neděle 5. prosince 2010

Od minulého týdne jsem normálně ještě přidal :-)

Tento týden byl opravdu plný zážitků, ten nejsilnější jsem tady už vylíčil, nebudu se k němu tedy vracet, ale i několik dalších stálo za to:-).
Spokojen se sebou jsem v pondělí vstal před pátou a vydal se testnout nordickou chůzi. Už mě to lákalo dlouho, tož když už jsem se vykopal z pelechu a nohy bolely po posilování způsobem vylučujícím běh, řekl jsem si: bafneš hůlky a jdeš na to. Trošku posněžilo, moc nemrzlo a pod sněhem bylo krásně kluzké blátíčko. Nicméně krásně jsem se prošel, hodně mě to bavilo a jenom škoda, že tak rychle tak hodně nasněžilo. Pod dojmy z NW začínám fakt přemýšlet o běžkách.
V úterý jsem znova vstal, ale běh stál totálně za houby, trápil jsem se a podle Miloše nic divného, vždyť už to byl 4-tý tréninkový den v řadě  a nijak valně na tom přece jenom zatím nejsem.
Tak jsem tedy ve středu zařadil volno.
Čtvrteční dobrodružství jsem už vylíčil, zde tedy jenom zmíním, že jsem zvládl pěkné dvě a půl hoďky na trenažéru.
Jelikož jsem nezvládl díky pohnutému poledni a odpoledni zvládnout plánované činnosti, využil jsem velkorysosti šéfa a zařadil ještě jeden den dovolené, abych v pátek dohnal resty. Ráno jsem se ještě chvíli projel na trenažéru a vydal se do města řešit dárky, ouřady a tak. Pěšky, že jo, jak jinak tady ;-). Na Velké Dlážce mi uklouzla noha a při pokusu o provaz se mi rozervaly kalhoty na zadku. No do háje, jsem myslel, že mám smůlu vybranou. Vracet domů už jsem se nechtěl, došel jsem tedy s holým zadkem do prvního obchodu koupit nové gatě a dokončit povinnosti. Nutno podotknout, že jsem byl úspěšný a dokonce pořídil i pěkný dárek pro svou milovanou ženu, která má jedinou (malinkatou:-)) vadu, jíž jsou narozeniny týden před Štědrým dnem kladoucí veliké nároky na dárkovou inspiraci manželovu.
V sobotu jsem chtěl jít ráno běhat a odpo si dát posilování. Jelikož jsem ráno nevstal a do města potřebovala vyrazit i žena, rozhodl jsem se zaměnit běh za tranžér (při tom se dají hlídat děti, že:-). Nad Elitem jsem se zase naštval, protože mi odešel kabel mezi řídící jednotkou a motorem, náhradní jsem doma neměl, což značí nemožnost regulace odporu na motoru. Náhradní doma nemám, musím pořešit v pondělí. Tak jsem složený trenažér i kolo zase uklidil a vytáhl si činky. Jak jsem byl vytočenej, zrušil jsem si na dřepech a výpadech nohy tak, že jsem na večer operativně přesunuté sprinty do kopce vynechal.
V neděli ráno jsem sice nevstal, ale dostal vycházku ještě po osmé hodině a vyrazil na plánovaný dvouhodinový klus. Rozhodnut držet tepy na uzdě, nekazit běžkařům stopu a i díky hlubokému sněhu, dosáhl jsem fantastického tempa 7:37, jež je jenom o malinko lepší, než tempo nordické chůze  z pondělka. Přesto jsem si výlet parádně užil a aspoň hezky vysoko zvedal ve sněhu kolena, když už jsem byl pomalík a stejně si připadal jako fešák v mém oblíbeném filmu:-)
A to nejlepší na konec: tento týden to v součtu vydalo na něco málo přes 10 hodin. To už je fakt skoro trénink ne?

17 komentářů:

  1. :)) To buď rád, že ti gatě praskly v pohybu. Mně praskly v sedě, asi nějaký růstový sprint nebo co..

    OdpovědětVymazat
  2. No, zasmál jsem se fest :D Provaz on public :D Jen se chci zeptat: to už dneska je nemoderní rozbité věci spravovat? Jak to lidi děláte se sportovním materiálem? Taky vyhazujete? Co dát věci spravit a ušetřené peníze dát potřebným? Teď v zimě je potřebných hladových dost.
    Ale jinak zážitek asi ála Chaplin.
    Zdař.
    Svatoslav

    OdpovědětVymazat
  3. Pekne sa rozbiehaš. Od NW už je iba kúsok k bežkám. Kúp si hociaké lacňáky, kameňačky, v každom prípade klasiky ... a objavíš ďalšie kúzlo. Len tak ďalej, možno ťa to bude baviť stále viac a budú aj Okrokovice...

