pondělí 5. července 2010

Osecký triatlon 2010

Nejdřív jsem měl pro letošní rok velké plány. Ty se v čase stále smrskávaly, resp. smrskly se skokově na nulu, ale nakonec jsem to trochu přehodnotil. Přece jenom, chybět na Oseckém triatlonu, který pořádá můj domovský oddíl, by bylo společensky asi nepřijatelné:-)
Nakonec jsme jeli všichni, tzn žena i děti. Počasí ažůro, horko, voda v Jadranu kafíčko, no paráda. Vypakoval jsem rodinu na deku k vodě, zaregistroval se, koupil 10 losů a hrnul si kolo do depa a hle, nejde to. Letos je OTT český pohár AG a technický delegát pouští do depa až od 12-ti. No to je vopičárna teda, jedu brzo, abych měl bezva flekáč v depu a teď totok. Aspoň podlezu mlíka a na vyhlédnutém místě si nechám ručník s botaskama:-)).
V mezičase do otevření depa se potkávám se známými, jím vařenou kukuřici, protože předzávodní toasty mi snědly děcka, taková předstartovní pohodička. Navzdory prodlouženému víkendu je účast slušná, nakonec startuje přes 130 lidí, bezva. Příští rok by se to mohlo ještě trochu zvednout. Letos je malá změna v trase kole. Navzdory nahlášení závodu na policii se bez varování zavírá cesta z Týna na Lhotku kvůli závodům aut a ještě ráno tedy kolegové z oddílu přeznačují náhradní trasu. Je těžší, kopec navíc, něco pro mne, kterému ráno váha ukázala rovných 100kg ;-).
Ale už je tady dvanáctá hodina a můžu si dát kolo do depa. Přicházím jako jeden z prvních, takže si kolo stavím, kam chci a jdu ještě na deku za rodinou. Kousek od nás bivakuje Aldaman s klukama řešící organizační problém, kdo mu bude hlídat kluky v čase závodu. Lehce naznačuje, jestli by mohla moje žena, což mu odmítám slíbit a pošlu ho rovnou za ní. Naděnka je hodná paní a vyhoví mu:-). To už se ale blíží start, takže se štelujem na start, kde ještě ladíme s Téčkem správnou plaveckou techniku a závodní strategii. Stojíme vedle hejna zelených ekoláků, ze kterých by se asi měl rekrutovat vítěz závodu. Sice nemám naplaváno, ale stoupnu si do první řady, třeba nebude taková bitka.
A už je tu hvizd a start a klasická počáteční boxovačka. Aldaman mi plánuje plavat v nohách, musím tedy držet maximálně rovnou stopu, aby mě nepomluvil za kličkování a nemůžu se tedy moc babrat s fešákama, co se na mne tlačí zleva i zprava. Jako tradičně to moc nechápu. 1. bójka je minimálně 200m daleko, ale všichni se od začátku cpou do jedné lajny, místo aby plavali rovně k bójce. Moc dneska nehoním, celkem si tedy všímám, co se děje kolem dokola a řekl bych, že by hodně kachličkářům prospělo vypadnout z bazénu a občas si zaplavat venku.
Přestože plavání nijak nehrotím, lezu z vody 24. přesně minutu za nejrychlejším plavcem, to není zlé.
Sotva doběhnu ke kolu, valí kolem mě z depa Klika, Ekoláci už jsou asi někde v čudu. Po závodě ovšem zjišťuji, že v čudu nebyli. Klika dal druhé nejlepší plavání, potahal zelenáče na kole a nakonec rozhodl na běhu a vyhrál, přičemž porazil třeba Františka Kubínka. Dost dobrý, řekl bych! To je ovšem liga, kterou nikdy nebudu sledovat při závodě, takže zpět ke mně:-).
