sobota 5. listopadu 2011

Zimní příprava nevím na co, týden 1. : Běhám, teda doufám a dokonce i plavu! :-)

V úterý 1.11.2011 jsem po velmi dlouhé době vyběhl ráno. Po opravdu velmi dlouhé době, skoro roce. To je fakt dlouho, že?
Po laborování s kotníkem po obnoveném výronu na začátku roku jsem se rozhodl, že nebudu tahat čerta za ocas, do triatlonu se stejně nehrnu a tak si udělám cyklistickou sezónu. Teda sezónu, to je asi trochu silné slovo, protože sezóna má nějaká svoje pravidla, období, návaznosti a tak, na což jsem se rozhodl pěkně vykašlat a jenom jezdit nebo se třeba i vozit.-) na kole.
Přineslo to i novinky, například abych úplně neshnil, vytáhl jsem stařičkého bika superior (ještě starý dobrý CrMo rám) a začal jezdit už v únoru, považte! já jezdec do hezkého počasí. Oblatníkovaný bike mi potom dělal společnost celé jaro i léto, abych mohl sportovat venku i při nevalném počasí, kdy by běh nevadil, ale jízda na silničce bez blatníků už by zas tolik nebavila (ještě méně potom pochopitelně baví její údržba). A co jsem nezjistil: nejsem z cukru ani na kole, ba dokonce mě ani neponižuje jízda na 15 let staré herce.
Dosavadním výsledkem tohoto stavu je najetých nějakých 8500km, což je naprosto bezkonkurenční roční výkon za celou dobu, co se o ježdění pokouším.
Fér bude rovněž poznamenat, že jsem letos zatím celkem uplaval cca 4km, všechny v otevřené vodě na dovolené:-).
Takže pohoda, ale běh prostě chyběl, s tím se holt nedá nic dělat. Zhruba od září zkouším trochu poklusávat. Sám nemám morál, takže jsem zvolil variatnu poledního poklusávání v parku s kolegou. Tak těch 5-6km kolem půlhodiny, on je trochu rychlejší, takže žádná velká plácačka pro mě.
Od půlky října se potom celkem válím, na silničku už není počasí, na bika jo, ale protože je novej na cestě, na starýho už se mi nechce a něco dělat už by chtělo začít, rozhodl jsem se do příchodu kola pro kombinaci severské chůze a trochu serióznějšího běhu.
No a v úterý byl den D, tedy spíš N: návrat k rannímu běhu. Úplně jsem zapomněl, jaká je to paráda. Sám, po tmě, v mlze, pěkně chladno, nohám se nechce...., prostě paráda.
Trochu jsem tedy přehodnotil muziku a v rámci rytmické přípravy poslouchám třeba toto:

nebo i toto:

a mám toho fakt hromadu, playlist by odhaduji stačil na 2-3 maratony (i pomalé:-) a velmi mi to usnadňuje předsevzetí zbytečně zpočátku nepřepalovat nemluvě o nově objevené poloze romantika, která při ranním svítání dostává spoustu prostoru :-)
I tak už jsem ovšem tento týden při pátku prakticky zdvojnásobil letos odběhané kilometry (doposud 35 a přidáno 25) a stejně je tomu s plaváním (doposud 4 a přidány další 3), takže jsem zimní přípravu zahájil parádním týdnem s více než půlroční náloží v běhu i plavání za jeden týden:-))
Nejsem si ovšem jist, zda se mi v dalším podaří objem opět zdvojnásobit a to i přesto, že tento týden už nic nepřidám. V sobotu mě čeká ples ve Zlechově s návratem v neděli po obědě a odpoledne další tanečky.
Aspoň ale budu v pondělí odpočatý na již druhý týden "zimní přípravy nevím na co"

9 komentářů:

  1. Martine, je to na prvním videu slowfox nebo ne? Máme tu malou rodinnou rozepři. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Majk: Jenže tady se neprisouva noha k noze, ale jde do dalšího kroku. Aspoň mi to tak připadá.

    OdpovědětVymazat
  3. To sice jo, ale "Slow Waltz" ma to video i v nazvu...:-D Ale vsimnul sem si toho az ted...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. přátelé, je to samozřejmě waltz. A pro Davida: existuje hodně waltzových figur, kdy se noha k noze nepřisouvá. Dokonce i my už 2 takové zařazujeme do repertoáru :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Co bude za novýho bika? Pojedem Šelu? ;) S tím plaváním jsi mě docela překvapil, asi na to taky vlítnu. :))

    OdpovědětVymazat
  6. JJ Šewy vlítni já už taky vlítnul :D IM

    OdpovědětVymazat
  7. 2 šewy: to se uvidí a bike bude takové malé překvapení a spíš zímák než bike, řekl bych. Doufám, že v pátek dorazí a stihnu sem ještě o víkendu hodit nějaké fotky a postřehy z 1. protažení.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem zvědav co se z přípravy vyklube :-)). Že by jsi se po roce postavil na start triatlonu ?

    OdpovědětVymazat