sobota 16. srpna 2008

Sluchátka Motorola S9

Když člověk hledá motivaci, zkouší všechno a zejména věci, které vlastně nemají valný smysl. Například já si řekl, že ač donedávna zarputilý odpůrce běhu se sluchátky, zkusím běhat s muzikou. A není to špatné, nicméně jako milovník hraček jsem rozhodně zavrhl použití starého mp3 přehrávače s drátěnými sluchátky a ohlédl se po něčem sofistikovanějším. A protože mám ve velké oblibě chytré telefony, s velikou pamětí, schopností přehrávat mp3 rovněž a podporou BlueTooth s podporou profilu A2DP, byla volba jasná: zkusím najít nějaká rozumná bluetoothová sluchátka. Výběr BT sluchátek je poměrně bohatý, od velkých kryjících celé uši, přes pidipecky s dráty do BT recieveru na krku po různé varianty trochu menších sluchátek.
Moje hledání ovšem celkem logicky zkončilo u sluchátek značky Motorola (byť zrovna tuto společnost příliš nemusím a její působení na poli mobilů a periferií se chýlí ke konci), konkrétně modelu s9. Jde v podstatě o "špunty" nicméně spojené a to týlním mostem, což je výhoda, nosí-li běžec rád šiltovku, kterou občas potřebuje sundat či tak.
Kromě podpory samotného A2DP podporují profil headset pro příjem hovorů i BT profil remote control a umožňují tedy dotekovými tlačítky na pravém sluchátku pozastavit či spustit přehrávání na telefonu i posouvání skladeb vpřed i vzad. Na levém sluchátku jsou tlačítka pro zesilování a zeslabování zvuku spolu s tlačítkem pro příjem i ukončení hovoru. To je pro mne obrovská výhoda, protože můžu hovor při běhu příjmout bez zbytečného štrachání po telefonu v z brašničky. Součástí balení (fitenss pack Sharapova, dělá se ještě fitnes pack Beckham, ale toho nemůžu, takže proto ženský:-), nicméně obsah se stejně neliší, jenom obal) je také pouzdro na ruku, které je ale dost na pytel, nicméně jiné jsem zatím nepořídil, takže ho používám a nabíječka na miniusb (další nesporná výhoda, na miniusb mám všechno, včetně nabíječky do auta a x kabelů k PC, ze kterého lze rovněž nabíjet). Bezdrátová sluchátka totiž mají vlastní napájení, což je jedinou slabinou výborného doplňku, protože vestavěný akumulátor vydrží max. 6 hodin, v reálu tak tři běhy, nejsou-li moc dlouhé, poslouchám poměrně nahlas.
Posledním bodem je odolnost: používám je už pár týdnů a ani moje prasecké pocení jim evidentně nevadí. Konstrukce je water resistant, tedy nejsou vodotěsná, ale opláchnout pod sprchnou není problém.
Pro člověka, který dost často potřebuje být na telefonu a při běhu poslouchá muziku jde, dle mého názoru, o jednu z nejlepších variant.

1 komentář:

  1. Správně, člověk si musí čas od času udělat radost. :-) Pak napiš, jestli s nimi běháš 4min/km. :)
    Advid

    OdpovědětVymazat