neděle 9. května 2010

Sezóna 2010 týden 23. (3.5.-9.5.), plánovaně odpočinkový, ale jinak pěkně na pytel

Miloš mi na tento týden naplánoval toto:

po 03.05. P-KrZV 0:50




ut 04.05. Volno 0:00




st 05.05. C-ZDV 1:00




fáze 2 C-Komp 1:15




ct 06.05. B-Komp 0:30 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0)



fáze 2 P-KrZV 0:40




pa 07.05. Volno 0:00




so 08.05. B-Komp 1:30 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0) B-LaR I: 0x(4(10+8)+0) LaR = vždy prvn ..


ne 09.05. C-ZDV 3:00 C-LaK: 0x(4(10+12)+0)
přestávky i pře ..


Hned pondělí se pěkně vydařilo. Nestihl jsem v poledne zaplavat, mám toho teď v práci nějak moc a když jsem po sedmé večer dorazil domů, pršelo jak o život, takže ani náhradní klus neklapl.
V úterý jsem měl plánované volno, které bylo jako obvykle vyplněno "výletem" do Prahy. No a "výlet" znamená "odpočinek".
Na středu jsem měl plánované 2 fáze kola, jenomže ráno leje. Tak že bych šel v poledne plavat? Prdlačku, není čas. Tak večer zaběhnout? Těžko, cestou domů už na Kokorském kopci leje, ach jo.
No tak že bych jel aspoń ve čtvrtek do práce na kole? Ráno leje, prima, tak aspoň v poledne zaplavu, houby s octem, není čas. Tak aspoň večer vyběhnu. Dojedu pozdě domů, takže vybíhám až o půl sedmé. Mám tam sice kompenzační klus, ale jak mám za sebou stresující den, běžím rychleji a dál, tepy nějak divně lítají nahoru a kousek za otočkou u Grymovského mostu mi dochází a padá na mě depka. Kurnik 3 dny volna a já jsem po hodině běhu hotovej. Přemýšlím, že se letos vykašlu na závody, odhlásím se z endurainingu a přestanu se stresovat kvůli sportu. Je dost organizace času kvůli práci..... Takové a podobné myšlenky se honily hypoglykemickým mozkem a domů jsem dorazil v katastrofálním rozpoložení. Pomoci se mi dostalo ze zcela neočekávané strany, od manželky. Přestože občas brble, kolik času mi trénink bere, jak komplikuje organizaci programu třeba o víkendech normálně mi nadala, co jsem za saláta. Nejdřív jsem byl hrozně naštvanej, ale zopakovala mi to ještě ráno a už jsem to nějak pobral. Prostě moje manželka umí i vynadat ku prospěchu věci:-).
Na pátek to vypadá na jediný den bez deště v týdnu, tak navzdory předepsanému volnu jedu do práce na kole. Tý jo, ráno mi funí do ksichtu, dost neobvyklé v těchto končinách, ale po blbém stavu z předchozího běhu se mi taky pěkně na pytel jede. V poledne již tradičně nemůžu odejít plavat, čímž se plavání tento týden dostává na úctyhodnou kilometráž nula. Cestou zpět překvapivě neotočený vítr foukne do zad, takže domů dojíždím v pohodě. Doma jenom sprška, převléct a pomalu start na večírek, který se opravdu vydařil a končil až po druhé ráno. To asi ráno běhat nepůjdu co?
V sobotu ráno jsem překvapivě skutečně běhat nešel, raději jsme šli s manželkou vyzvednout děti k dědovi s babičkou, kteří měli tu čest je hlídat, když se rodiče baví:-). No a když už jsme tam byli, nechali jsme se pozvat na oběd, řízečky jsou po akci fajn. Protože jsem známy tréninkový drtič, nešel jsem s manželkou a dětmi navštívit švagry, ale vydal se běhat. Musím říct, že s ohledem na včerejší náročný společenský program jsem měl z běhu dost obavy, které se překvapivě vůbec nenaplnily. Naopak, po čtvrteční skepsi ani stopy a všechny 4 úseky 1. km v tempu 5:00 a 2.km ve 4:50 se povedly a bavily mne jak dlouho ne. Závěr mám jediný a to svou teorii o vlivu vysoce sladkých vín na sportovní výkon. Ve druhé polovině pátečního večera jsme se totiž věnovali vínům mistra Jakubíka, konkrétně Frankovce výběru z cibéb ročník 2007 a 2005 a na závěr leďáčku ze Sylvánského zeleného. Naprosto excelentní věci, zejména frankovka 2005 je i na extrémní kvalitu mistrovy produkce skutečně mimořádná. Očividně se po ní navíc i dobře běhá :-))) Na tomto místě ovšem musím podotknout, že jeden z účastníků večírku Pavlik s mou teorií pravděpodobně nesouhlasí, protože v sobotu dost skuhral.
