úterý 22. prosince 2009

Svátky bez myčky, ach jo!

Protože byl nedávno můj blog potažmo já, označen za ufňukaný, fňuknu si naprosto programově. V sobotu dopoledne, při přípravě oslavy manželčiných narozenin, se jí podařilo upadnout přes otevřená dvířka myčky (jí se naštěstí nic nestalo, byť pád vypadal hrůzostrašně) a tato pěkně vyvrátit z pantů. Sice to vypadalo, že po nacvaknutí zpět to bude fungovat, což byla sice pravda, bohužel funkce byla provázena obrovskou kaluží vody v kuchyni:-)
Obrátil jsem se tedy na servis, které jsou v Přerově na Fagory 2. Emos přes svátky nefunguje a z toho druhého byli ochotni dojet dnes. Byl jsem připraven v případě ceny opravy převyšující 4k nemeškat a vyrazit koupit novou myčku, protože tento spotřebič považuji za snad nejnávykovější vůbec a vyhlídka na svátky s ručním mytím nádobí mne děsí. Opravář se bohužel projevil jako obrovské zklamání, protože potíž je jenom ve vyvrácených pantech a náhradní díl včetně opravy bude stát do tisícovky. Prima že? Jenomže náhradní díly budou k disposici až po 4. lednu.
Do háje, doufám, že tento nekomfort přežijeme bez rozvodu. Holt budeme muset málo vařit i jíst, abychom nešpinili tolik nádobí. Můj návrh na pořízení několika sad plastových talířů a příborů totiž manželka odmítla:-D

28 komentářů:

  1. Krásnej důvod chodit pravidelně na oběd z domu a romantický večeře do restaurantů...děti poslat k babičkám....jestli já tu myčku taky nerozbiju....Krásný svátky Megatraged

    OdpovědětVymazat
  2. lenoch se nezapře...(když je někdo línej na sport, tak je línej i na domácí práce)

    OdpovědětVymazat
  3. no jo, psycholog co pere na valše v potoce a rád, tomu se holt nikdy nevyrovnám a budu líný.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč na valše? To už jsi línej opláchnout i nádobí? Jak chceš potom podávat nějaký výkony, člověče? Nad čím budeš plakat později? Že vypadl televizní signál a nejde net? Lenosti je jen jeden druh, chápeš to?

    OdpovědětVymazat
  5. podívej, Ty jsi prostě trouba a prudič. Neznám nikoho, kdo rád myje nádobí, potažmo mezi svátky, kdy se doma netrhnou dveře a za normální okolností jede myčka klidně 3x denně. To jsou klidně 2 hodiny u dřezu. Čili jde nikoli o lenost, ale o možnost využít čas lépe než mytím nádobí. Ale kvůli normální debatě Ty sem nechodíš, takže se stejně snažím zbytečně. Jediné, čemu nerozumím, je, proč sem vlastně lezeš? Já Tě neznám, Ty mě osobně podle všeho taky ne, tak o co Ti jde?

    OdpovědětVymazat
  6. No jestli je tvým "standard of life" myčka tak pak se mnohé vysvětluje. Normální člověk má nádobí umyté za 15 minut a tak mu zbývá čas na pořádný trénink. Ta tvoje blogová exhibice je vlastně taková myčka. Kdybys ji mohl nosit na zádech tak ji nosíš. Nejde to tak píšeš o válečkách a běháníčku a fňukáníčku.
    Co si od toho vlastně slibuješ? O čem chceš debatovat? O posilovně ze který tě 5 dní bolí ruce?

