neděle 7. února 2010

Sezóna 2010 týden 10. (1.-7.2.) odpočinkový, ale celkem zaplavaný

Tento týden byl nastaven jako odpočinkový:
po 01.02. Volno 0:00




ut 02.02. Volno 0:00




st 03.02. B-Komp 0:30 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0)



fáze 2 Volno 0:00




ct 04.02. C-Komp 0:30




pa 05.02. U-POS 1:10

C pokud únava t ..


so 06.02. C-ZDV 1:00 C-SpSR: 0x(4(0,2+3)+0) C-SVR: 0x(4(4+4)+0)


ne 07.02. U-Vyt 2:00




 Protože zatím plavu úplné houby, domluvil jsem se Milošem, že odpočinkový týden bude ozvláštněn vyšším plaveckým objemem. Tedy ne že by z toho byl Miloš nadšením úplně na větvi, ale nakonec to schválil:-)
Tak jsem v klidu porušil hned pondělí a vlezl si v poledne do bazénu.
Úterní rozpis jsem ovšem dodržel. Ráno se mi nechtělo vstávat, v poledne jsem nestíhal a večer milostivá rozhodla, že se otevře láhev a k bílému vyrobila naprosto luxusní salát s mořskými plody. Tož děte na bazén že:-).
Ve středu jsem ovšem disciplinovaně vstal a navzdory sněhové vánici, sněhovým jazykům a zmrazkům na cestě dorazil do Olomouce na bazén a dal si první z tréninků delších tří kilometrů. Nebyl to trénink nic moc: chtěl jsem vyzkoušet hodinovku, ale nebyl jsem schopný plavat čtyřstovky ani pod 7, jak jsem byl tuhý, trochu to povolilo až skoro po dvou kilácích a já uplaval mizerných 3,4km. I tak jsem byl v práci brzy a byv velmi nespokojen s ranním výkonem, šel jsem plavat ještě místo oběda. Večerní běh s čelovkou kolem Bečvy byl už jenom třešínkou na dortu.
Čtvrteční ráno se ukázalo zase kalné, zůstal jsem tedy v pelechu a ráno plavat nešel. Nahradil jsem to v poledne. Večer čekaly válce, na kterých už mi to docela jde. Průměrná kadence tréninku 98 je docela dobré číslo ne?
V pátek jsem byl homeworkerem. Tento status sebou (kromě práce:-) nese i výhody. Např. když se člověk stihne ráno vrátit, než odejde žena do práce, může jít ráno plavat. Nesmí ale podlehnout pýše. Zcela nerozplavaný jsem totiž uvěřil p. Hýzlovi, že mám jít plavat s plavci padesátky v intervalu 0:45. Trvalo celé 4, než jsem se zatáhl a pokorně se vrátil do veřejnosti žduchat se s prsaři (nebylo jich naštěstí tolik), Aldamanem (ten uhýbá:-) a Lipánkem (vypadl do páry, takže dobrý:-). Vyšel z toho pěkný trénink s hlavním motivem 8x200 i 3:30 a 10x100 i 1:50.
Přes oběd jsem si, když už jsem byl doma, hoďku šlápl na válcích. Nešlo to už tak hezky jako včera, ale hrozné to taky nebylo. No a večer poska. Překvapivě jsem mírně cítil únavu a to zejména na nohách, kurnik. No tak jsem to nijak nehrotil a odjel je ne úplně na hraně, ale s důrazem na striktní techniku. Na benchi jsem ale zažil regulérní šok, protože mi to navzdory očekávané únavě lítalo jak hrom a 2x8 opakování s 80-ti kily jsem letos ještě nedal. Nechápal jsem do tlaků za hlavou, to je asi ten správný plavecký cvik, protože u nich jsem cítil každé vlákno v deltoidech a nebyl schopen pořádně odcvičit. Taxem šel dom:-).
Na sobotu vycházelo podle plánu jenom kolo se silovými úseky. Jsem asi pěkná máčka, protože při silových spurtech jsem se dostal (podle trenažéru, nemám tušení, jak moc jsou hodnoty validní) k 500 wattů, při čtyřminutových úsecích jsem lítal mezí 300-350W. Vabroušek na 300W jezdí ironmany, já z toho byl po 4x4 minutách na rychlou:-). Víc jsem nestihl, protože mne čekal náročný program: oběd u našich a večer návštěva u kamaráda, která se naštěstí moc neprotáhla.
Na neděli jsme byli původně předběžně domluveni s Aldamanem, že se ozve, nicméně já zapomněl mobil v kapse v bundě a smsky nějak neslyšel, když jsem je ráno zmerčil, měl už Aleš odběháno. Žena byla nějak dobře naladěná a odsouhlasila mi běh odpoledne, že není žádný program, mohl jsem se tedy ráno trochu poválet v posteli. Běhu ve dvou je škoda, ale to válení má tady něco do sebe:-).
Odpoledne jsem se docela pěkně proběhl po Žebračce a kolem Bečvy, přesně podle plánu. Šlo to hezky, tepy nízko, nerozbít si koleno řeknu bez chyby, na jeden ledový kousek ale nestačily ani hřeby na arctikách.
Celkově týden hodnotím jako vydařený: nejsem nijak utahaný, takže odpočinkovost nejspíš splnil, naplaval jsem pěkných 13,8km a váha v neděli ráno ukázala pokrokových 99kg. Pětaosmdesátka už se třese. Hladu zdar:-).

4 komentáře:

  1. No az budu odpocivat jako ty, tak budu v plnem treninku :-D No a ta vaha? No mel by si zaradit do vyzivy nejake spalovace jinak se muze trast tak mozna petadevadesatka :-) Hlavne preju pevne zdravi. Peca

    OdpovědětVymazat
  2. Je to tak buší jak barevnej, i když má odpočívat :-). A už pohrdl i společným během :-)).
    V létě bude lítat jak střela :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Ta vaha se pohybuje trochu nelogicky to znam z vl zkusenosti. Snazim se zhubnout sportem a trochu omezenim alkoholu. Od unora 2008 jsem ze 126kg na 111kg:) Vzdy treba se drzi 2 mesice stejne a pak za dalsi 2 mesice shodim 3-5kg dost nelogicky. Jidlo moc neomezuju, jenom mensi porce 5x denne, ale v jidle mam slabou vuli:) Se spalovacema zkusenost nemam trochu se bojim aby to nebylo kratkodobe reseni, to moje je sice pomale ale dlouhodobe, obcas mne to povoli vystrelky jako 10 piv na oslave bez narustu vahy.
    No planuju si zazavodit s jecminkovym 107kg casem na pulmaraton PIM v Praze - tak uvidime:) VTT

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý, draku,gratulace! Taky se chci letos připravit na nějakou menší trijatlonovou akcičku i když při váze 114kg nemůžu čekat zázraky. Tak snad mě moc nespráskáš, Ječmínku. Ahoj. Doom.

    OdpovědětVymazat