neděle 6. března 2011

Sice už netrénuju, ale.....

přesto zjišťuji, že v posledních týdnech se mi hodiny nějakého pohybu jaksi kumulují. A to, prosím pěkně, zatím stále neběhám.
Jednak se nám ňák udělalo hezky že? Normálně jsem navzdory x letům striktního odmítání oprášil stařičkého horáka superior, kterého jsem coby chudý student pořídil za výnos odprodeje akcií z 2. vlny kupónové privatizace (pane jo, ono už to bude nějakých snad 14-15 let) a nad čím i mně zůstává rozum stát, 28.2. jsem vytáhl dokonce své překrásné rubéčko.
Minulý týden mi to normálně dalo celkem 12 hodin. Sice to nejsou strašlivý Aldamanovo dávky, ale na mne dost dobrý. Navíc to byl týden vyloženě v tanečním duchu.
Ve středu hodinka a půl tančírny, v pátek dvě hoďky "normálních" tanečních, kde se před prodlouženou opakovalo, takže žádné extra pauzičky, no a v sobotu prodloužená, přes 4 hodiny muziky bez pauzy, uff. Navíc švagr, který tam byl s námi, netančí, pauzy vybírané s milostivou paní jsem tedy zhusta vyplňoval tancem se sestrou. Jinak ovšem vynikající záležitost. Velký sál klubu Teplo bez stolů, ty byly komplet v malém, čili moře místa, hudba reprodukovaná přičemž dýdžejové byli sami Šrámkovi, naši taneční mistři, skladba muziky tedy přesně odpovídala výuce. S ohledem na to, že jsem ještě v sobotu po obědě trochu protáhl kolo, po půlnoci, kdy akce končila, jsem už nohy řádně cítil. Hlavní ale je, že mezi páry, které prováděly ukázky tanců (frekventanti nejvyšších, zlatých, kurzů) byl jeden, který začal v bronzových loni v lednu jako my letos a letos již předtančoval, čímž jsem tedy nabral poměrně silnou motivaci!. Postup je tedy jasný: dokončíme bronzové, v létě soustředění, na podzim stříbrní, v lednu 2012 zlatí a předtančujem:-))).
Tento týden byl výrazně méně taneční (jenom středa a pátek), počasí ovšem bylo tak famózní, že jsem neodolal a zahájil pondělím dojíždění do práce na kole. Je to sice zatím ráno zpočátku a večer ke konci na blikačku, ale kromě středy (Praha) jsem jel každý den.
A protože jsem se slušně choval, bylo mi povoleno kolo na chvíli i o víkendu. Celkem jsem se dostal lehce přes 300 km za týden a strávil na kole k pro mne k tomuto datu neuvěřitelných 13 hodin a celkem tedy přes 16 hodin aktivit! S trochou lítosti myslím na to, jak by asi vypadal loňský rok, kdybych s Milošovým vedením mohl už touto dobou jezdit venku, navíc s příznivou předpovědí na celý březen. Ovšem co je pryč, je pryč a letos už je to jenom takové popojíždění bez systému, taky dobrý.
Našel jsem ovšem novou zajímavou motivaci k hubnutí, kterou je skleněná stěna v tanečním sále. Jestli máme za necelý rok  předtančovat, měl bych vypadat trochu elegantněji než dnes. Vono tahat váhu navíc na kole je jedna věc, ale vidět nadskakující neopren  třeba při svižnějším jive, to už je jiná káva.
Od zítřka tedy "stay hungry" Marťo! :-)
Příští týden zatím vypadá výrazně prahovatější a vůbec organizačně složitější, čili nebude tak výživný, ale něco z něj třeba vytlučem.

16 komentářů:

  1. Pěkně jsi se do toho obul, jen co je pravda :-)). A jak začneš i běhat to bude hodin a výsledky v závodech :-).
    Já tolik hodin už dlouho za týden nedal.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty cyklisto jeden. Sem si říkal, že takových hodin na trenažéru asi bude pěkná blbost. :)) To už si začal hoblovat na Mamuta? Ale překvapilo mě, že to jezdíš na Rubéčku do šichty.