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, můj standard myčka je, stejně jako automatická pračka, auto a další věci. Máš-li Ty umyto ručně nádobí třeba po 15-ti lidech za 15 minut Tvoje věc, já na máchání rukou ve dřezu nic prima nevidím a paralelu mezi mytím nádobí ručně a tréninkovým morálem taky nevidím, protože každý z mých sportujících známých myčku má a to i ti, co nefňukají.
    Debatovat nepotřebuju, píšu blog, protože mě to celkem baví a dokonce to i nějací normální lidé čtou. Blb jako Ty mi sem ovšem chodí jediný. Hledal jsem jméno, které jsi uvedl, ve výsledcích a nikde Tě nenašel, není mi tedy ani jasné, z pozice koho mě tady kritizuješ. Jak už jsem psal mockrát, toto je moje místo, pokud Tě rozčiluje, nelez sem a nechovej se jako hňup, raději vyhledej odbornou pomoc a léč své mindráky tak, abys tím neotravoval ostatní. Třeba si založ blog, já Ti na něj tutově nepolezu.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak toho cloveka bych chtel poznat osobne....aspon bych videl jak vypada idiot live :-D
    Jinak mycky je mi lito. Take pratrim k tem, kteri myji nadobi neradi a za lenocha se nepovazuji :-), takze doma mycku mame take.
    Hold to vidim tak, ze na svatky budes muset do treninkoveho programu zaradit myti nadobi :-P:-D Peca

    OdpovědětVymazat
  9. no jo Peťo, co nadělám:-). Ale třeba k nám na Štedrý den Martin Kusý dojede a po večerní tabuli to nádobí za 15 minut zvládne.

    OdpovědětVymazat
  10. Jaký Martin Kusý? Co to meleš? Mě se jenom ptaly děti jestli každý kdo trochu trénuje musí takhle fňukat a psát o tom jak se mu běhalo v dešti atp. Říkám jim že ne že to neni normální že lidi co jsou aktivní a mají sportovní i jiné úspěchy o tom nepotřebují žvatlat. Prostě je to mate nic víc. Nechápu proč se snižuješ k nadávkám. Hádám že na chlapi ve fabrice si tohle nedovolíš.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj
    hlásím, že máme doma také myčku a bez toho spotřebiče si nedokáži kuchyň představit. A mytí nádobí mě také vůbec nebaví a za lenocha se napovažuji :-D. Držím se hesla strojům práce, lidem rekreace :D.
    P.S. Ale je dobře, že tu "mistr Martin Kusý" uvádí své názory, aspoň se člověk zasměje :-).
    Počkej, až se ti pokazí pračka. Napíše, to už jsi línej oprát věci ve vaně a musíš mít pračku :-).
    Bohužel, i pro takové slunce svítí.

    OdpovědětVymazat
  12. Hmm tve deti mate blog Jecminka? Rekl bych ze je mate spis jejich pomateny tatinek. Kdyby byl co k cemu, tak je nepusti na internet a nebude jim muset vysvetlovak jak je kdo podle jeho pravdy pomateny. Myslim, ze jsi zaspal dobu. Rika ti neco facebook? Tam muzes klidne regovat na vsechny ufnukany stavy a garantuji ti ze se zabavis na dost dlouho :-D

    OdpovědětVymazat
  13. kolega přede mnou mne předběhl, fakt je mi líto, jestli Tvé děti můj blog mate, ale to je holt život, jistě jsou na netu horší stránky, než ty mé. Jméno Martin Kusý jsi uvedl ob jeden článek před tímto, nemám nejmenší pochyby, že jde o stejného člověka.
    Soudím tedy, že i toto jméno je vymyšlené a z toho důvodu Tě považuji za naprostého anonyma, nemám tedy nejmenší zábrany používat na Tvoji adresu nelichotivých slov. Navážíš se do mě a neobtěžuješ se ani podepsat. Nevím, co by na to ti Tví "chlapi ve fabrice" říkali, nejspíš jaký jsi anonymní kabrňák, který to Ječmínkovi opět řádně natřel. Poněvadž ale nejsem chlap z fabriky, jsi pro mne dosud anonymní blb, který si z nepochopitelných důvodů léčí na mém blogu mindráky získané pravděpodobně ze svých sportovních i jiných úspěchů. Nelez sem a máš klid.

    OdpovědětVymazat
  14. Milý Ječmínku,
    rozumím Ti, čas se dá využít stokrát líp, než stát u dřezu plného nádobí... Já v ruce neumyju ani hrnek, možná je to pro někoho nepochopitelné, je to ale tak. Zdá se, že uplynulý víkend byl pro myčky kritický, nám se totiž také pokazila,vzhledem k tomu, že již nějaký ten pátek má za sebou, mám už novou :-) Dneska ji snad konečně i použiju, hromada nádobí už čeká :-).
    Mimochodem, vyzkoušeli jste susičku prádla? Je stejně návyková, jako myčka nádobí:-).
    Jitka St.