    OdpovědětVymazat
  4. Svatoslave, paráda! Už tě vidím, jak hledáš po kapsách šitíčko a sedíc na zábradlí v trenýrkách opravuješ gatě! Jen pozor aby nepřimrzly trenky i s obsahem. Allan

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, šitíčko bych nehledal. U mě doma v New Yorku mi cesta domů může trvat i 3 hodiny, takže tam bych nové kalhoty možná taky koupil, ale v Přerově, kde je to kamkoliv 3 minuty pěšky? :D
    Jsem ale rád, jak jdeme v ČR hospodářsky nahoru. P.S. Udělejme seznam popelnic, kam vyhazujeme párkrát použité věci, aby si chudší spoluobčané mohli jít nahrabat.
    Svatoslav

    OdpovědětVymazat
  6. Svatoslave asi jsi v NY už dlouho, protože jsi zatím nepostřehl, že u nás v Čechách jsou porůznu postavené popelnice, speciálně označené, na oblečení a obuv, které sváží charitativní organizace a rozdělují podle potřeby .) Né, nechci se do Tebe obouvat, sorry, ale musím Tě informovat.

    Ječmínku, 10h, kde Ty ten čas bereš... a taky tu energii :)

    OdpovědětVymazat
  7. Svaťo fakt pěkná reakce:-). Nemám to ovšem všude 3 minuty, ale do centra 20 minut svižné chůze. Sebekriticky přiznávám, že oblečení spravovat nenechávám, kalhoty ruplé přes celou zadel prostě nejsou ani opravené normálně nositelné. A sportovní věci, když se s nimi něco stane, už jsou obvykle tak opotřebované, že se stejně dají jenom vyhodit. Ty si ale stejně děláš jenom srandu:-).
    Pepo na běžky asi dojde, ale fakt nevím, jestli letos. Teď mě asi víc lákají sněžnice. Uvidím.
    S0c, dyť to píšu, čas: 3x týdně ráno, 2 dny z týdne dovolená. A to přes poledne neplavu. Energie převážně z kvalitních potravin:-) Ostatně na ty Tvoje polívky to musí taky lítat. Hrášková byla dneska...

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný Marťo, hezky se do toho dostáváš, za chvilku tu budeme mít dalšího profesionála :-)). Kdyby jsi šel ještě plavat, tak ti to dalo více jak mě :-).
    Jinak obdivuji tvoji výdrž na trenažéru, v kuse 2:30h to už je síla :-).

    OdpovědětVymazat
  9. To sOcketka: bomba! - to jsem netušil že to je v ČR takhle daleko s charitou! Jenom by to chtělo označit speciální "sportovní kontajnery" kam by se odhazovaly sportovní věci. Lidi na okraji by určitě taky rádi běhali, jezdili na kole, lezli po skalách, skákali padákem. Když to zvládnou lidi co dělají v ČR jak slýchám 7x v týdnu 18h, tak proč by si nemohl zasportovat bezdomec, který má času dost. V New Yorku co vím tak přátelé věci dost opravují a recyklují a to z mnoha důvodů, včetně chudoby :(
    Ahoj, Svatoslav

    OdpovědětVymazat
  10. Marťas, dobrý, ale aby jsi elán nevystřílel přes zimu a v létě pak s tebou nic nebude. ;) Dva dny dovolený to udělá své v tréninkovém součtu.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné, rodí se nám nový závodník o:) Je dobře, že zase začínáš trošku trénovat. A když se budeš vyhýbat takovým vyhlášeným nebezpečným místům jako je Velká Dlážka a místo toho zajdeš vedle za Jardou, tak bude forma jako hrom. Petrhal

    OdpovědětVymazat
  12. Já nevím, co furt máte s tím závoděním, s tím jsem vyrovnanej, na nic se nepřipravuju a když se mnou v létě nic nebude, tak to bude vlastně normální stav ne? :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Možná normální stav, ale já chci aby s tebou něco bylo, třeba krůtička... :))

    OdpovědětVymazat
  14. tak krůtička každopádně :-). Dojeď na nějakej kemp etriatlonu do Přerova, Valdovi se tak líbila, že ji prej bude dělat vždycky :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, moje oblíbená písnička. Hlavně na kole ji poslouchám dost často. Jen bych zas měla na kolo sednout, protože poslední dva týdny to s tréninkem bylo bídné. Válce mám, jen času se nedostává :-(
    O té krůtě ráda slyším. Byla opravdu vynikající. Plánuji účast na dubnovém kempu a o to víc se na Přerov těším :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  16. snad to do dubna Petra nepřejde. V nejhorším ji spácháme separátně jenom pro zájemce:)

    OdpovědětVymazat
  17. Maňa říkala, že krůtička by mohl být důvod mé účasti na kurzu. Teď na podzim jsem byl na totálním plavání, tak trochu experimentuju s technikou. Aspoň bych si pak mohl ověřit jestli to je k něčemu.

    OdpovědětVymazat