgauem. Zavíňovací vzorek za velmi příznivou cenu. Zejména v letních horkých měsících bude prima. Po něm přišel jeden z absolutních vrcholů večera, předčasně zařazený Sauvingon. Měl jsem před ním dát Šedou rulandu, jenomže papírově byla polosuchá, tak jsem měl obavy, že bych Savignonu ublížil. Chyba lávky. Jeden z nejlepších Sauvignonů, které jsem v poslední době pil. Bohužel, mezi objednávkou a dodávkou uplynul cca týden, během kterého byla tato lahev doprodána. Škoda škoda, koupil jsem jenom 2 lahve. Šedivka po něm potřebovala chvíli času, aby ji člověk po tak vydatném víně vůbec vychutnal. Tímto se jí omlouvám za špatné pořadí. Na závěr jsem zařadil Pálavu ve výběru z hroznů. Je to taková jistotka, aromatická, slaďoučká dobrůtka na závěr. Ten ale jaksi nenastal. Pravděpodobně ve víře (oprávněné), že se ještě něco nevyzkoušeného ve vinotéce skrývá, společnost neodcházela. A dočkali se:-D. Co po výběru? Jedině jiný výběr z hroznů, třeba Rýňáček. U Hostěradic na Volném poli se Rýnskému Ryzlinku daří, všechna čest. A co po něm, na už definitivní konec? Asi Chardonnay ve výběru z bobulí. Jednu láhev jsem odložil pro trenéra, je na sladká vína a toto ho jistě potěší:-).
Neděle začíná přímo odporně. Prší, je zima, fučí. Co v takovém počasí podniknout s dětmi? Na bazén a na oběd do hospody:-). Matýskovi se pec na pizzu u Madonny moc líbila, taky jsme si sedli hned vedle ní. Vyměním si pár sms s Lukášem, který rovněž vymýšlí s během. Poslední varianta je 13:30 start na Helfštýn a tam dát nějaké kopce. Jsem máslo a nejedu, dokonce přemýšlím, že nedělní běh bulnu a odsedím 2 hoďky večer na trenažéru. Po návratu domů si ze mne manželka dělá srandu, jak poposedávám a popocházím k oknu. Nakonec nevydržím a vyběhnu. Dobře jsem udělal, přestalo mžít, vylezlo sluníčko a jenom megafouká. Asi mi svědčí víno s vysokým zbytkovým cukrem, protože Michalův nedělní trénink i v mohutném větru zvládám celkem v pohodě a i o dost rychleji. Devítka v tempu 5:41, šestka 5:23 a poslední trojka 5:08. Tepy celkem slušně nízko. U výklusu mi sice dochází, ale jinak skvělý trénink.
Nakonec solidní týden. Tabulka je mi svědkem:-). Teď mne čeká celkem flákačka, trenér odjel na soustředění, počítám, že na net moc nepoleze, tak budu trošku "ojebávat":-) Akorát v sobotu máknu na Radíkovské 15-tce, pokud tedy bude méně katastrofální počasí než dnes.

6 komentářů:

  1. Tak zase musim chvalit...pri tvem pracovnim vytizeni a pocasi jake tento tyden panovalo jsi to zvladl hodne slusne. Ja se nedokopal skoro k nicemu asi jsem fakt lemra:-D

    OdpovědětVymazat
  2. jo jo, u Helfu bylo super. Base camp jsem zridili v Tyne u obecniho uradu. Vrcholu Krasnice jsme po traverzu severovychodni stenou Helstynu dosahli jednou vychodnim hrebenem a jednou severovychodni diretissimou. Samozrejme alpskym stylem, tzn. bez nosicu a kysliku. O divoke bystriny a zaveje klouzajiciho listi pri sestupech nebyla nouze. Uspech nas samozrejme potesil a v nasich hlavach se urodily takove plany, jako non-stop expedice Hostyn-Jahelnik-Kelcsky Javornik atd., je to zajimave, co s temi nasemi kebulemi delaji vyplavene endorfiny...Berg Heil! Lukas

    OdpovědětVymazat
  3. Jak ty to děláš ? Opět velmi solidně potrénováno i přes pracovní vytíženost a ještě do toho velmi kvalitní ochvutnávka vína. V TTS Osek musím mít z tebe radost, jaki kvalitního závodníka získali. A Radíkovskou 15, zvládneš naprosto v pohodě, když jsi v pohodě zvládl Rohálov, Radíkov bude taky v osobáku.

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem neznal nikoho, kdo pije Pálavu:-) Ale tip na dobrý Sauvignon, ten by se hodil. Potřebuji doplnit zásoby.

    OdpovědětVymazat
  5. Vláďo, kdybys na něj narazil, poznáš ho podle čísla šarže 6003. V současné nabídce je nahrazen 7003, který jsem zatím neměl.
    Ozkoušený a osvědčený je tento: http://www.znovin.cz/GoodsDetail_LS.asp?nDepartmentID=69&nGoodsID=1009&nLanguageID=1
    bral jsem ho i do boxu:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Také se hlásím, že piju Pálavu. Třeba Pálava od Vinařství Krist http://www.vinarstvikrist.cz/index.php?los=foto&url=jakostni-vina/big/palava_2.jpg neni vubec špatná, naopak. A s těch Sauvignon-ků mám rád vína z Vinařství Baloun atam je jeden moc dobrý http://www.vinostyl.cz/Vino-z-Vinarstvi-Baloun-Sauvignon-pozdni-sber-2006-polosuche.html,det,245714
    Tož ať chutná.
    Téčko

    OdpovědětVymazat