Depo mám slušné, tretry v gumičkách jsem nezapomněl rozepnout, takže na kole jsem rychle. Začínáme kolem Bečvy a lehce proti větru. Dokud je rovinka, jde to celkem svižně a nikdo mne nepředjíždí, což se ovšem změní hned za Hlinskem, kde se trasa zvedne. Jako první se kolem mne přežene Aleš Dedek s Lipánkem. Já tam disciplinovaně točím 85rpm a fešáci kolem mě prohučeli na velkou ani jsem si neprdl. No a tak vlastně vypadalo celé kolo. Ještě v prvním kopci mě cvakla i skupinka s Aldou, kterou jsem neuvisel, ale viděl je celý závod. Vždycky z kopce, kde mě váha pěkně hnala vpřed jsem si je kousek dotáhl, do kopce se ovšem situace změnila a ujížděli mi. Je ale pravda, že jsem nejel "hranu", protože jsem z kola chtěl něco mít a nechtěl se zrakvit. Je to dneska fakt náročné, místo Lhotky se jedou přes Hlinsko kopce 2, potom šlapavý sjezd do Oprostovic, za nimi znovu nahoru do Bezuchova, padák do Šišmy, stojka do Pavlovic, padák do Sušice a potom už cca 4km rovinka do depa. Aby to bylo veselejší, je rovinka proti větru :-) Držím se ale strategie a moc se nehoním. Docvakne mě nějaký hoňák, tak se za ním do konce kola svezu.
Prima, na běh startuju v docela rozumném stavu. Kousek od startu potkávám Kliku jak mete do cíle. Ha, že by vedl? V cíli ještě vítěz není.... a ono jo, teprve za ním běží Vysloužil a za ním Kubínek. Paráda! Vyhraje místní. Tak si pěkně běžím, docela mě to baví (a to se mi u triatlonu věru často nestává:-)), podívám se na stopky a kpč, na běhu mi nejedou stopky... Já blb si totiž ráno vypnul GPS na Garminovi, aby se nevybíjela baterka a před plaváním ji zapomněl zapnout. Na kole jsem to nepoznal, protože hodnoty se měřily z čidel a powertapu no a na běhu mi autostop zastavil čas. Herdek, musím se orientovat podle kilometrovníků. Trochu se to zhorší seběhem z asfaltu na trávu, ta mi jako povrch moc nevyhovuje, musím trochu drobit krok a není to ono. Předbíhá mě překvapivě málo lidí, asi mě všichni běžci stihli předjet už na kole:-). Porád čekám, kdy mě předběhne Téčko a porád nic a už je tu cíl. Čas 1:38:52, vodička, pivečko, pravice s dončivšími, úleva, že už je to z krku a ani to moc nebolí, když se člověk šetří:-).
Skočím zamknout kolo na auto, seznámit rodinu s výsledky, trochu se zkulturnit, zaplavat s dětma a šup na tombolu. Tuším úspěch a taky jóóó. Docházím k místu losování a ještě za plotem slyším zelený los 56, kurnik, ten mám. Sprintík k předávce a fasuju pěknou bednu 6-ti zubráckých krieglů. Sotva je dovalím k Téčkovu stolu, je tady další výhra. Tentokrát set malých boxů od Kazeta. A za chvíli zase moje číslo, tentokrát je to balíček s dekoračními nálepkami na stěnu, puzzlem dvouplošníku i s barvičkami a piksla jakýchsi kuliček, které z nás Maruška loudí už jak dlouho. Tomu říkám skóre, z deseti losů 3 výhry, paráda. Jenom to kolo jako hlavní cena nějak nevyšlo:-) Márty ale z pódia, kde se losuje, nějak neodchází. Vyvolává totiž ještě nějaké věci, které si na začátku nikdo nevyzvedl a vida, ještě jedna sada boxů, tentokrát velkých, se tam pro mě našla. Celková bilance tedy činí 4 výhry z 10-ti losů. Když jsem viděl prťavý pohár a malinkou taštičku třetího v absolutním pořadí a porovnal to s hromadou na mém stole, dospěl jsem k závěru, že se nemá smysl honit, stačí si koupit lístky do tomboly:-D
Zmožen úspěchem hodím věci do auta a jdu se ještě zchladit do Jadranu, pak už jen pobalit věci a tradá domů, ať se ještě stihneme stavit na zasloužené pivečko, které je řidiči zapovězeno. A po třech přerovských dvanáctkách, to se to spinkalo, až do rána....
Jo ježiš a ony jsou vlastně i výsledky.