V neděli mne čekal naprosto brutální program, slíbil jsem totiž ženě návštěvu IKEA s tím, že bude-li ráno slušně, vstanu, odjedu a potom vyrazíme a když to ráno nebude vypadat, vyrazíme dřív a to dřív se vrátíme. Ráno bylo lehce popršeno, z postele se mi až tak stejně nechtělo a i model aladin dával naději na odpoledne bez deště. V 8:45 tedy startujeme směr Brno. Hlavním bodem programu jsou nové botníky, stávající již totiž kapacitně nevyhovují, a nová židle k psacímu stolu pro Marušku, které se na krásné dřevěné židli z gazelu podařilo zrušil 2 vruty ze 4, které drží sedák, čímž je židle tak nějak nefunkční i při silném přimhouření obou očí. Na rozdíl od židle se ovšem ukazuje, že mé ženě vyhovující botníky jsou prakticky absolutně úzký profil. Z IKEA tedy odjíždíme s židlí a zhruba půlkubíkem věcí, pro které jsme tam sice nejeli, ale tak nějak naskákaly do tašek. Upřímně řečeno nepamatuju si, že bychom z tohoto obchodu někdy bez tohoto půlkubíku někdy zvládli odejít:-)). Ovšem díky tomu se z návštěvy jednoho kvelbu s nábytkem vyklubal pekelný čtyřboj IKEA, Sconto, Kika, Asco s výsledkem objednat botníky u stolaře ;-). Návrat domů v 16:30 a nohy až v p...i. Jenomže navzdory řečem o pokažení počasí odpoledne valícím se celou cestu z rádia, vylezlo sluníčko, zalezly mraky a já vyrazil na úseky do kopce. Tak nějak jsem tušil, že to moc nepůjde. Nohy mě trochu bolely ještě od včerejša, mnohem více ale z 6-ti hodinového bloncání po obchodech, to mě fakt ničí (ani kompresní podkolenky jsem si ke kraťasům nevzal, aby se mi žena nesmála :-).
Taky jsem zjistil, že Lhotka je na 10-ti minutový úsek moc krátká, takže když jsem to podruhé maximálně natáhl a dalo to nějakých 8 a půl minuty, zkusil jsem to změnit na Helfštýn. Ten je ale zase moc prudký (na mne), takže watty držet šly, ale kadence fuč a na parkovišti už jsem byl gumovej. Asi z laktátu jsem si řekl, že zkusím teda vyjet Kozlov, protože začátek z Loučky je celkem mírný, tak to třeba nějak půjde. Už na výjezdu z Lipníka při krátkém stoupání na přejezd dálnice jsem cítil nohy jak z hader. Tak jsem se na Kozlov vykašlal a jel domů. Stejnak už bylo po sedmé a mně začínala být zima.
Tím tréninkový týden končí. Ten příští bude zakončený Mamutem, kterého letos lovím velkého, teda aspoň to zkusím. Moc optimisticky to ovšem zatím nevidím, vždyť jsem letos ještě nejel kolo přes 100km. Ále co, jak říkal frajer Luke: "frajeřina je nemít na to":-))

17 komentářů:

  1. No na to, že máš nové sedlo a hrazdu jsi toho moc nenajel. Ale zase se musí odpočívat před Mamutem. A ty věci z IKEY fakt skáčou do tašek samy, můžu to potvrdit. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chlape, nedělní lítání po IKEY, bych se nebál zařadit, jako první fázi běh. Osobně jsem z toho kolikrát více unaven , než z tréninku.
    A vyřiď pozdrav Tvé milostivé paní, je vidět, že aspoň někdo má u Vás rozumný pohled na věc. Ty by jsi hned se vším končil, což není zrovna rozumné !!

