pátek 2. března 2012

Únor, vydrž až do jara

Jako školák jsem míval hodně rád knížku Vitalije Biankiho Lesní noviny. Stále si pamatuji strhující souboje smrkového a březového porostu, kdy smrky měly větve-pracky a břízy větve-ruce a jednou snad dokonce ty břízky i vyhrály a místo temné smrčiny vyrostl veselý březový háj plný radostně se pasoucích lesních sudokopytníků.
O tom ovšem únorové bilancování být nemůže, když jsem tak jako trochu sportovní blogger;-). Já si na Biankiho v únoru často vzpomněl z jiného důvodu. V Lesních novinách měl totiž každý měsíc nějaké motto. S ohledem na realitu sibiřských lesů, kterých se knížka týká, bylo motto února "vydrž až do jara" a já si ho dnes bezostyšně vypůjčil.
I na žírné Hané totiž únor mrazil jako už dlouho ne. Nebudu zbytečně plýtvat formulacemi, že takovou zimu nepamatuji, protože už toho pamatuji tolik, že si vlastně správně nepamatuji nic:-), ale pár únorových dní byla kosa jaxviňa a já chtěl vydržet jezdit na kole až do jara. Tolik tedy k Biankimu.
Podobně jako minulý měsíc začneme od nejslabšího, kterým je, podobně jako minulý měsíc:-), plavání.
To má ovšem díky žhavé novince Garmin Forerunner 910XT zcela nový rozměr a dá se očekávat, že březnová plavecká čísla budou rekordní s očekávaným atakem možná až 10 km za měsíc :-D.
Na 910XT připravuji recenzi pro etriatlon, dávám si na ní tedy velice záležet a potřebuji nutně i data z plavání.... Jako malý předkrm nabízím odkaz na svůj úplně 1. plavecký trénink s novými hodinkami.Tento trénink je rovněž celé moje únorové plavání. Tzn. 1700m za 35 minut.
Druhou trochu popelkou je běh. Novoroční předsevzetí jsem si dal aspoň 100km měsíčně, leč únor je měsíc plesů a při víkendovém trojboji pátek ples, sobota ples, neděle prodloužená už zamýšlené delší běhy prostě nedávám a i tak jsem v pondělí marnější než v pondělí po moraviamanovi :-)
Celkem jsem tedy odběhal něco přes 62 km a zabil tím něco málo přes 6,5 hodiny. Oproti lednu se tedy nepatrně blížím průměrnému tempu 6 na kilák ;-P
Plánovaně nejnabitější sportovní aktivitou bylo asi nepřekvapivě kolo. V únoru jsem natočil 585 kiláků za nějakých 25,5 hodiny, čímž jsem dokonce o 30km překonal leden, který má navíc o 2 dny více než letošní únor ;-). Pozornějšímu počtáři již také vyšlo, že jsem v únoru dohrkal první letošní cyklistickou tisícovku. Jak se hrkalo, píšu trochu v detailu tady, zde jenom trochu pyšně poznamenám, že tam není ani jeden trenažérový kilák, všechno poctivý bike venku.
No a na konec jsem si nechal už nikoli sportovní ale jen pohybovou aktivitu (že Michale:-), kterou je společenský tanec. Doběhl nám sice v lednu kurs salsy, zase jsme ale absolvovali 2 prodloužené, jež v podání Šrámkových představují 4 hodiny nonstop taneční hudby a poraď si s tím, jak chceš, celková taneční "hodináž" je tedy opět slušných 21,3 hodiny.
Abych téma náročnosti tance trochu objektivizoval (a samozřejmě také zkusil vyvolat nějaký flame), dal jsem pár tančíren vybaven nejen tepákem, ale i krokoměrem. Data jsou to, myslím, docela zajímavá a komu se třeba takovýto taneční trénink zdá neaktivní, nechť vezme alespoň v potaz, že tento konkrétní byl ve dni 4. fáze.
Tož tolik asi k únoru (málem bych zapomněl na součet sportovních a pohybově aktivních hodin, kterých to hodilo 53) a hurrá na březen. Loni už jsem ve 3. měsíci najel přes 1200km, uvidíme tedy, jak se bude v honu na 10k zkraje jara dařit.
Provázej nás síla  :-)

15 komentářů:

  1. No hezky... :) s0c

    OdpovědětVymazat
  2. Ja uz obdivoval to kolo pred tim... Ale to je to caste dojizdeni do prace a z prace, co? Tanec bych asi kodnotil jako super, koneckoncu vidim ze rada TT to ma ve svym treningu. Beh dozenes:). Drzim palce, 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Majk: Taky mě to zaujalo, ale pak mi cvaklo, že to bude nejspíš padesátka našíř, ty mívají dvacet. Je to tak?