22 komentářů:

  1. No vidíš, na to že jsi to jel na pohodu pěkný výsledek :-).
    Příště musíme vymyslet lepší strategii na startu, chlapík vedle tebe stojící se mi tam vmotal a pořád, asi po tvých ranách se zastavolal, a pak už jsi byl v trapu :-(.

    OdpovědětVymazat
  2. Sláva, že jsi zpět :-)
    Witold

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm ani jsem netusil ze si nam tak vybral tombolu :-). Jen pro upresneni vysledku. Celkovy pocet zavodniku je 145. Sportis nejak neresi absolutni poradi muzi+zeny a je to rozdelene. Dalsi nesrovnalost ve vysledcich je v casech plavani prvnich asi 20ti, ale to uz asi kazdy poznal :-). Jo hold Klika je na kole bombardak a v sobotu mu to i nehorazne bezelo. Peca

    OdpovědětVymazat
  4. no vida, tak to jsem byl vlastně skoro v polovině, bezva :-))
    Ale jinak Klika je fakt pašák!

    OdpovědětVymazat
  5. No hezky jsi to mastil. Hlavne ta vybílené tombola. To byl mistrovský kousek :-) Vzpoměl jsem si na ni včera, když jsem cca 40km od domova rozšmelcoval zadni plašť, a oni my ho zapověděli :-)))
    Tak se drž a v sobotu to roztočíme cukrouši ;-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  6. mám z těšení se na sobotu už teď chvění lýtek :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ječmínku, byl to moc pěkný závod. Pěkně jste ho uspořádali. Supr atmosféra, hodně fajn lidí a i počasí vyšlo tak, že jsme se pěkně opálili. Navíc mě těší i tvůj "skalp" :-), ale na Aldamana už nemám. Moulin1

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že jsem zase propásl jeden fajn mejdan :)

    ....copak to čtu o chvění lejtek ?! Že by na Grafimanovi návrat ztracených synů ?! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sokolíku, kdybys přijel na Grafimana, byl bys pozvaný na druhou, tzv společenskou část po závodě "After Grafiman Turkey Party". Nebýt mi to blbé, jdu jenom tam :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Hezky ses rozjel a rozzávodil před Grafimanem. :) Tam už to půjde skoro samo. ;)) Co ten přední Zipp, už ho máš v cajku? Aldaman ti dyžtak pučí nějaký ty kuličky. :))

    OdpovědětVymazat
  11. Tak podle pocasi co vam hlasi na sobotu to budete mit doslova krest ohnem :-) Pocital jsem s tim, ze se na vas dojedu podivat, ale ted zvazuju jestli vubec vylezu z baraku :-) Peca

    OdpovědětVymazat
  12. zippa nemám, ale prý do pátku opravený dorazí, tož doufám. Mít ho, alda mi jistě neujede :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Moulin1 : a kterej ty jsi byl :-) ?
    Sokolík: vidíš další důvod do Olomouce jet! přestěhuješ babičku příští víkend :-).

    Ječmínku v Olomouci to bude úplně o něčem jiným, tam tě tak lehce nesjedu, i když tam budeš mít toho cosmica nebo co jsi tam měl teď . A kdoví jestli tě vůbec sjedu :-(. Osek jsi jel moc dobře !!

    OdpovědětVymazat
  14. Aldamane, v Oseku jsi mě porazil o šest míst a zhruba minutu a čtvrt. Na trati jsme se nepotkali. Mám slabé plavání, slušné kolo a lepší běh. Na běhu jsem předbíhal Ječmínka. Loni na Grafimanovi jsem tě ještě porazil asi o 43 s, ale letos vzhledem ke tvému kvalitnímu komplexnímu tréninku a mému jen občasnému běžeckému tréninku už na tebe nemám a na delší tratě si letos netroufám. Ať se daří v sobotu v Olomouci. Tom Moulin1

    OdpovědětVymazat
  15. předbíhals a nepozdravil, co dodat :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Moulin1: to se musíš přihlásit, tak sna někdy příště :-). I Olomouc jedu na pohodu :-).
    A Ječmínek má strašně rád, když ho někdo předbíhá a ještě ho povzbutí ve smylu makej a neflákej se :-))).

    OdpovědětVymazat
  17. Pozvání mě velmi těší :), ale můj pokus zmínit se doma o změně plánu se stěhováním byl fiaskem a horko těžko jsem vysvětloval, že šlo o vtip :) ... Naštěstí jsme si vybrali sport , který nám zaručí dlouhověkost a výkonnost do pozdního věku, takže příležitosti ještě budou. To taky pro vás znamená , že do svého kalendáře by bylo vhodné někdy zařadit Doksymana...Přeji Ti úspěch v obou fázích ( sledovanější budeš asi v té druhé :) )

    OdpovědětVymazat
  18. Doksymana jsem letos chtěl jet, ale týden před tím ze vracím z dovolené, na kterou mám zákaz si vzít kolo. To si troufnu na olympijský v Morkovicích, ale na půlku ne. Tak třeba za rok, případně ještě letos zvažuju trisportmana.

    OdpovědětVymazat
  19. Trisportmana mám taky v merku. Čoveče nějak to tempo setkání rok od roku stupňujem... :))

    OdpovědětVymazat
  20. Vymlouvace typu jecminek bych rad upozornil, ze se jede take kratsi verze pro lenochy na uzavrene trati s bezhakovym kolem v delce 0,7-30-7km, tedy zadne vymluvy, chystame after party :) IM

    OdpovědětVymazat
  21. Jeste bych rad upozornil, ze o planovane grilparty se urcite bude mluvit delsi cas a kazdy kdo nedorazi toho bude nekolik let, pripadne mozna i do konce zivota litovat :D IM

    OdpovědětVymazat
  22. nejpozději v pondělí si můžou organizátoři a propagátoři doksymana přečíst něco o tom, jak se dělají after party u expertů na Moravě, aby se trochu inspirovali. Kdyby sem jezdili i jindy než na mistráky, byli by taky pozvaní :-))
    Tím ale neříkám, že Doksymana ještě nezvážím :-)

    OdpovědětVymazat