    OdpovědětVymazat
  3. Si sa na to tento týždeň poriadne vykašľal .......... :)

    OdpovědětVymazat
  4. není to o kašlání Pepo, nejsem prostě tak flexibilní jako svobodná povolání a státní správa ;-).

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně můžu prohlásit, že jsem byl ten týden lepší. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já to řikam furt kdo není z Prahy jakoby nebyl a nemá šanci. Tady potrénuješ jedna dvě. Pochopili to dokonce i na bike-foru, že Praha je nejvíc :)Takže na závodech bacha - převálcujeme vás moravský hochy ajnc cvaj
    Honza729, bike-forum

    OdpovědětVymazat
  7. Ha! Diky za tenhle prispevek :) Ode dneska uz si nebudu nadavat, ze jsem neschopna si veci planovat, kdyz nebudu stihat trenink. Obcas se to nedari zkusenym borcum .) Jinak samozrejme drzim palce, aby bylo zase casu vic... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ječmínku, důležitá je tchýně. Žena chtěla tuto neděli též do IKEY a maminka jí ráda doprovodila. No a já si dal zatím mohl dát PIM...jo a zcela vážně mě prosila, zda bych nemohl běžet pomalu , aby to stihly. Tak jsem jí vyhověl :). Všichni jsme byli spokojení.

    OdpovědětVymazat
  9. to jsou rady, já už tchýni nemám:-( a jako jeden z mála lidí kolem mně jsem na ni nedal nikdy dopustit.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je teda ostuda, Sokolík si smikne takovy pekny zavod a ani nenapise jak se trapil, abysme si to my ostatni mohli vychutnat :) Mimochodem, sem te chtel v nedeli vytahnout na kolo, pac se motal okolo a ty sis poklusaval po Praze :) IM

    OdpovědětVymazat
  11. Do dneška jsem pořád váhal, jestli mám jet malého nebo přece jen velkého Mamuta. Ale ten citát z Frajera Lukeho se mi líbil - dneska jsem se přihlásil na velkého. Tak se asi v sobotu uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem prostě dle Lukeho frajer. Dva maratony během 14 dnů a nemám nato. Sledoval jsem celkem v pohodě balonek 3:45 do 28 km, pak řečeno mojí oblíbenou metaforou jsem souložil s křečovou vílou. Přeběhl balónek 4:00 a taky 4:15. Doplazil jsem se v real čase za 4:17. Hodnotím to celé jako chybu. Ztracené 3-4 týdny bez pořádného kola. Jinak PIM paráda a za litr startovného s funkčním trikem to stojí.

    OdpovědětVymazat
  13. Sokolík tebe ten osobák na 1/2 maratonu nějak nakopl a myslel jsi, že teď bude padat jeden za druhým :-). Jak bez kola ? Ty jsi přesedlal na aquatlon ? Ten se, ale v Otrokovicích nejede :-).
    Mně bude stačit jen 120 km, a vždy se můžu v průběhu závodu rozhodnout pro 210 :-).

    OdpovědětVymazat
  14. hrozný kecy Aleši. Rozhodnout se musíš předem pro 210 a teprve když to vůbec nepůjde, tak to zkrátit. Po stovce už unavenej mozek nepřepneš.

    OdpovědětVymazat
  15. Njn Sokoliku, chybama se clovek uci. Nejlip, plati to v zivote a ve sportu snad 2x tolik. Chce to ted aspon 1 crash trenink kola v kvetnu a 1 v cervnu. To te pomuze aspon castecne. IM

    OdpovědětVymazat
  16. Co to je crash trénink? Doufám, že ne padnout na hubu z kola?! :)

    OdpovědětVymazat
  17. crash znamena 2-3x vetsi objem, nez je objem obvykly. S tim ze se cely tyden zameris prakticky jen na disciplinu, kterou chces posunout, tedy u tebe kolo.
    Namisto tvych beznych 300/tyden, tak das treba 900 :D
    Je sorry ja pisu Sokolikovi a ne Ironpepovi, tak to bude dejme tomu 400-500/tyden. IM

    OdpovědětVymazat