neděle 13. prosince 2009

Sezóna 2010, týden 2. (7.12.-13.12.)

Plán na tento týden obsahoval jeden zcela revoluční prvek v mé přípravě. Tímto prvkem jsou cyklistické válce, o kterých jsem už jeden příspěvek napsal a setkal se zde z novým fenoménem na blogu, kterým je pitomec v diskusi pod článkem (zdravím Martine Kusý, je-li to Tvé skutečné jméno). Detailně to tedy mělo vypadat takto:

po 07.12.
B-ZDV
0:40




0:00
0
Detail
ut 08.12.
Volno
0:00


volno

0:00
0
Detail
st 09.12.
U-POS
1:10




0:00
0
Detail
fáze 2
C-ZDV
0:45
C-SpKR: 0x(4(1+3)+0)
C-ZV2I: 0x(2(4+4)+0)





ct 10.12.
B-ZDV
0:55
B-ABCI: 0x(6(0,3+1)+0)
B-Temp I: 0x(4(2+3)+0)
Abc s důrazem n ..




pa 11.12.
P-Vypl
0:50







fáze 2
C-ZDV
0:20


válce




so 12.12.
U-POS
1:10







fáze 2
B-Komp
0:50
B-ABCI: 0x(6(0,3+1)+0)
B-SSK: 2x(4(0,2+3)+6)
abeceda s důraz ..




ne 13.12.
C-ZDV
0:35

C-ZV2I: 0x(3(4+4)+0)
válce




fáze 2
U-Vyt
2:00


chůze a klus v ..





Pěkné že? 4x dvoufázový trénink, celkem 10 jednotek, to jsou mi věci.
Každopádně hned v pondělí jsem plán moc nedržel, protože jsem byl na 2 dny na workshopu a místo 40-ti munut běhu zařadil hoďku blbnutí u pingpongu s kolegy.
Úterní volno se rovněž nekonalo, protože jsem se z workshopu vrátil docela brzo a raději zašel do posilovny. Přece jenom, den volna mezi dvě posilky není nic moc a "adaptovat se" na činky mi bude asi ještě chvíli trvat.
Ve středu jsem přes poledne zaplaval a večer poprvé tréninkově usedl na válce.
Ve čtvrtek za mnou přijel šéf, stihl jsem přesto ráno zaběhnout a protože jsem měl jisté pochybnosti o tom, jak bude vypadat pátek po plánované hospodě celého oddělení i se šéfem, vydal jsem se raději přes poledne zaplavat. Své hospodské obavy jsem se nakonec rozhodl vyřešit naprostou abstinencí a jel do hospody autem. Když už jsem nepil, aspoň jsem se pořádně nadlábl hovězího, tortillových pochoutek a vůbec mexických specialitek.
Přestože jsem se vydal k domovu už kolem půl deváté, v pátek jsem na původně plánované plavání nevstal. Měl jsem jedno do "zásoby", tak jsem prostě vylezl z pelechu místo v 5 až v 6, no to bylo poleženíčko:-). Proti plánu jsem šel do posilovny v pátek. Logisticky to ani jinak nejde, poska je u nás v sobotu otevřená jenom odpoledne 2 hodiny a to mi vyloženě nevyhovuje, tak jsem se vydal v předstihu, pěkně se potrápil a po návratu ještě odvrtěl válce. Už to bylo výrazně lepší, taky jsem vydržel celých 20 předepsaných minut:-)).
Na sobotu jsem měl plánovaý rozvojový motiv kumulující zrušení nohou z posilovny dalším rušením při dvacetisekundových sprintech do kopce. Celkem jich bylo 8 a poslední dva už jsem tedy o nohách pořádně věděl. Večer vyrazila manželka do šantánu a já se odhodlal k razantnímu kroku: uložím děti a vezmu si válce do obýváku k nějakému motivačnímu kusu, v tomto případě jím byl poslední film série Rocky, Rocky Balboa. Přišlo mi to symbolické, starý trouba boxer si chce ještě na stará kolena zaboxovat a jiný starý trouba se u toho huntuje na válcích. Postavil jsem tedy válce vedle knihovny, z druhé strany postavil žehlící prkno a dal se do toho. A dobré, ne že by dokonalé, ale ani jednou jsem nesjel, jen asi 2x se lehce opřel o prkno (docela šikovná věc, takové žehlící prkno:-). Jenže s jídle roste chuť a teď se tedy musím zaměřit na další klíčovou dovednost, naučit se na válcích pít z bidonu, to prostě nedávám a jednou rukou zatím kolo neuřídím....
Neděle začala vesele. Byla zima a Aldaman se v sobotu rozhodl bulnout kolo a místo něj jít raději běhat, přesněji tedy běhochodit:-) se mnou. Na pindání je aktivita U-Vyt naprosto dokonalá. Do toho nám foukalo, poletoval snížek, huby omrzlé, no běžecká pohádka. Navíc jsem naprosto nadšen z nových termolahví Barbieri Tankita v nerezovém provedení. Čaj po hodině ještě skoro nešel pít, po necelých dvou hodinách byl akorát teplý, konečně pořádné flašky.A navíc jsme se tedy parádně proběhli a pokecali. Ono takové kecání na běhu je lepší než v hospodě: endorfiny jsou vyplavené tak jako tak, člověk nesmrdí kouřem a ještě neutratí:-D. Zkusím podřízeným navrhnout, že příští poradu nebudem dělat v hospodě, ale běhu ;-).
Večer jsem sice původně plánoval ještě sednout na půl hoďky na válce, ale jelikož jsem jel včera, rozhodl jsem se večerní fázi bulnout. Přece jenom kombinaci páteční posilovny, sobotních sprintů do kopce a dnešní delší kopcovitý běh v nohách pěkně cítím. Trošku se protáhnu, dám si vínka a vůbec si s milostivou uděláme klidný večer po dosti hektickém víkendu.
Stejně to i bez válců není vůbec špatný týden. Odtrénováno skoro 10 hodin, prima, nohy bolí, to mám taky rád (aby mi zas nějakej trouba nepsal, jak fňukám:-)), už se těším poslední předvánoční pracovní týden, protože po něm už bude následovat zasloužená dovolená, ufff!
Jo a váha, málem bych zapomněl:-). Dneska ráno 99 kg. 

