pátek 27. července 2007

Mám 2 Forerunnery 305

Včera ráno jsem po delší pauze zkusil zapnout garmina, který mi odešel na Baldatlonu a ejhle, po necelých třech týdnech se mrška zapnul a začal fungovat. Abych řekl pravdu, trošku mne to naštvalo. Trénink bez něj mi totiž připadal nějaký divný, neměl jsem tacháč na kole a vůbec. Nelenil jsem tedy a pořídil nový z dino-m.cz a vlastně již na konci týdne s ním fungoval. Nicméně jak jsem na behej.com psal ve fóru, nový kousek se mi zdál výrazně svižnější v GPS části, zejména zaměření. Po pár použitích můžu s klidem říct, že rozdíl je opravdu markantní.
Při cestě z práce se starý garmin chytal na gps až tak 1-2km po vyjetí, nový po 0,5. Při zapnutí před barákem se starý chytá (a chytal) kolem dvou minut, nový do 40-ti sekund.
Verze firmwaru stejná, příčina mi tedy není jasná. Že by americký model primárně chytal nějaké jiné kanály v defaultu? Soudruzi z centrály se mi ani po týdnu neobtěžovali na mail odpovědět.
Americký model také podporuje výrazně méně jazyků, bez ohledu na stejnou verzi firmwaru, je tedy zřejmé, že oba kusy mají nějaké části softu (a možná i železa) odlišné.
Asi tedy s experimenty s technikou určeno pro trh mimo EU končím.
Původně to vypadalo tak, že oživší kus prodám a prachy věnuji na volné použití manželce za její velkorysost při schválení rychlého nákupu nového kusu, nicméně žena opět překvapila svou velkorysostí, když prohlásila, že při své závislosti bych si měl nechat strojky oba, pro případ další indisposice jednoho z nich. Mám já to prostě hodnou ženu!!!

4 komentáře:

  1. Teda ty se máš, ty musíš být tak hodný. Vzor pro všechny ostatní :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mam taky 305 a ukazuje me prevyseni asi tak 3x vetsi nez kolegum s jinym typem - polar atd. nemas s tim nejake zkusennosti? Dik
    alescz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat