pondělí 27. dubna 2009

Pro příznivce tréninkového deníku sporttracks

Už pár dní řeším problém, jak nějak pokud možno jednoduše publikovat své tréninky na webu. Nechce se mi za to z vrozené lakoty platit, takže padá populární trainingpeaks, kam je možno uploadovat ze zařízení až v profi verzi a vůbec se mi ňáko nelíbí.
Garminí connect mi příjde jako hodně syrová záležitost, která vyloženě prapodivně zpracovává převýšení a ještě ke všemu tam nedopsali podporu pro starší přístroje, nechápu. To je prostě šlendrián.
Jako nejpoužitelnější se mi dlouho jevil web motionbased, který provozuje rovněž Garmin. Ten umožňuje upload ze zařízení, ale kloudně mi funguje jenom u Forerunnera. Z Edge to musím posílat soubor po souboru a to je hrozná opičárna. Na motionbased jsem navíc narazil na několik věcí, které mne rozčilují a nepodařilo se mi vymyslet, jak se jim vyhnout:
- nezobrazuje kadenci u kola, celkem důležitý údaj
- srdeční frekvence se počítá z celkového času aktivity, nikoli z aktivity z pohybu, takže pokud člověk na kole zastaví na pivko, má průměr tepů podle MB dole
- na neplaceném účtu se můžu jako přihlášený podívat pouze na 10 posledních aktivit a nemám přístup k reportům
- dost často trvá zpracování importovaných aktivit hodiny z důvou vytížených serverů
Našel jsem prima web gpsies, kam jdou aktivity ze sporttracks exportovat velmi snadno, bohužel však je web orientován spíše trekově, takže důležité údaje jako tepy a kadenci nějak nezpracovává.
No a nakonec jsem při zběžném náhledu na pluginy pro sporttracks našel plugin pro export dat na web runsaturday. Toho už jsem si všiml dříve, ale nemůžu říct, že by ve mně právě tento web nějak evokoval solidní webový deník. A chyba! Runsaturday je pokročilý deník, který jako jeden z mála nabízí jako sofistikovaný export aktivit ze sporttracks, a umí i aktivity bez gps dat.
Plugin je ke stažení zde. Po stažení pluginu je třeba ho nainstalovat a ve sporttracks nastavit. Ještě před tím je ovšem třeba se zdarma na webu regnout a zadat klíč pro upload. Nastavení ve sporttracks má jako povinnou část zadání uživatelského jména a právě klíče, v nepovinné, ale praktické části, je možno provést mapování aktivit ze sporttracks na aktivity runsaturday tak, aby se při importu rovnou zařadily do správných šuplíků. Aktivitu lze následně poslat na web prostým exportem z menu. Na webu jsou k disposici týdenní přehledy a další reporty, detailní hodnoty k aktivitám, které je možno pomocí twitteru komentovat a bavit se s podobně postiženými jedinci ve fóru. V tuto chvíli jsem náchylný označit runsaturday pro mé potřeby informovat trenéra o tréninku za ideální. Doufám jen, že nenarazím na nějakou blešku ani v budoucnosti:-)

4 komentáře:

  1. Nedávno byla přidána možnost uploadu gps v runningahead.com. Pro nás, co ho stejně dávno používáme jasná volba:-)

    OdpovědětVymazat
  2. no jo, ale nepodporuje zatím edge 705-tku, takže jsem ho ani do výběru nezařadil:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé vyzkouším.
    Ale do runningaheadu, nejdou přesunout data ze sporttracku nebo jo?

    OdpovědětVymazat
  4. automaticky ne. Nicméně já jsem primárně hledal něco, co by si umělo vzít samo data ze zařízení a už mne neotravovalo. Z toho pohledu bych viděl jako ideální connect od garminu, ale ten nepodporuje forerunnera 305.

    OdpovědětVymazat