sobota 6. listopadu 2010

105, to už je tedy opravdu dost, takže stačí

105-tka je takové magické číslo, třeba 105 mega by mi asi stačilo abych zbytek života dožil jako rentiér, nebo třeba 105 kmph v obci by mi stačilo, abych přišel o řidičák, 105 bodů získá člověk ve hře bubble breaker když zlikviduje myslím 27 kuliček najednou.... Jo, já vím, samé blbosti, důležité je, že hodnota 105kg živé váhy už je v mém případě skutečně alarmující a když jsem ji (hmotnost) na váze dneska po delší době uviděl, opravdu jsem se na sebe rozhněval. Tak by to vážně nešlo, sice nemám pro příští rok žádné sportovní cíle, ale nebýt bachratej jsem si stanovil:-).
Na vině je samozřejmě pěkné počasí posledních dní, kdy se zcela mimo plán stihlo ještě několik venkovních grilování spojených s vícedenní konzumací všeho možného, což mi totálně rozhodilo biorytmy a stresovaný organismus zareagoval ztučněním.
Dnešním plesem ve Zlechově snad na nějaký čas končí nezrušitelné společenské akce a bude prostor pro zapracování na životosprávě. Poučen z předchozích pokusů se nebudu vrhat do žádných hladových experimentů, ale zkusím nastavit nějaký dlouhodobě udržitelný režim a taky se hýbat lehce častěji než dosavadní tristní 1-2 klusy týdně.
Třeba dneska bylo fakt parádně, první půlka Žebračkou po listí, zpět, když síly pomalu ubývaly, po cyklostezce. Sluníčko celkem svítilo, bylo teploučko, asi naposledy se letos daly vytáhnout krátké běžecké kalhoty. No nádhera fakt, nebýt tak tlustej a z formy, užil bych si to ovšem mnohem víc. Zase na druhou stranu, ohňápané tlusté nožky po 16-ti km běhu jsou docela dobrá motivace, abych se večer trochu pošetřil a při vytáčení milostivé paní u polky si na ranní proběhnutí určitě vzpomenu:-).
Takže jako asi jeden z posledních začínám přípravu na sezónu 2011, ale to, jak bude vypadat ve spolupráci s endurainingem, zase příště.
Jo a kdyby se náhodou některý přerovský čtenář chystal o víkendu na ranní běh, tak se mnou už se dá zase počítat (bude-li tolerováno šnečí tempo:-)).

16 komentářů:

  1. Martine neboj, nejseš poslední. Já ještě nezačal o:) petrhal

    OdpovědětVymazat
  2. ja asi nejak synchronizuju nebo co, pohled na vahu nechutny alarmujici a opakovane se vracejici myslenky na Pana Endurainingu a touha po dramatickem zrychleni na vsech tratich na jare :-) Smrt a rychly zanik 105ky a 70ky na nasich vahach!Je to pekne hnusny :-)hanice

    OdpovědětVymazat
  3. je niečo nového so Spešl Roubaix?

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem na tom stejně (43 let), jen jinak v tom smyslu, že jsem se tomuhle trendu před 2 přizpůsobil.
    Do té doby mezinárodní závody TT, celoroční trenal, do toho nějaká práce etc. Tehdy 192cm/90kg. Dnes furt 192cm/125kg. Dělám pomalejší sporty: posilovna, šipky a občas saně (bob). Když si představím, že bych si měl do smrti - ideálně ještě 60 let - honit váhu, tak to si raděj otevřu lahev pitelného vína.
    Všem zdar!
    Michal

    OdpovědětVymazat
  5. Kdybys chtěl jídelníčky, podle kterých jsem jela na jaře, mohu ti je poskytnout. Jsou mi šité na míru v posilovně, ale určitě si z nich vezmeš to své. Jsou docela drsné, ale stačí pár týdnů: 3-6, a máš pár kil (hodně párů) dole

    OdpovědětVymazat
  6. To Pulec: nestraš Ječmínka :D IM

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě, proč ne! Vodím běhat v Přerově děti, max. do 8 kousků :), věk 7-14 let, běháme už od hřbitova směrem na Újezdec a pak tak různě, podle počasí a nálady. Tak kdyby ses k nám chtěl někdy přidat. Děti jsou soutěživé, takže bychom tempo snad srovnali.
    Ahoj, Milena

    OdpovědětVymazat
  8. Mileno díky, byť moje výzva byla směřována naprosto konkrétním jedincům, oni sami vědí :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ale Martine, mezi dětmi by ses krásně vyjímal. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Takovy krasny pocasi bylo a on misto poletovani na Speslu z Roubaix pise o nejakych grilech a vicedennich konzumacich vseho mozneho, no toto...:-) Ale vitej zpet, uz sem se lek ze to tu umrelo...:-)

    OdpovědětVymazat
  11. No sláva, to jsem rád, že jsi zpět :-)). Aspoň bude inspirace :-).
    A s tím jídelníčkem musíš hlavně seznámit manželku :-).
    A určitě jak bude možnost společný běh podniknem :-).

    OdpovědětVymazat
  12. IM: To nebylo strašení, to byla nezištná pomoc bližnímu svému :o) Ale bližní náš stejně nějak nereaguje, takže raději bude běhat o 105 dál a dál ;o)

    OdpovědětVymazat
  13. na jídelníčky bližní skutečně nereaguje, byť děkuje:-). Několik měsíců totiž život podle jídelníčku vyzkoušel a ví, že pro něj cesta jídelníčku není. Proto bližní mlčel doufaje, že se toto téma nějak zamluví.

    OdpovědětVymazat
  14. jste fakt bojovníci chlapi! bojuju taky - 111kg - ale vůle je slabá jakmile začne manželka vařit je se mnou konec. to víte, holka z vesnice která nezná den bez masíčka.
    tak s chutí do tréninku, ať se můžem občas pořádně napucnout :)
    M. Ďuraško

    OdpovědětVymazat
  15. Jistě, kdybys ale chtěl, není problém. Děti trénujou poctivě, takže i když občas někdo nepřijde, bývá nás aspoň pár. Už jsem jim říkala, že by s nimi mohl běhat další dospělák a tvářily se jakože fajn :)
    Milena

    OdpovědětVymazat
  16. :oD
    Dobrá dobrá, tak sem pak napiš, jakou jsi zvolil taktiku. Pro mě je takový jídelníček něco jako běžecký plán, když vidím, že mám sníst půl kila čínského zelí a vaječný bílek hned je den krásnější ;o)

    OdpovědětVymazat