pátek 6. března 2009

S letošní sezónou to začíná vypadat opravdu špatně

30.12. zlomený kotník, následuje příznivá prognóza (na diagnózu) 3 týdny ortézy, která se naplnila, nicméně mé časové odhady se nenaplnily. Tak nějak jsem si říkal, že na konci února už budu normálně běhat, ale kdepak, realita je zcela jiná. Po rovném to jde, ale kolik toho rovného ještě před pár dny bylo? Všude ledu, cesty křivé a to mi nožka skutečně nebere. Jezdím trochu více na trenažéru než loni, ale to nějak nestačí. Jednak nejde jezdit každý den (to je opravdu "na palicu"), druhak na to večer není vždycky čas a ráno by mě vyhodili z baráku (a já bych se jim nedivil:-).
Jediné, co šlo pořádně dělat, bylo celkem rychle plavání, ale to mne, přiznávám, nějak letos ne a ne začít bavit.
Jak nad tím tak spekuluju, asi letos na dlouhých nebudu závodit. Podle plánu jsem už měl mít letos naběháno 600km a mám asi 26, což je drobný, sotva třiadvacetinásobný rozdíl a vážit 94kg, kde se také vyskytuje drobný rozdíl cca 13kg ovšem bohužel směrem nahoru. Osecký půlmaraton 14.3. zvládnu asi jako divák, možná pořadatel (budou-li mne kolegové chtít), protože 26 km přípravy za měsíce není zrovna optimální průprava. Himlhergot to je depka, navíc venku prší, syn má zánět spojívek, takže s ním ani nemůžu na bazén, no prostě se to nějak smolí.
Třeba ještě bude na jaře pěkně a zvládnu najezdit podle představ, pak bych možná ještě mohl ty dlouhé přehodnotit, ale i tak bude letošek nejspíše bídný.
Budu se muset zaměřit aspoň na Grymovskou desítku, kde si nejspozději musím spravit chuť.

5 komentářů:

  1. Na desítce si chuť nejspíš nespravíš:-( Jsi přece vytrvalec, ne sprinter:-)

    Měl bych návrh - otevři další láhev a uvidíš, deprese trochu ustoupí. Osobně vyzkoušeno:-) No a ono se později ukáže:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mluvíš z hladu, ne? Můj treninkový deníček je snad nejtragičtější ze všech. Leden 5.9 plavání, 45 kolo, 48 běh, 70 běžky. Únor 2.8 plavání, 61 kolo, 10 běh, 41 běžky. Práce asi tak na doživotí a rozhodně jsem letošní sezonu ještě neodpískal. Doufám, že v březnu se dostanu na ležérní udržovačku 1x týdně všecko a duben a květen už bude pořádná bejkárna. Tak se vzmuž a já tě zase podpořím někdy podpořím tím jak na pořádný trénink nemám čas. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 2Vl001: láhev to nespraví, těch už ruplo mraky:-)
    2šewy: kdybych se blížil aspoň čtvrtině toho, co Ty, jsem taky v klidu.

    OdpovědětVymazat
  4. Neznám atleta který by nebyl někdy zraněný-buď rád že si to vybíraš teď.Stejně je venku pořád hnusně.Co bys říkal v létě když bys musel 2 měsice stát? Navíc teď akumuluješ energii (soudě dle narůstající hmotnosti) kterou pak v pravou chvíli můžeš uvolnit :-)) Já běžím zítra Kbelskou desítku a tak jsem si musel odměřit jen 2deci Chardonnay2006 no a tak Ti závidím, že si teď, při pátečním večeru můžeš dát klidně celou láhev. Na všem špatném se dá najít něco dobrého.A na trénink ještě bude času dost, popř. můžeš na prvních závodech táhnout skupinu IM noviců ;-) Pro Tebe to bude tréninkově,pro nás o přežití :-O takže se pro změnu zase pobavíš ty.Zase bude líp. milans

    OdpovědětVymazat
  5. Nic nepřehodnocuj, ještě je pořád času dost. A jak píše milans, ty si to střihneš tréninkově a přece se nepřipravíš o tu radost vidět, jak se novicové protrápí do cíle.
    Sníh už roztál tak hurá kolem Bečvy běhat a běhat, tam by se ti snad nic stát nemělo.

    OdpovědětVymazat