    OdpovědětVymazat
  15. Uuuuf, Vánoce bez myčky, to si ani neumím představit. Ale taky mě čekají - jedu na Vánoce k našim a tam myčka nejni... nejsi v tom sám! .)

    OdpovědětVymazat
  16. Mě teď odejít myčka, tak jdu taky: pro to plastové nádobí :O)

    OdpovědětVymazat
  17. "no jo, psycholog co pere na valše v potoce a rád, tomu se holt nikdy nevyrovnám a budu líný"
    jseš mimo...

    OdpovědětVymazat
  18. Tak tohle je bohužel druhá stránka blogů..najde si tě pitomec a otráví čtení dalším x lidem.Mít doma troubu, co tvrdí, že mytí nádobí v myčce je známka lenosti...celkem chudák jeho ženská.Mám pocit, že to bude ale jen plácal, co volnej čas prosedí u netu a čeří vodutrie..a čím víc budem reagovat, tím spíš tu bude prudit.Megatraged

    OdpovědětVymazat
  19. Ječmínku, keď si ty lenivý, tak ja som superlenivý. Ja som si za tie roky, čo umývačku máme ani len neprečítal návod na obsluhu a fakt ani neviem kde sa tá vec zapína. Ale aj to má svoje výhody ... :)))

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Marťo, tak já jsem si vždy dobře početl, Tvé blogy jsou super, každé pondělí se těším co se u tebe za ten týden stalo, člověk se zasmál, dozvěděl se něco nového atd. Ale teď mi připadá, že bude zajímavější číst komentáře k tomu co jsi napsal:)) Ty nemají chybu:))). Buď je to na Tebe nějaký nasazený kritik od trenéra:))), nebo nějaký zamindrákovaný sportovec, kterého jsi asi v závodech pořád porážel a nedokáže se s tím srovnat:)))). Tak ti chce asi nabourat Tvoji psychiku:)) Musíš jen doufat, že ho to po nějaké době přestane bavit:))) Juraman

    OdpovědětVymazat
  21. předně bych rád zdůraznil, že tenhle blog čtu pravidelně x let a líbí se mi. a sportuji taky dost pravidelně...

    nemám zapotřebí reagovat na chudáky (alias martin kusý), ale tenhle chlapec ducha mdlého to už fakt potřebuje... a zároveň se za to omlouvám majiteli blogu. pokud je to nevhodný příspěvek, klidně to hned smažte...

    takže milý martine, pro pomalejšího jedince jako ty, trochu polopatě. blog je soukromá věc, víš? doporučuji ti článek "Nechte si ty kecy" (Reflex 44/2009). lidé jako ty tam nazývají "Plivníci". tvoje chování je nejen krajně neetické, ale zároveň i dost divné... pokud půjdu kolem zahrady se sádrovým trpaslíkem, myslíš si, že si sám otevřu vrátka, vlezu dovnitř a budu zvonit na majitele, jen abych mu řekl, jak je ta jeho okrasa nevkusná? asi ne. jako většina normálních lidí mávnu rukou a příště už kolem prostě nepůjdu...

    je to tak složité pochopit? jestli ano, doporučuji ti návštěvu nějakého odborníka. slibuji ti, že se ti uleví :)

    s pozdravem

    František K.

    OdpovědětVymazat
  22. Franto, děkuji Tobě i všem ostatním, kterým se můj blog líbí a ztratili za mne slovo. Opravdu, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  23. No já nádobí ručně myju docela rád. I rád žehlím, pokud na to mám svůj klid. Asi jsem divný :) To, že to jiní nemají rádi, za lenost nepovažuju...

