čtvrtek 8. dubna 2010

Tak už jsem snad definitivně zdravý!

Minulý a předminulý týden byly opravdu zážitkové, naštěstí to závěr minulého všechno vynahradil. Mám sestru provdanou do Popradu a konečně jsem se odhodlal k naplnění dlouho odkládaného slibu navštívit ji.
Ubytování jsme objednali v penzionu Aqualand, který můžu jedině doporučit.  Jednak se nachází v bezprostřední blízkosti popradského Aquacity, druhak je ubytování velmi příjemné, nové a majitel je fajn člověk, který neváhá vyrazit s klienty do Aquacity, aby pro ně bylo možno uplatnit 30% slevu, kterou tam pro 4 lidi denně má. Využili jsme hned v pátek večer:-)
Děti totiž naléhaly na koupání. Nebudu líčit všeobecně známe koupací atrakce v bazénech různé teploty, ale zastavím se u části Blue Sapphire, kde jsou bazény nasvíceny z vody a po setmění se nerozsvěcují hlavní světla. Veškeré osvětlení pochází z bazénů a v čase se všelijak mění. Od půl deváté je potom doplněno světelnou a laserovou show. Tu jsme už ovšem pozovali pouze zvenčí, protože děti toho měly po třech hodinách dost a 20:15 na večeři v Kolibě měly co dělat, aby vydržely vzhůru do jídla:-))
Měl jsem obavy, co bude ráno po několikahodinovém louhování ve vodě. Tyto se naštěstí nenaplnily a my mohli ráno vesele vyrazit do Tater. Celý den bylo nádherně, celodenní vycházka udělala všem moc dobře. Večer se u sestry podávaly jehněčí steaky, což je v jejím podání vyloženě zážitková gastronomie a také jediné hlavní jídlo za 3 dny, jehož hlavní složkou nebyly halušky, které miluju :-).
Na neděli jsem původně plánoval návštěvu Demanovské ľadové jaskyně, na přání dětí jsme místo zařadily druhou fázi v Aquacity, ve kterém jsme tak za zhruba 48 hodin v Popradě a okolí strávili čistého času přes 6 hodin. Dobré skóre:-)). Navíc se nedostavila ani rýmečka, takže tento týden už vesele trénujeme ;-).
Na závěr si dovolím jednu dopravní poznámku. Už o prázdninách se mi zdálo, že se na Slovensku nějak dobře jezdí. Nidko neblbne, neriskuje a když někdo fakt prasí, jde obvykle o čecha. Důvod je prozaický: policajti jsou všude. Teď o víkendu jsem to pociťoval ještě intenzivněji. Z Popradu na hranice jsem napočítal 22 hlídek včetně 3 mobilních hlášených v rádiu. Jaký kontrast proti velkohubě hlášeným akcím policie ČR na Velikonoce, kdy jsem měl tu nemilou povinnost kvůli silnému dešti vše obrazit autem za cenu setkání s několika očividně nalitými řidiči a fízla nebylo nikde. Pak se nedivme, jak se u nás jezdí, když fešáci vylezou až na sluníčko, což bylo v tomto případě hned úterý. Pozn. rekordně nízký počet mrtvých je dle mého názoru způsoben spíše absencí nalitých cyklistů na silnicích, těm se totiž do deště nechtělo a byť nalití, v autě jsou bezpečnější.

10 komentářů:

  1. Tak to je super, všechny nemoci jsou pryč a pomalu do toho začneš konečně bušit.
    Už se těším na výjezdy na kole :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak snad už sis vše vybral. Sezóna se blíží a někteří soupeři se nebezpečně zlepšují o:) Je třeba jim ukázat silného Ječmínka. Ať se daří. Petrhal

    OdpovědětVymazat
  3. silnej jsem jak silnica furt, teď ještě trochu zrychlit a vydržet :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tu zkušenost se slovenskou policií můžu 100% potvrdit. Předloni jsem se v sobotním prázdninovém dopoledni vracel z Nízkých Tater, na slovenském území jme zaregistrovali šest silničních hlídek, na zbývajících 250 km po Česku ani jednu. A to Slováci často ani neměřili (pravděpodobně !), jen hlídkovali na místech, která by mohla svádět k rychlé a riskantní jízdě. Oni jsou prostě ve spoustě věcí napřed ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. OK, hnačku už nemáš, ale z hlavy permoníky furt ne a ne vyhnat.
    Čéče co ty děláš za zle na cyklodiskuzi a bike-foru to fakt nechápu. Nejseš vadnej nebo v permanentím stresu?

    OdpovědětVymazat
  6. 2 coleman: je zrušenej ironmaniac v Teplicích, protože organizátor je na operaci se zádama. O dalším zrušeném nevím.
    2 anonym: stačí vypnpout moderaci a jsi zpět co? Jestli máš problém v diskusích, řeš to tam. Já tady pitomce z fór taky neřeším. BTW na bike-foru jsem v životě nebyl.

    OdpovědětVymazat
  7. No já četl tu diskuzi - dostal jsem na ní odkaz, a to je peklo. Tys tam odborník přes všecko kromě cyklistiky a kola.Jednou historie, podruhý fyzika, potřetí lingvistika. No teda vole já myslim že nevim :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vykašli se (chtěl jsem napsat "vys.r") se na anonymy. Teď ti závidí výkony a životní rozhled, příště ti začnou závidět milenky, tituly a nakonec i prachy :(
    Měj se!
    Milan

    OdpovědětVymazat
  9. 2anonym: to se tak člověku přihodí, když má kromě MatFyzu i klasické vzdělání víš. Ale to se Tě očividně netýká. Jestli máš problém, řeš ho tam, kde je, ne tady, ať nemusím pro slušné návštěvníky zase moderovat debatu.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji ti náčelníku, že ses o mě pochvalné zmínil. Sestra

    OdpovědětVymazat