úterý 20. ledna 2009

Plavu!

Dneska jsem byl dopoledne na kontrolu s tím, že mi už bude umožněno se zbavit ortézy a vrátit se pomalu do stavu oficiálně chodících. Upřímně, já v něm už pár dní byl neoficiálně, protože mi došlapování na ortézu nečinilo problémy, posledních pár dní jsem na berlích jenom odlehčoval a doma je vlastně moc nepoužíval.
Navzdory výhrůžkám manželky i švagrové jsem ale v nemocnici dostal pozitivní rezult, prasklina pěkně srostla a kotník je dokonce překvapivě pohyblivý:-)). Pár dní mám ještě odlehčovat na berlích, což považuji za absolvované:-) a v zásadě můžu dělat všechno, co mi nebude působit bolest. Plavání i kolo s lehkými výhradami hned začít smím. Původně sice sestra ani doktorka moc přesvědčeně nevypadaly, ale zapl jsem osobní kouzlo na forsáž a uspěl:-)
Protože jsem si rehabilitačního významu plavání vědom, přihlásil jsem se do lajny, kterou pronajalo AD Cyklo 2x týdně večer, protože s vycházkami z práce to zatím nepůjde, nezvládnu zatím přesun tak rychle:-) a do Přerova se můžu svézt s Pecou, který už mi poslední 2 týdny vytrhl trn z paty s dopravou do práce.
Mám tedy za sebou první letošní trénink, odkoupaných 2100 za 45 minut, ale je to tam, hurrá!!!

18 komentářů:

  1. Ty ses teda rychlik :-D Jde videt, ze ti ten trenink prospel. :-) Peca

    OdpovědětVymazat
  2. znáš to, nadšení po prvním tréninku je veliké:-). Ale jsem pěkně gumovej...

    OdpovědětVymazat
  3. No tak sláva, 3 týdenní pauza a plaveš pořád jak drak. Jak ty to děláš :-). Už se těším na společný výběh :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ti přeji úspěšnou rehabilitaci a návrat do plné formy.

    A až nebudeš potřebovat berle, tak můžeš nakoupit a odnést domů více ingrediencí do pekárny
    :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý :-)) že se můžeš hejbat...držím palce, ať se brzo zahojíš.
    mapo

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj.
    No nestačím se divit, že už ti doktoři sundali ortézu (myslel jsem si, že jsi dostal sádru jako já). Já mám ještě furt sádru od 20.12.08 a na kontrolu jdu až 29.1.09. A to jsem byl varován, ať to moc neuspěchám a ještě chodím na rehabko, protože to potom furt opuchá a bolí.
    Držím palce k celkovému uzdravení.
    Jsem zvědav jak na tom budu já.
    Měj se Venca.

    OdpovědětVymazat
  8. no já to měl zlomené jenom na jedné straně a to ještě docela "hezky" čili vodorovná prasklina, taky díky tomu jsem to zvládl ukecat na ortézu.
    A opuchá a bolí mne to taky, byť nijak obzvlášť, nicméně včera jsem ještě na trenažér nesedl i když jsem to plánoval.
    Zatím bych řekl, že daleko nejvíc mně zlobí achilovka a doufám, že je to jenom ztuhlé a ne, že jsem si něco podělal i s ní.
    Taky držím palce, 29.1. je za týden a pak hurrá na rehabku:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já to měl zlomené na dvakrát.
    Zlomenina vnitřního kotníku jen prasklina. Zlomenina vnějšího dislokace do 2 mm. Na rendgenu to vypadalo nadějně tak uvidíme.
    Jinak díky, už se nemohu dočkat, doma je to úmorné. Taky jsem gurmán a nemám to lehké :-). Dneska je venku nádherně a já trčím v panelákovém bytě, to je děs.

    OdpovědětVymazat
  10. mně hrabalo po 14 dnech, fakt jsem se těšil do práce, takže si dovedu představit, jaké je to po více než měsíci. U nás je aspoň hnusně:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nudu zabíjím hlavně počítačem a sledováním filmů a čtením. Plánuji co do budoucna s SK MP Kadaň. Občas cvičím na stroji, kde zatěžuji jen vrchní část těla. Stává se ze mně povaleč obecný. Snad bude lépe!!

    OdpovědětVymazat
  12. jasně, že bude. Konec konců, chyba se stala loni, letos to vidím optimisticky:-) Hlavně v plavání asi nabušíš, protože nějaký čas nic moc jiného nepůjde. Hlavní ovšem je, že půjde aspoň něco!

    OdpovědětVymazat
  13. Ječmínku, gratulujem k rýchlemu návratu. Veľmi držím palce, nech si skoro späť a po prfektnom oddchch dokonca ešte lepší. Zdraví teraz nebehajúci a oddychujúci Ironpepa

    OdpovědětVymazat
  14. Plavčo už mám slíbené. Budeme jezdit s 3COPem do Chomutova. Už se nemohu dočkat. No je pravda, že musím trochu shodit ten kruh kolem pasu. Nebo si budu muset vzít celotělové stahovací plavky :-). Zatím jsem přibral 2kg. Ale už plánuji jak se budu trestat dlouhým plaváním, aspoň mám před sebou nějakej cíl. Ještě bych chtěl vylepšit techniku kraula.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Pepo, díky. Doufám, že ten Tvůj ITBS, či co to máš za čerta, potáhne brzo do kopru a zase na to vletíš:-)

    2 Vefis: 2 kila jsou celkem gut, já skoro 4 a ani před svátkama to nebylo nic moc, takže startuju na nějakých skoro 105-ti. Kua fix.

    OdpovědětVymazat
  16. "odkoupaných 2100 za 45 minut"...není to nějaká provokace? To je nad mé možnosti :-)
    Gratuluji k rychlému léčení.

    OdpovědětVymazat
  17. Osobní kouzlo říkáš? Takže jsi je obě zpéroval na dvě doby a tlustým hlasem jim oznámil, že co ti budou radit? :-)
    Takže příští sobotu bude tanec nebo se jen zlejeme?
    JJ

    OdpovědětVymazat
  18. Tak nějak to Jardo bylo:-). Co bude s tanečkama uvidíme, zatím tak nějak docela slušně chodím, ve čtvrtek už se plavalo líp, než v úterý, ale kolo dneska nic moc. Achilovka se nějak vzpěčuju. Ale mám na to ještě týden. Se zlitím samozřejmě počítám:-D

    OdpovědětVymazat