pátek 4. září 2009

Garmin 310XT: nehrajte si ve sporttracks s Garmin fitness pluginem

Právě jsem dokončil poměrně dlouhé laborování s FR 310XT. Už chvíli si pohrávám s myšlenou zbavit se definitivně Garmin training centra, protože tento zcela zbytečný soft používám stejně jenom pro definici tréninků a jako deník využívám spottracks. Navíc pro sporttracks existuje Garmin fitness plugin, který umožňuje definovat tréninky i jejich zadávání do kalendáře. Bohužel, s ANT agentem to funguje jaxi divně, resp. nefunguje to vůbec, ba spíše nejenže to nefunguje, ale ještě to páchá škody.
Stačí Garmin fitness nainstalovat, stáhnout tréninky z FR310XT, provést libovolné plánování v kalendáři a máte problém, protože v hodinkách vám zmizí pod training položka scheduled a k plánovaným tréninkům se dostanete jenom listováním v trénincích. Tím je celé kouzlo plánování pochopitelně pryč. Jedinou nápravou je co? No hardreset, který provedeme při vypnutém přístroji současným stlačením a podržením tlačítek power a mode s následným potvrzením vymazání přístroje. Nepříjdeme o hostorii, o data v profilu a např. nastavení obrazovek však ano, pěkná pákarna, kór když ji dáte za večer 3x.
Aspoň jsem ale závazně zjistil, že fitness plugin není pro mne:-). Jestli tento krátký článek někomu ušetří pakárnu z nervozity, proč mu nefungují plánované tréninky, budu rád.

1 komentář:

  1. Díkes dám na to bacha, kdybych se do nečeho takového pustil. Zatím tak daleko ještě nejsem. :))

    OdpovědětVymazat