pondělí 21. března 2011

Odpočinek dělá mistry :-)

Proto je potřeba se mu taky trochu aktivně věnovat že jo. Do toho týdne jsem vstupoval už celkem dost unavený. 2 týdny po sobě přes 15 hodin pohybových aktivit (není to trénink, tak tomu tak nebudu říkat) už pro staršího lehce otylého člověka představují slušnou zátěž.
V tušení nadcházejícího pokaženého počasí jsem se ještě s nohama utahanýma minulým týdnem vydal v pondělí a úterý do práce s tím, že zpáteční cestu jsem drobátko natáhl.
Ve středu jsem organizačně musel zůstat doma hlídat nemocnou Marušku, ale hoďku kolem poledne doma vydržela, aby tatínek využil na pár dní posledního slunka. Sice jenom třicítka, ale už jsem fakt cítil předchozích 14 dní a v nich najetých více než 700km, takže stačilo.
Večer navíc ještě tanečky a na ty nemůžu jít zrasovanej, aby se milostivá paní nezlobila. Docela jsme potančili, dorazili totiž jenom 3 páry a místa tím pádem bylo luxusně, zažil jsem si nové prvky z minulého pátku, takže velká spokojenost.
Ve čtvrtek volno. Venku se žení čerti, já jsem jak praštěný palicí a ještě k tomu dost náročný pracovní den. O volném dni jsem si dal předsevzetí zařadit nějaký ten pořádný strečink, místo toho jsem ale nakonec zvolil jinou uvolňovací techniku a otevřeli jsme si se ženou sekt. Taky dobrý:-)
Co bylo ovšem skutečně důležité je fakt, že mi na stole přistála novinka do rodinky elektronický hraček, tentokráte Garmin Edge 800, který nahradí starší Edge 705. O zařízení napíšu samostatnou recenzi, zde jenom zmíním, že stačí, aby si člověk pořídil pěknou hračku pro měření venkovních aktivit a počasí jde do háje.
V pátek jsem měl opravdu velmi silné cukání vzít aspoň bajka a jet na něm do práce za účelem ozkoušení Edge, nicméně ranní vydatný déšť mne za záměru vyléčil. A dobře udělal, včerejší útlum pokračoval, ještě bych se kole někde naboural. V autě je člověk přece jenom bezpečnější. Po návratu domů mne ale přepadlo černé svědomí zahálky a jelikož jsem byl doma sám (žen odvedla děti na hlídání přes noc a šla na "lepší"), dal jsem si před tanečními hodinku posilování. Musím říct, že několikatýdenní pauza se sakra projevila a všechno mě hezky bolelo. V tanečních, kde jsme měli s manželkou sraz, to tentokrát bylo velmi krotké. Většina frekventantů byla totálně v háji, pletli kroky a zbytečně moc času jsme mařili opakování věcí z prvních lekcí. Řekl bych, že situací byli zaskočeni i tancmistři. Snad to příště bude lepší. Bude to ovšem, bohužel, už náš poslední kurz v rámci běhu "bronzové úrovně" a pokračovat už budou jenom taneční středy, kdy neprobíhá výuka. Každopádně už jsme přihlášeni na prázdninové čtyřdenní soustředění a od září hezky šup do "stříbrňáků":-).
V sobotu jsem chtěl po obědě na kolo, plány se ale změnily. Jednak počasí až tak luxusně nevypadalo, druhak děti jsou konečně zdravé a jelikož už dlouho loudily kino, dali jsme odporně konzumní den. Nejdřív nákup v nákupním centru, následně oběd a film Rango v Cinestaru. Abych řekl pravdu, tak Rango mě ani manželku nenadchl, ale děti ano, čímž byl účel návštěvy splněn. Návrat po páté hodině předznamenal další volný den v týdnu, prostě pohodička:-).
V neděli to ráno vypadalo, že slibované sluníčko je jenom marketingový trik hydrometeorologického ústavu za účelem zvýšení dotací, po obědě ale vykouklo, tak jsem stihl větrných 60 km, čímž se týdenní kilometráž dostala přes 200km a aktivní čas přes 13 hodin. Při troše snahy to vypadá, že by za březen mohlo klapnout 60 hodin.
Jsem zvědav hlavně na to mistrovství, když jsem tak hezky odpočal :-)

8 komentářů:

  1. Ahoj Martine.
    Fakt nechápu proč jsem jezdil na Kanáry. Jsem mohl trénovat s tebou a ještě ušetřit:-))) Jsi se rozhodl, že zas budeš závodit,že tak makáš?:-)) Ať ti to vydrží kamaráde:-))
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. To, že jsi dva dny v týdnu nic nedělal, ještě není odpočinek :-))). Kdyby jsi více jak 4 dny lenošil tak bych to pochopil :-)).
    Ještě k tomu zapojit běh a občas se jít okoupat do bazénu a můžeš závodit :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Moje slova. Jen tak dále týmový kolego. at mě má kdo radit s tou dnešní technikou. čufa

    OdpovědětVymazat
  4. To je výborný. Ječmínek si koupí hračku a všude prší. :-) To díky teda. :)

    OdpovědětVymazat
  5. hehe, závidíš, že neumíš řídit počasí že? :-D

    OdpovědětVymazat
  6. tak se ho prosímtě nauč řídit tak, aby nepršelo :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ječmínku, hoď tam ještě na chvíli sníh, aspoň na kopečkách. :)))

    OdpovědětVymazat
  8. vy si tady ze mně děláte srandu! Ani boha, slunko bude, howg!

    OdpovědětVymazat