    OdpovědětVymazat
  3. Maňa říkala, že su pěkný vůl, když už si dávno do tréninkového deníčku nepíšu tančení. To bych měl tento týden zase před 10hodin. A to teď nechodím plavat - doléčuju jakési skvrny na kůži.

    OdpovědětVymazat
  4. No nevím, jestli si to s tím Mamutem nerozmyslím ;-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  5. Aldo, žádné výsledky v závodech se nedostaví, protože nezávodím.
    2 Šewy: jasný, hobluju na mamuta, dyž přijede i Téčko:-) a jiné kolo než Rubéčko v úvahu moc nepřichází, na biku by to byla otrava. Ostatně trasa, kterou jezdím, je chvála bohu, nedávno skoro komplet opravená, takže s výjimkou krátkého úseku do Rokytnice, jde o téměř dokonalý povrch.
    2 Richard: jestli chytnu z tančení takovou fazónu na kole jakou jsi měl loni, nebudu si stěžovat :-)
    2 Téčko: jasně, že rozmyslíš. Rozmyslíš a přijedeš:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak nezávodím, a mamut bude co ?
    To na společné projížďky na kole nevypadá s takovou ti nebudu stačit :-(((.

    OdpovědětVymazat
  7. mamuta nejedu závodit, chci zkusit ujet dlouhou, čili to bude o přežití, ne o závodění. A že bys nestíhal, tak toho se fakt nebojím :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Loni jsem ještě netančil, začali jsme až v listopadu 2010. Navíc za loňský rok bych bral pouze Mělice za 2:46, takže o nějaké fazóně nemuže být moc řeč. Letos jsou vyhlídky zatím lepší, mám o 4 kila méně a ke všemu si tento týden pořizuju taneční boty. Vyhlédnuté mám Supadance 5000. Sledovat ovšem Richarda Gerea ve filmu Shall We Dance rozhodně doma nemíníme.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten film je remake ještě starší verze "Smím prosit", která se odehrává v Japonsku a mně se líbí víc.

    OdpovědětVymazat
  10. Richarde, 2:46 je pro mně famózní výkon. Taneční film s Gerem rovněž není můj šálek kávy, nicméně byl jsem poučen v obchodě, tak jsem film našel a ověřil, že nekecali:-).
    Mám tyto: http://www.supadance.com/acatalog/2500.html a jsem spokojen. Docela jsem se ale natrápil, než jsem našel model, který mi seděl. Tož přeju šťastnou ruku a nohy bez puchýřů.

    OdpovědětVymazat
  11. No měl by si na tím ježdění na MTB popřemyšlet, ať nevypadáš blbě, když za tebou cestou do práce bude vlát starej Olpran v plné polní :-D Mám v plánu na něm ze začátku jezdit :-P Na podzim jsem ztrojnásobil jeho hodnotu tvým sedlem a novým obutím, tak by byla škoda ho nevyužít :-) Peca

    OdpovědětVymazat
  12. ty na horáku, já na silnici, tak nějak si představuju férovou spolupráci :-)

    OdpovědětVymazat
  13. :-D ... no vzhledem k tomu, jak tu občas barvitě popisuješ kuchařské umění Tvojí ženy, tak Ti přeju pevné nervy s tím jídlem ;-) Verunka

    OdpovědětVymazat
  14. Ječmínku ty se myslím trochu podceňuješ - podívej se na Grafimana 2010 - tam jsem byl v hrubém čase na kole jen o necelou minutu rychlejší. A nepokoušej se třeba vymlouvat na to, že tím jsou např. ty tvoje Zippy, které jsou dražší než moje celé kolo. A zkušenostech s tancem se rád podělím na Mamut after party.

    OdpovědětVymazat
  15. To zní pěkně boj o přežití, fakt lákává myšlenka. Kochačka, kecačka, fotografovačka... a za deset hodin v cíli. :) Ale ještě dosti času na konečné rozhodnutí.

    OdpovědětVymazat
  16. krásné kolo <3 taky bych ho jednou chtěla :-DDD snad budu dost bohatá :-)

    OdpovědětVymazat