neděle 27. prosince 2009

Sezóna 2010 týden 4. (21.-27.12.) celkem náročný a jaký mohl být, kdybych nebyl líný mýt nádobí:-)

V tomto týdnu mne kromě poměrně náročného tréninkového plánu od Miloše Ničitele (pěkné že, zejména tedy po tom posledním odflákaném:-)):
po 21.12.
Volno
0:00







ut 22.12.
U-POS
1:10







fáze 2
B-Komp
1:00
B-ABCI: 0x(6(0,3+1)+0)
B-SSK: 2x(5(0,2+3)+6)





st 23.12.
U-Vyt
2:00







fáze 2
C-ZDV
1:00


ergáč a optimál ..




ct 24.12.
C-Komp
0:40


myslíš, že nám ..




pa 25.12.
C-ZDV
0:50
C-SpKR: 0x(3(1+3)+0)
C-ZV2I: 0x(3(5+5)+0)





fáze 2
B-Komp
1:00
B-ABCI: 0x(6(0,3+1)+0)
B-SSK: 2x(5(0,2+3)+6)





so 26.12.
U-Vyt
2:30







fáze 2
C-ZDV
1:00


ergáč hned po 1 ..




ne 27.12.
U-Vyt
4:00








překvapila poměrně zuřivá diskuse pod více méně nevážně myšleným krátkým článkem o rozbité myčce. Chápal jsem ještě celkem žblebty u nevalně odtrénovaného týdne, ale u myčky.... No nic, prostě nová zkušenost.
Ovšem zpět k tomuto týdnu.
V pondělí jsem se plánu moc nedržel. Po nedělních válcích jsem mírně zapochyboval o návodu od Elite, kde píší, že je vhodné jezdit na podhuštěných kolech, která prý umožňují lepší držení směru. Moje zkušenost je, že jde o vyloženě mylné tvrzení, přesněji o pěknou blbost. Měkká kola pruží, znemožňují kloudnou kadenci šlapání a zvyšují odpor, čímž snižují rychlost otáčení kol a tím i "rovnající" setrvačný účinek otáčení kol. Zkusil jsem tedy kola nahustit normálně a vida, trénink byl hodně o něčem jiném, bezva. Večer jsem ještě vyrazil do posilovny, protože v úterý to moc nevypadalo na nějaké stíhání odpoledne.
V úterý jsem dopoledne vyrazil na běh. Ještě dost sněhu, abeceda tedy moc nešla, ale sprinty do kopce ve sněhu byly skutečný zážitek. Nadřel jsem se jak kůň, asi vypadal i dost srandovně, ale bavilo. Prima trénink.
Ve středu mne čekal poslední nákupní den před Vánocemi a jedinou šancí, jak stihnout dlouhý běh, tedy byla časná ranní hodina. S ipodem a Helloweeny to byla po tmě kolem Bečvy paráda. Sice jsem pomalej jak hrom, když mají tepy zůstat pod 150-ti, ale prima výlet déšť nedéšť. Válce po běhu už jsem nestihl, musely přijít na řadu až večer. A opět se potvrdilo: na nafoukaných kolech je opravdu to lepší:-))
Na čtvrteční Štědrý den mi tam Miloš poměrně optimisticky napsal válce, které jsem vypustil. Prostě až tak moc to prožívat nebudu, je potřeba poklidit, umýt nádobí :-DD, obrazit babičky a taky trochu pomoct manželce s obalováním kapra i dalšími přípravami. Prostě sportovní volno a hotovo:-)
V pátek jsem ráno opět odběhal nějaké ty sprinty do kopce. Bylo to už beze sněhu, ale zato se spoustou bahna, které jsem ve sprše vytahoval i za ušima. Po vánoční krůtě u rodičů jsem se ještě večer dokopal na válce a byl za to se sebou velice spokojen.
Sobotní ráno bylo fakt náročné. Na běh jsem vyrážel chvíli po půl sedmé. Sluchátečka, muzika no prima. Navíc kousek před Grymovským mostem konal v křoví potřebu nějaký zoufalec, ze kterého se vyklubal Aldaman. Byl po draku a měl krátký program, takže jsme se spolu doploužili jenom k mostu, kde to Aleš točil a já pokračoval dál. Domluvili jsme ale definitivně neděli a já jsem byl opravdu rád, že 4-hodinovou U-vyt nepůjdu sám. Nicméně ještě v sobotu jsem běžel stále směr Osek a po 1:15 to otočil zpět, kdy na mne čekal poměrně silný protivítr a bylo stále obtížnější držet se pod 150-ti tepy. Asi po dvou hodinách jsem se už těšil domů a hrozil se kola. Za 2:40 jsem doma skutečně byl, upnul kolo do trenažéru, připojil notebook a hurrá do tréninku. Tedy hurrá to bylo prvních cca 10 minut, pak už to bylo čekání na konec. Otáčky kolem 85, výkon velmi nízký, mžitky před očima, no končil jsem totálně hotový. Možná jsem trochu "přetočil motor", protože únava ne a ne odejít. I na podvečerní návštěvě u švagra jsem byl poměrně vlažný a ani jindy poměrně spolehlivá 30-ti letá metaxa mi moc nepomohla (dal jsem si teda jenom dvě, aby to do mne nelil zbytečně, když nezabírala:-). Jak jsem tak byl líný, volám Alešovi, že neděli přesunem ze 6:00 na 6:45, ať se trochu prospíme a sraz dáme pro změnu u jeho baráku, ať to mám jednou dál já. Podle halasu seděl v hospodě, což přiznal a pozdější start se mu tedy hodil.
V neděli jsem si tedy pěkně vstal v 5:45, protože mi stačilo vyběhnout před půl sedmou a najednou, v 6:10 sms od Aleše kde jsem. Fakt mě nenapadlo, že je už v 18:00 tak nalitej, že si ani nezapamatuje možnost spát o skoro hodinu déle:-). Naštěstí nezmrzal před naším, tak se mohl jít ještě na chvíli schovat domů. Následky pijatyky ovšem proklatě cítil a skuhral až ke Grymovskému mostu. Po WC pauze se ale zotavil, navíc mu jistě prospěl mnou zvolený posilující čaj osvěžující tělo i mysl a dal se mnou celý, byť trochu zkrácený chůzoklus. Zvolil jsem ještě pomalejší tempo než v sobotu a snažil se většinu času držet tepy pod 140-ti. Včerejšek jsem ještě sakra cítil a jelikož ani Alešovi nebylo nejlíp, nehrnuli jsme se nikam do kopců, ale šli kolem Bečvy, aby se bylo možno kdykoli otočit. Nakonec jsme se dožduchali až k Jadranu a dali se zpět. Zhruba po 2,5 hodinách mi začalo opět pěkně docházet a navzdory rovině jsem musel stále častěji vkládat chodecké části.Navzdory zkrácení jsem domů dorazil dost hotový a zmrzlý, ale spokojený, že jsem, myslím, náročný plánovaný program zvládl ze ztrátou maximálně jedné kytičky:-).
Celkem jsem tento týden naběhal přes 85km, což je jednoznačně mé dosavadní týdenní běžecké maximum a celkem odtrénoval přes 15 hodin, což je také porce u mne v tomto období nevídaná. Doufám, že to pak někdy na jaře aspoň malinko poznám:-)
No a úplně na závěr váha: v neděli ráno mi napsala potěšitelných 99kg. Tzn. 1. týden svátků se mi podařilo přežít bez přibírání:-)