    OdpovědětVymazat
  4. 2Majk: ano, je to dvacítka. V Olomouci se přes poledne plave na šířku, Ondra má recht.
    2Honza: ano, ty kiláky jsou naježděné v režimu MHD, ale i tak je to fajn stejně jako tanečky, které jsou navíc časem stráveným s milostivou paní, která tomu naprosto propadla, což je asi hlavní pozitivum

    OdpovědětVymazat
  5. Jo tak me to holt nedocvaklo...:) 910tku uz mam taky, tak se tesim jak se s ni v pondeli poprve vymacham, na kole a na behu je to zatim parada. Prechod od Suunta byl jednoznacne do uplne jinyho levelu...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Čau kluci,

    uvažuji o koupi něčeho podobného jako je tohle:

    http://www.amazon.co.uk/Savvies-screen-protector-Crystal-Clear-Forerunner/dp/B0073TVOF6/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1330863193&sr=8-5

    nebo

    http://www.amazon.co.uk/MEXXPROTECT-Ultra-Clear-Forerunner-Protective-Protection/dp/B006IAPKMO/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1330863193&sr=8-7

    Na 310XT fólii mám taky, ale vystřiženou z nějaké pro mobily a ty rohy se trošku odchlypují. Ale jednou jsem s ním mrdnul o madlo na dveřích před spinningem a na folii byl šrám jako kráva, ale displej netknutý.

    Šli byste do toho se mnou? Kvůli poštovnému. U nás něco takového hned tak nebude. S QR kitem to samé. U toho si ale nejsem úplně jistý, jestli do něj půjdu, protože přeci jen malá pravděpodobnost na závodech při plavání tam je. Ale zase to pohodlí na kole... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. já bych do folie šel. QR kit nevím, 310XT výrazně zhyzdil, u docela hezké 910 se mi do něj nechce.

    OdpovědětVymazat
  8. Stejně bych to objednával až po návratu ze soustředka. Tak to zatím rozmysli a počkáme, co na to Majk.

    OdpovědětVymazat
  9. Ok, ještě mi napište, jestli jaké balení chcete. Já si možná nechám celé po šesti, abych měl do zásoby.

    JM: Koukal jsem na svoje řidítka a můžu to dát jen na představec, takže půjdu do Quick Mountu a na závody to asi přešroubuju na ruku, aby mi to někdo neurval. Ale na kole budu mít držák na představci. A podle fotek to není o tolik vyšší. No uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  10. Mně bude určitě půlka balení (3 kusy) určitě stačit. Na quick mount kašlu, protože na kole stejně vozím edge. Kdybych něco bral, tak tohle: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11078

    OdpovědětVymazat
  11. Mě velmi zujal ten tepák při tanci. Přiznám se, že jsem si s tou myšlenkou taky pohrával, ale ve slabé chvilce jsem se o nápad podělil se ženou a ta vyslovila záklaz pod hrozbou rozvodu.....
    Tepy jsem tak nějak očekával, ale tu vzdálenost jsem čekal delší.
    Radovan

    OdpovědětVymazat
  12. Mě velmi zujal ten tepák při tanci. Přiznám se, že jsem si s tou myšlenkou taky pohrával, ale ve slabé chvilce jsem se o nápad podělil se ženou a ta vyslovila záklaz pod hrozbou rozvodu.....
    Tepy jsem tak nějak očekával, ale tu vzdálenost jsem čekal delší.
    Radovan

    OdpovědětVymazat
  13. Radku nemám ještě zkalibrovanej footpod, venku jsem s ním totiž ještě nebyl. Je ale pravda, že třeba i jive si dáváš do těla, ale kroky jsou krátké a vzdálenost malá :-))

    OdpovědětVymazat