úterý 16. března 2010

Sezóna 2010 týden 15. (8.-14.3.) s dalším nepovedeným závodem

Program před Oseckým půlmaratonem byl následující:
po 08.03. P-Vypl 0:40





ut 09.03. Volno 0:00





st 10.03. B-Komp 0:45 B-ABCI: 0x(5(0,3+1)+0) B-LaR I: 0x(1(5+0)+0) po 4:50 /km



ct 11.03. Volno 0:00





pa 12.03. B-Komp 0:30

rozběhání



so 13.03. Race45-180 1:55

1/2 M a rozběhá ..



ne 14.03. C-ZDV 2:30

venku, uvnitř 1 ..



 Nijak náročný, cílem bylo být aspoň trochu odpočatý před závodem.
V pondělí jsem v poledne zaplaval a v podvečer sedl na chvíli válce. Byly navíc, ale chtěl jsem trochu vytočit nohy před strečinkem.
 V úterý jsem celkem pohodlně dodržel volno. Ona práglocesta začínající v 5:30 a končící ve 21:00 ani moc tréninku neumožňuje.
Na středu byl plánovaný běh, ale vykašlal jsem se na něj.  Protože celý zbytek rodiny měl jarní prázdniny, vzal jsem si od středy dovolenou a po poledni nevydržel vábení počasí a vytáhl kolo letos prvně ven. Pro letošní sezónu jsem ho mírně vylepšil koly Zipp404, po kterých jsem šilhal už delší dobu a je třeba říct, že Duratecovi sluší:-)
Kola venku sviští daleko lépe než na válcích a zvuk provázející jízdu je prostě bohovský. Ještě aby to tochu jezdilo, že:-)
V průběhu jízdy jsem kromě normálních údajů, které zobrazuje Edge mohl sledovat i watty, protože jsem na zadní kolo nechal zaplést náboj Powertap SL+, který díky protokolu ANT+ bezdrátově komunikuje s jak s Edgem tak i Forerunnerem, takže mám data o výkonu v obou přístrojích. Náboj je opravdu hezký:
Nebo aspoň mně se líbí:-) Pro škarohlídy strašící váhovými limity ještě doplním, že výplet je v provedení MAX, na které se váhové limity nevstahují. O měření výkonu a smyslu/nesmyslu i použitelnosti/nepoužitelnosti určitě napíšu článek. Nebude to ale dřív, než nasbírám nějaké zkušenosti.
Čtvrteční počasí mělo do včerejšího daleko, ale vykopal jsem se do hnusu venku dohnat aspoň středeční plán a večer na chvíli sedl na válce.
V pátek jsem se jenom trochu proběhl terénem.
O sobotním závodě píšu jinde, nicméně závodem sobota nekončila, protože na mne ještě čekal ples pilotů, který se nad očekávání vydařil. Tančili jsme asi do 4:00, vracečka před pátou ranní značila jediné.
V neděli volno:-)
A to je všechno, nějak mě ty týdenní přehledy přestávají bavit psát.

8 komentářů:

  1. Ahoj Martine,

    už máš nějaké zkušenosti s pípákem na plavání?

    Advid

    OdpovědětVymazat
  2. od Té doby, co mi spadl z brýlí pod věží a já ho s rýmou lovil 4m hluboko až mi z toho málem vylezly oči z důlků, jsem ho nepoužil. Takže nic nového.

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to jsi měl pohodový týden před závodem, ty se máš :-).
    Sakra ty Zippy vypadají dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  4. A jak tak sleduji foto kola, tobě se muselo loni v Litovli moc líbit, když tam máš ještě samolepku s tvým číslem :-).

    OdpovědětVymazat
  5. je to motivační nálepka, protože na ní mám číslo 85:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Aha, aha, je vidět, že proto děláš vše :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s měřičem výkonu? Je tam výrazná změna proti měření tepovky?Jsem pouze rekreační jezdec a asi by to byla pro mě dosti drahá hračička...Článků na netu zatím moc není a v mém okolí toto nikdo nemá.

    Jirka

    OdpovědětVymazat
  8. jeden zásadní rozdíl tam je a to ten, že nárůst výkonu oproti tepům je vidět hned. Ale zatím se s tím učím, takže na nějaké závěry je brzo.

    OdpovědětVymazat