    Každopádně tvoje reakce mě docela zklamala. Pokud ti vadí, že tvůj blog někdo čte a dokonce k němu napíše svůj názor, tak ti musím v duchu tvého doporučení napsat: nepiš si blog a máš klid. My to nebudeme číst ani muset komentovat :)

    OdpovědětVymazat
  24. milý anonyme, nevím, jsi-li týž, který už tady chvíli prudí, či někdo jiný, nicméně člověk, který ani nepovažuje za slušné se podepsat, těžko může čekat přisouzení jakékoli váhy svému příspěvku.
    Ostatně já nikomu svobodu názoru neupírám, přestože mám možnost příspěvky do diskuse nepouštět. Nemám problém ustát kritiku, ovšem nikoli od zbabělců, kteří zůstávají anonymní, ty bez váhání pošlu do háje, ať si myslí o zklamání, co chtějí. Howg.

    OdpovědětVymazat
  25. Jako žena musím napsat, že myčka je sice fajn, ale zase ruční mytí nádobí je úžasný pedagogický prvek při výchově dětí.
    Ale jinak: můj manžel i chlapi z jeho oddílu, kteří jsou špičkovými amatérskými sportovci, nemají vůbec potřebu psát jakékoliv litanie. Je zvláštní že se k nim obyčejně uchylují lidé, kteří patří v daném oboru k hlubokému podprůměru bez naděje jakéhokoliv zlepšení nebo jen přirozeného talentu.
    To podle mého vlastnictví myčky nebo jiné "naprosto nezbytné věci" :) prostě nevykoupí. A hekat kvůli tomu, že se o ní manželka přerazila a že chvíli nepůjde, no to snad chlapi nedělají, ne?
    Já bych asi nesnesla, aby se dospělý chlap takhle exhiboval. Ale je to každého věc.
    P.S. Dostala jsem link na tento blog od mužů z oddílu. Je to prý bezva čtení. A nemýlili se :)
    Ahoj
    Milena

    OdpovědětVymazat
  26. Hele a kdyz se podepisu jako Tomas Marny, tak uz podle tebe nebudu anonymni zbabelec? Co musim uverejnit kdyz mam vystoupit z anonymity? Jmeno, prijmeni, rodne cislo, cislo OP, RZ auta, vysku, vahu nebo dokonce rosny bod? Jednou ses rozhodl psat verejne na internetu, tak si to uzij. Jak s pozitivy, tak i s negativy.

    Jeste me napada, a ty se skutecne jmenujes Jecminek Maselnik? Docela poser mit to napsane v obcance :)

    OdpovědětVymazat
  27. 2Milena: jestli je Tvůj manžel ostřílený závoďák, je celkem jasné, že Ti můj blog musí připadat dost mimo. Máš pravdu v tom, že jsem skutečně sportovně velice nenadaný, což mi ovšem nebrání se o něco snažit. Jelikož ovšem organizovanost podobně "nadaných" je u nás v plenkách, nemám tak silnou partu jako třeba Tvůj manžel v oddíle dalších závodníků a i to je jeden z důvodů existence těchto stránek. O výchovných metodách se bavit nebudu, to sem prostě nepatří:-)

    2 anonym: jsou 2 možnosti, buď se známe, potom mi stačí nějaká rozumná indicie, nebo se neznáme a potom je mi jak Tvoje totožnost, tak i důvody, proč sem chodíš, celkem ukradené a blábol si tady, co hrdlo ráčí, já už na to reagovat nebudu. Že je Ječmínek Máselník přezdívka je, myslím, celkem jasné, zejména tedy pro čtenáře "Pána Prstenů". Mé skutečné jméno je odsud vzdáleno na několik málo kliků myši, stejně jako moje fotky, či fotky mé rodiny. Jenom prostě nevytrubuji své skutečné jméno prvoplánově do světa, ale ani ho neskrývám.
    Tímto končím své komentáře u článku o myčce, nicméně rodí se mi v hlavě nápad na článek o anonymech a dalších jevech webu 2.0. Tam se případně můžeš opět realizovat.

    OdpovědětVymazat
  28. No pane jo, komentare tu zacinaj bejt fakt peprny...:))
    Kvuli mycce zejmena o vanocich Te lituju, nam praskla nedavno pracka, ale nastesti jsme opravu stihli do svatku...:)

    OdpovědětVymazat