13 komentářů:

  1. Ty tvoje příspěvky jsou nakažlivé. Včera nám odešla myčka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéžiš Vláďo, to mě hrozně mrzí. Já se pokusím vymyslet něco pozitivního, třeba o 1. ve sportce nebo tak něco:-)

    OdpovědětVymazat
  3. 85 ?! nechtěl jsi napsat kg místo km ?! ....omlouvám se, minulý týden jsem vynechal čtení Tvého blogu, (díky tomu nám funguje myčka), ale plivníka and family Ti věrní čtenáři pomohli odpálit i tak :)

    OdpovědětVymazat
  4. Cau, jak se svatecni hodokvas projevil na kilech? Jirka

    OdpovědětVymazat
  5. Jirko, díky za připomenutí, doplněno do článku.

    OdpovědětVymazat
  6. Super! Myslel jsem si, že při takových objemech (15 odtrénovaných hodin) váha nahoru nepůjde. Jen tak dál... Jirka

    OdpovědětVymazat
  7. Nejsem člověče moc moudrej z toho co všechno jsi schopnej brát za "trénink". Z toho co píšeš bych pokládal za trénink tak nějakých 80 minut/týden. To by potom náš dobrý přítel, borec Jarda "pracka" z Hostivice co jezdí v 72 letech jako drak natrénoval nějakých 80 hodin týdně :)
    Jinak oba jak vidím máme obrovskou výhodu - nemusíme dělat , takže je čas na trénování habaděj. Nedokážu si představit trénink při normální práci 7x12 hodin. Znam ale mraky kluků co to dokážou a výsledky maj.
    Tak ať to plave!
    Mirek

    OdpovědětVymazat
  8. 15h? No, no, no. A i kdyby hlavní věc je, aby si dotyčný Mates začal stříhat nehty na rukou a nohou. Plavat totiž před nim to je jako skočit do růží. Pár lidí to krutě odneslo zářezy jako od nože, stěžovalo si ale všechno marný. Nehty jako žiletky, na konci plaveckého pole... No comment. Snad to příště bude řečeno přímo vedením závodu aby lidi měli ostříhané nehty.
    Jaký s tim máte zkušenosti vy chlapi?
    Milan

    OdpovědětVymazat
  9. Milane, zkušenost mám s Ječmínkem jinou. Plave na začátku startovního pole, tudíž tvůj příspěvek je celý vylhaný.... nevím co by tomu řekl tvůj přítel Jarda "pracka", manželka Milena a všichni ti skvělí amatérští závodníci z tvého oddílu , který trénuješ.

    OdpovědětVymazat
  10. Sokolíku, díky za zastání, ale s těmito lidmi nemá smysl diskutovat. Navíc ty nehty (bez ohledu na výkonnost) jsou totální ptákovina. Jako bývalý vodní pólista bych do vody s neostříhanými nehty nevlezl, to je prostě proti mému přesvědčení a garantuju, že jsem v vodě nikdy nikoho nepoškrábal.

    OdpovědětVymazat
  11. Orle koho to se mnou spojuješ? Svoje kámoše? A jak to můžeš všechno vědět když si všechny svoje 2 promarněné sezony v triatlonu lezl z vody beznadějně poslední a vzdával už v prvním depu? Že ty si taky drapoň?

    OdpovědětVymazat
  12. co se šteluješ do lidí, které vůbec neznáš anonymní chudáku? Sokolík umí IM plavání za hodinu a dokončil všechno, kam dorazil, ve slušných časech. Prezentuj se nějakými výsledky, nebo mlč. V opačném případě budu Tvé příspěvky nemilosrdně mazat.

    OdpovědětVymazat
  13. Navrhuju mazat, nemilosrdně. Dyť je to o ničem, všichni co známe osobně Ječmínka i Sokolíka víme, že jsou skvělý plavci ...

    OdpovědětVymazat