11 komentářů:

  1. Gratuluji ke kvalitnimu tydnu :-) Ja odtrenuju tak 4h tydne a jsem rad :-) Snad nabeham nejaky objem az se pripojim k vasim kecacim vybehum :-)
    Peca

    OdpovědětVymazat
  2. Jakej pitomeček? Když fňukáš, fňukáš. Tys pořád nepochopil, že bejt tlustej neznamená bejt chytrej :) Martin

    OdpovědětVymazat
  3. standardní pitomeček. Když někdo napíše, že mu to napoprvé nešlo na válcích, není to fňukání, je to normálnní sdělení pocitu, které třeba pomůže nějakému jinému začátečníkovi.
    Asi nelze polemizovat s "být tlustej neznamená být chytrej", nicméně to chytrost nevylučuje. Nicméně chovat se jako pitomeček v diskusi znamená být pitomeček bez alternativ.
    Upřímně řečeno nechápu, proč na tento ufňukaný blog lezeš, stačí jedno nekliknutí myši a máš svatý pokoj.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nevim, mně to přijde normální, že se Ječmínek chce dobrat informací a svými postřehy pomoct druhým. Takže jen dál. Je jen škoda, že zřejmě nikdy netrénoval normálně v klubu a se zkušenými, který by mu předali informace naprosto jinýho, ale zásadního druhu. Holt je jiná doba. Je ale pravda, že mi někdy nějaký články taky přijdou banální už proto, když si vezmu, co běžně chlapi natrénujou po dřině v práci. Vždyť nejde o dobývání Berlína, ne? :D Jde o zábavu a zatlučení času. K čemu jinýmu by to bylo?
    Držim palce na ty válce.

    OdpovědětVymazat
  5. máš recht, není to dobývání Berlína, jenom prostě priority závažnost různých situací se liší o stovky procent u různých lidí. Je mi jasné, že ostřílenému závoďákovi se mnou řešené věci musí jevit zcela banální a respektuji to. O motivaci, proč blog píšu jsem psal už x-krát, nemám problém s tím, že se někomu má "velká" sportovní témata můžou jevit banální, to je normální. Naštěstí, internet je svobodný, každý má svobodu k nečtení, že jo:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkně pane, pěkně :-). Nedělní běh byl super, už se těším na další :-).
    Peca proč ta skromnost, s tvojí výkoností, se můžeš připojit hned :-).

    A mě tvůj blog přijde fajn. Super napsaný, pro nás amatéry ideální :-). A komu se nelíbí, tak ať ho nečte, je to tak jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  7. to Aldaman: no jde o to, ze stale nejsem v behu takovy vytvalec jak bych chtel (s tim co nabeham moc chtit nemuzu)), takze to ze vas udelam na sprintTT neznamena ze mam kdo vi jakou vytrvalostni vykonost :-) U Jecminka je to ciste o vaze. Kdyby mel vahu kolem 80kg, tak ho uvidim jen na startu :-) Pristi vikend snad bude cas, tak s vama vybehnu a uvidime jak to preziju :-)
    Jo a uz nereste jak je to tady kvalitni blog. Myslim, ze navstevnost vypovida za vse, takze kdyz ubude par mudrcu, tak se nic nestane :-P
    Peca

    OdpovědětVymazat
  8. Peca: Když bude mít Ječmínek 80kg tak ho neuvídíš vůbec, protože nebude vidět vůbec :-).
    Jestli ty se zbytečně nepodceňuješ :-). A není problém to otočit dřív :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Vítej v klubu "Nesnáším válce, ale občas se na nich chvilku projedu" :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Před čím Ječmínku vlastně utíkáš? A myslíš si že utečeš?
    Mirek

    OdpovědětVymazat
  11. nechápu otázku, takže těžko odpovím.

    OdpovědětVymazat