pondělí 25. února 2008

2008 týden 8 (18.2.-24.2.)

Tento týden mám plánovaný jako volnější, protože v sobotu mne čeká Rohálovská desítka, což je první veřejný běžecký závod, který jsem kdy běžel a jsem velice zvědav, kolik se mi podaří z času 53:30 ukrojit. Minulý týden byl pro mne navíc dost těžký, takže týden začínám solidně utahaný. A taky to tak vypadá.

Poměrně milosrdný od Michala vypadá následovně:

Pon- klus 8km na 145/´
Ute- volno
Str- 5R, 10x100 na 80% /MK100, V3
Ctv- volno - plavani
Pat- 5R,ABC 2x300m svizne, V2
Sob- Prusinovice 10
Ned- delsi klus 14km volne

V pondělí ráno plánovanou osmičku tak tak přežívám v tempu 6:39. Citím proklatě těžkou neděli. V poledne jdu na bazén, původně se vyplavat, ale nějak to jezdí, takže si dám 4x400 docela svižně. Večer se ještě dokopu na trenažér vyjet bolavé nohy, což se mi nepovede, bolí potvory pořád.

V úterý mám volno, hektický prahoden

Ve středu ráno odběhnu oblíbený motiv 10x100 u kterého je mi pěkně blbě. Včerejší hektický den prakticky bez jídla se ozval s plnou silou. Jsem tak marný, že ani nejdu na bazén.

Ve čtvrtek odpachtím ráno ABC a dvě svižné třístovky. No svižné, dávám je v tempu těsně pod 5:00, citím se skoro stejně mizerně jako v pondělí a sobotu vidím stále skeptičtěji. Zejména tedy Michalem doporučený čas 47:00. V poledne se bazénu jenom tak plácám, nebaví mne to, chytám křeče do chodidel, neklamný to u mne příznak únavy. Večer na trenažér už kašlu.

V pátek běžecké volno, jenom v poledne si jdu zaplavat. Zdá se mi, že to nějak jezdí, tak si dám testík na kilometr. Čas 16:14 mi příjde fajn, doufám, že jsem se na těch dvacítkách moc neupočítal.

Sobota je závodní a o ní i proflákané neděli píšu tady.

Celkem tedy hodinově i objemově slabší týden, z týdnů, kdy jsem byl zdravý vůbec letos nejslabší. No co, nemusím se porád jenom honit, že jo. Týden nastávající nejspíš nebude taky žádná sláva, rýsuje se nějak moc prahování už od pondělka. Uvidíme.

5 komentářů:

  1. Teda dát 52 km za 8 min to jsi letěl letadlem ne :-) ?
    Teď vážně, není potřeba pořád do toho bušit. I pohodový týden je potřeba, ale asi moc pohodový nebyl. Jen by mě zajímalo, co ti trénér naordinuje proti únavě na tento týden. Únava-větší pravděpodobnost zranění! I když, ty máš tuhou schránku imunní proti všemu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. naordinováno mám toto:

    Pon- volno
    Ute- 5R, 10x100 na 80% /MK100, V3
    Str- klus 8km na 145
    Ctv- volno - plavani
    Pat- klus 8km na 145
    Sob- 5R, 4x1km za 4:45/ pauza 4´, V3
    Ned- 9km po 5:45+6km po 5:30+3km po 5:15

    k tomu nějaký trenažér a plavání.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá také docela pohodový týden, ve kterém by jsi se měl dát dohromady a pak opět najet napravidlený km objem :-).

    OdpovědětVymazat
  4. No Martine včera jsi teda zaváhal. Počasí bylo perfektní, takže jsem zahájil cyklosezonu výletem Hostýn/Helfštýn. Lukáš...p.s. a pozor na to vyjíždění nohou po běhu na trenažéru, to je nesmysl jako hrom. U dobré lahvinky ti i vysvětlím proč.

    OdpovědětVymazat
  5. to zaváhání je mi jasné, ale z Labutě jsem málem neodešel a sotva jsme se doplácali domů, dorazila návštěva. Doufám, že pár hezkých dnů ještě letos bude:-)

    OdpovědětVymazat