neděle 7. prosince 2008

2008 týden 1.-7.12.

Nebyl to zase až tak zlý týden, byť jsem první polovinu bojoval s lehčí virózou a vlastně celý týden preventivně nevlezl do bazénu. Zase jsem ale poctivě tahal gumy:-)
V pondělí jsem, jak se mi stává stále častěji, nebyl schopen vstát a jelikož mi nebylo úplně nejlépe, vynechal jsem i bazén. Večer jsem ale trpěl výčitkami svědomí, takže jsem si odkroutil hoďku a půl na trenažéru.
V úterý jsem vstal, ale proklatě mi blbl garmin, skoro 15 minut trvalo, než se chytily satelity, takže běh v tabulce má dvě položky. Večer jsem si doma docela pěkně zacvičil.
Práglostředa značí volno, jenom gumy večer.
Ve čtvrtek jsem ráno dokonce vstal, dal si abecedu i rovinky a večer jsem si ještě odtočil trenažérohoďku.
V pátek jsem zase nevstal. Herdek, to budu muset jít běhat ještě i v neděli, kterou jsem chtěl mít volnou. Sice už je mi lépe, ale plavat raději nejdu, protože mne čeká večerní posilka s Ondrou. A taky jo, dali jsme si pěkně do těla. Na dřepy už šlo malinko přidat a ani v sobotu už stehna nebolela tak, jako posledně.
Ráno totiž po posilovně následovat opět následoval delší běh. A zase jsem si pěkně hrábl:-). Na Grymovském mostě jsem se cítil výborně, tepal pod 150, svítilo sluníčko, no paráda. Vzpomněl jsem si tedy na Aldamanovu trasu, již běžel před pár víkendy, a místo klusání kolem Bečvy jsem uhnul vlevo na Prosenice, Buk, Sobíšky, Penčice, Čekyni a domů. Kopec z Buku jsem ještě jakž takž dal, ale už jsem tušil, že závěr bude krušný, což se potvrdilo:-). Na Čekyňák jsem vyběhl už totálně tvrdý, prakticky neschopen krčit nohy v kolenou. Domů to mám naštěstí ale jenom z kopce, zvládl jsem se tedy nějak dokulit.
Nedělní desítka byla povinná, abych si splnil plánované týdenní kilometry. Nechtělo se mi nikam daleko, takže jsem si dal kolečko přes Čekyň a Vinary. Zpočátku jsem si nadával, že jsem nešel v pátek, ale při prvním výběhu na kopec to najednou začalo jít, takže jsem ho proti plánu seběhl a zkusil vyběhnout svižně a hele, šlo to dobře. Seběhl jsem do Vinar, ze kterých mám domů kus dlouhou rovinku velmi mírně z kopce, kde jsem zkusil uvolnit krok a zrychlit. Podařilo se mi zaběhnout 800 metrů v tempu 4:20 a asi bych to vydržel i déle. Tak rychle jsem neběžel, co jsem začal před dvěma lety s ironmanskou přípravou. Třeba je to první vlaštovka:-)))
Celkově hodnotím týden poměrně pozitivně. Odtrénovaných více než 10 hodin, odběhnuto 56km. Dobrý a tabulečka na závěr:-)

6 komentářů:

  1. Tak jsem rad, ze aspon ty to zvladas :-) ja jsem uz 14 dni mimo :-( Peca

    OdpovědětVymazat
  2. >zvládl jsem se tedy nějak dokulit

    Obrazně nebo doslova? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ječmínku, ty si rýchly ako blesk. Týždeň ešte ani neskončil, a ty už máš hotový blog. Čo tak si dať ešte večer gumy?

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný chlape :-). Trasa přes Buk je docela náročná, ani se nedivím, že jsi toho měl koncem plný zuby.
    A kde máme moji oblíbenou tabulku ?

    OdpovědětVymazat
  5. Pepo, gumy do deníku nepíšu, ani je do času nepočítám. Tahám podle programu co je na fóru etriatlonu a kroutím 3. týden (resp. dneska už 4.:-)). Provozuju to, když mám chvíli a jelikož aktivita trvá cca 10 minut, nezaslouží si evidenci.
    Tabulka doplněna, měl jsem ji hotovou, jenom na link holt zapomněl:-)

    OdpovědětVymazat
  6. O.k. Já jen tak pro pořádek :-).
    A co tepy, jak to vypadá už se to lepší nebo stále atakuješ maximálku :-).

    OdpovědětVymazat